Nov 26, 2010

Home Stay @ Sg. Petani

iskh..iskh..sapo la yg snap picture nie...snap sambil baring kot..hehe...
.
.
Ya Allah... kesiannya blog aku bersawang2... nak kata sibuk sangat..mmg la sibuk pun.. tp yg lebihnya sebenarnya sbb malas..hehe..

anyway, memandangkan kita adalah dlm fasa cuti sekolah, sure ramai yg dah merancang nak cuti2 malaysia kan.. kalau ada sapa2 yg ke arah utara..looking for homestay somewhere around sg petani.. blh la jenguk2 ke Lot 88, Perdana Heights, Sg. Petani. jangan la tanya owner ada blog ke idok sbb bila i tanya.. x kan u x wat blog..jawapannya.. i mana la reti nak berblog.. iyo la....

tmpt sgt la best sbb dkt dgn toll.. nak cari makan pun senang.. and boleh jalan kaki je (kalau rajin ler..hehe...) nak ke tesco sg. petani..

masa i p tgk dulu, rumah blm siap lg..masa tu still tnggu kunci.. la nie dah cantik dah.. masa berdating ptg td, pakcik nie pun habaq la..kalau p sana blh la u duk kat rmh tue...dah siap...oooo.. x dak gamba ka nak tgk? i ada advertise kat mudah... arrr.. iyo la..tue ler pasal link ke mudah.com.my...hehe..

so, sila2 kan la... and the rate to me is tervery d reasonable.. kalau Un. T nak melawat besannya kat sana blh la i propose suh sewa kat situ ;-))
.

Oct 30, 2010

taking a break...

.
rasanya nie cuti2 penutup utk 2010... next year Insyallah kalau x de aral..nak p jumpa ketut plak la ;-)

Oct 5, 2010

bila bosses berbunyik....

yg sorang kata "this is going crazy.."
.
sorang lagi.. " i die la..."
.
ada satu lagi.. "i'm so tired la faiz..."
.
satu lagi.. bila berST, selalu hantar icon smiley kepala pusing
.
yg lg sorang nie x plak berbunyi tp tau2 p wat stress test...huhu..
.
aku...????? - korang nak aku cakap camane lagikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk......
.
.
.
.

p/s moral of the story - berbaloi kah for me??

Oct 3, 2010

Makan2 Raya - Part II

alhamdullilah...kenyang perut suka hati lepas kami dijamu dengan bermacam2 jenis makanan aritu... mmg marbelles... suma makanan dimasak dan dibawa sendiri oleh organizer punya team member.. x dak catering2 pun...
.
ingat nak amik gambar makanan tp susah la sbb ramai org..org sibuk nak amik makanan..x kan la kita plak sibuk nak amik gambar kat situ kan...kan...
.
next week ada satu lg invite, kat 18th floor plak....mkn lagi la... but this time around.. organizer yg kat 18th flr ada wat best dress man/woman contest la plak...... x sabar cheq nak tunggu sapa yg bakal jd pemenang nanti..
.
me..??? x kuasa cheq nak berdress-up bagai... pakai je la baju apa yg ada..huhu...
.
part of the GA team members bergamba with our Country GM/MD...hensem tau dia..x caya mai dtg tengok.. kalau org x tau..ingat dia melayu..hehe..
.

adusssss......

Sep 30, 2010

Makan2 raya...

esok ada invite from S & D Division for makan2 raya.... kami nie muka x malu..orang kata, rezeki jgn ditolak..orang dah ajak.. p je la kan..hehe... tp menu dorang mmg x boleh blah punya... cuba baca...
.

.
p/s nak tau kami bawak per? bawak perut je...huaaa...

Sep 18, 2010

Ku Ada Kamu...



Ku Ada Kamu - Adira AF8

Di kala ku kehilangan di dalam kegelapan
Kau suluhkan sinar petunjuk
Di kala ku kesedihan
kau ukirkan senyuman
Dengan penuh sabar memujuk
.
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
.
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
.
Di kala aku tak pasti
Kau tampil dengan berani
Membimbing agar lebih yakin
Dan bila hidup penuh soalan
Kau berikan jawapan
Melengkap semua kekurangan...
.
Engkau menyambut tiap kali aku terjatuh
.
Andai hari esok langit akan runtuh
Tabahlah menjunjung bersamaku
Andai hari esok dunia gelora
Takkan ku gemuruh selagi ku ada kamu
.
Tidak mungkin diri ini mampu
Hidup tanpa doronganmu

Sep 13, 2010

sukernya driving to work time gini...

