Mar 9, 2009

tragedi langsir....

last week i went to Nilai 3, just to get a new curtain for my bedroom sbb i asyik duk membebel je kat Un. T langsir yg ada nipis sgt matahari plak tepat masuk kat bilik..panas la... so i went to the same shop yg i beli day curtain before nie..blh suh terus jahit sekali.. so after dah puas memilih i pun berkenan la kat satu design tue so i pun suh la budak bangla tue potong 2 keping, setiap keping about 2 meter panjangnya (i mmg suka window curtain yg labuh sebenarnya) and jahit biasa je. Sementara nak tunggu siap kami pun p mkn dulu n pusing2 jap. Agak2 dah sejam pusing p balik kat kedai tue n terus la budak bangla tue hulur plastik bag yg berisi curtain yg dah siap n i plak x la terpikir nak tengok..terus je amik, masuk keta and blah..bila sampai umah dgn perasaan yg xcitednya i pun terus la nak tukar langsir bilik tue..sekali bila i bawak je kuar dari plastic bag tue.. curtain yg i suh potong 2 meter td rasanya ada la tinggal semeter je labuhnya..apa nie??? i pun terus je call Un. T mengamuk2...(hehe...syian dia..) so Un. T suh i p balik kedai tue.. i ckp malas la... x de mood..so i biar je la curtain tue kat situ 2, 3 hari until last Friday Un. T bwk i p sana balik.. sampai je depan kedai tue.. i cakap kat dia.. u p cakap kat budak tue.. i malas..

Un T pun bawak la d plastic bag tue terus cari budak bangla tue dulu.. jumpa je d first thing that he asked that boy to do was to measure back d curtain..masa tue towkey dia pun ada sekali.. the converstation that took place between d that bangla dengan myself masa tue lebih kurang mcm nie la..:

bdk bangla : itu hari kakak kata mau 4 kaki x 4 kaki

myself : i cakap i punya tingkap lebar 4 kaki, lagi sebelah pun 4 kaki bukan i mau curtain panjang 4 kaki..

yg geramnya dia melawan tue... nak tegakkan benang basah..

bdk bangla: tapi itu hari kakak kata mau 4 kaki....

i pun dah geram terus tanya...

myself: ok, kalau i mau curtain panjang 4 kaki, apesal i suruh u potong 2 meter.. abis tue kalau u dah potong tinggal 4 kaki, belen mana?

bdk bangla: saya suruh kasi potong buang la...

i terus tepuk dahi, rest my case and over to Un. T... logically la.. kalau i setakat nak 4 kaki je labuh langsir tue..apesal i suh dia potong sampai 2 meter.. bodoh ke hape aku nie...nak 4 kaki je suh potong 2 meter pas tue buang balance curtain tue...

so, the towkey pun dah hangen sebenarnya sbb dia dah dpt d clear picture tp budak tue still x mau mengaku salah gak.. terus d towkey salam Un T and suh budak tue potong lagi kain yg sama and jahit yg baru...

yg i geram sgt tue.. dah buat salah tue mengaku la...mintak maaf la... nie tidak.. sanggup nak bertegang urat lagi tue..lempang kang baru tau.... so nasib baik yg d 2nd round nie betul..tue pun sbb towkey tue sendiri yg handle....hehehe...

5 comments:

nydia-mama akif said...

Fuh...tension jer i baca cite u, i plak yg tumpang hangin,hehehe.. i pantang tul kalo dah salah lg mau putar belit, kuang asam punye bangla...mane langsir barunye?nak tengok...

faiz said...

tue la pasal..kalau ikut hati..rasa nak hempuk je budak tue..dah buat salah mau melawan lagi...geram betoi.... langsir baru..???? hehhe..x amik gambar pun lg...

gee said...

wei...kelakar la cerita ko....lawak antarabangsa...aku dapat bayangkan cara ko mengamuk..mesti berlaku puting beliung..hu..hu..ko cepuk jer mamat bangla tu....bongok sangat

Anna said...

Beb, lain kali..ko bagi penampo je

Ana said...

faiz...date utk kelas april ni..InsyaAllah ana akan publish kat fp...meh la faiz..kata nk belajar baking2...best tau baking kek2 untuk makan..ana nk wat kelas tuk baking jer...np deco2 hehehe