mau x seronok... pegi balik 1/2 jam je..hehe... cuba kalau selalu tue... harusssssssssss sejam setengah baru nak sampai ofis/rumah...
.
nampak benor la travelling time yg sejam setengah tue... sejam adalah waktu2 yg dihabiskan dlm kesesakan jalan raya.. maka paham2 la ye kenapa i asyik meroyan tahap max je skrg nie..huhu...
.
kan best kalau seminggu nie org ramai masih lg bercuti raya... dpt la i memandu keta dgn perasaan yang tenang dan aman damai ;-)

Sep 3, 2010

mati ke kalau x dpt cuti raya..????

pagi td.. otw to work.. dengar sinar.. seronok dgr sbb ada mak neng..hehe.. then mcm biasa la...mesti ada panggilan dari pendengar2 kan... yg i menyampah ada la satu caller pompuan.. sedih sangat agaknya sbb x dpt cuti raya..beriye2 menangis... awat....?? mati ke kalau x dpt cuti raya..
.
dah tau awak keje sepital..as usual la.. cuti raya mesti rotate..xkan le tiap tahun ko je nak cuti raya.. org lain x payah.. bila tahun nie x dpt cuti..sentap la plak... meluat plak spesis mcm nie..rasa nak lompang jo....
.
kakak ipar i dulu relaks je kalau pagi2 raya kena keje... x do pun sodih2 sampai nangis2 x dpt balik kg... raya kan sebulan...apa de hal...

Aug 31, 2010

nie la melayu kalau berniaga...

kalau kita suh bangsa lain buat.. ada la plak yg kata patutnya tolong la melayu..kan..kan.. tp bila kita suh bangsa kita nie buat... sure x semenggahnya..i dah byk kali terkena.. konon2 nak tolong bangsa sendiri tp hasil keje selalunya cam hampeh..
.
baru2 nie pasal baju.. masa i memula antar kain, x la byk.. 2 pasang je.. kemain lg kakak tue propa..blh siap seminggu.. tue antar 2, 3 bulan b4 posa konon2 nak pakai masa p wedding and utk raya sekali. i p tanya 2 weeks after the promised date.. x siap pun lg.. kasi alasan kepala kena bisol.. awat..??? ko jahit baju pakai kepala ke... ok la x siap x pe.. malas nak bising2... tp i kata kalau dah siap call la sbb dia ada my hp no...
.
nie dah dkt 3 bulan...harammmmmm..... senyap sunyi x dak khabar berita.. i pun lantak la.. menyampah aku org mcm nie..nak biz..biz la betul2... ini tidak.. cakap kemain...biaq p lantak la kain aku tersadai kat situ.. biaq p la x dak baju raya pun..
.
nak beli ready made pun... setakat nie blm ada lg yg berkenan kat mata..tp yg sebenarnya sbb x de mood nak sambut raya kot.. tgk baju pun ada je yg x berkenan.. ingat nak beli baju kelawar je la.. biaq la pakai baju kelawar pagi2 raya pun..hehe...

Aug 26, 2010

macam ayam..???

A: u la... mcm ayam....
.
F: ha..??? mcm ayam.....
.
A: bkn "ayam" yg tue.. ayam la..
.
F: apesal plak mcm ayam..???
.
A: ye la...rapatttt je....lari... rapattt je.. pas tue lari...
.
F: ahahah.. tue bukan ayam la... tue merpati..
.
A: ooo.. merpati ke... padan la buruk benor bunyinya...
.
F: u nak ayam apa? ayam kampung..ayam serama... or ayam siam...hahhaa..
.
adoiiii lahai.... pe lagi..terbarai la ketawa kami petang smlm.. anyway, release sket stress jam bila dgr kelakar bodoh mcm tue..lenkali kalau x pandai nak guna peribahasa...x usah ler guna...alahai my teman tp mesra ;-)
.
.
.
p/s aku kangen banget sama kamu ;-))

Aug 25, 2010

hari menampal koyok sedunia...


x tau la is it because of dah holiday mood ka.. almaklum la..long wknd kan.. those yg appy leave for monday laaaaaaaaaagi la long weekend..hehe..atau mmg arini ari sakit kepala sedunia... it's not only me tp my colleague pun sama jugak..
.
buh la minyak cap kapak pun x jalan gak.. nak amik ubat x blh..maklum la posa kan... abih nak wat camno lg? tiba2 mmbr bebunyi.. kalau la ada koyok kan...
.
ahah... koyok..??? ado...ado.. pe lagi kita mulakan operasi menampal.. tp i tampal kat tengkuk so, x la obvious sgt... cuma bila mmbr berbunyi.. i ingat nak potong kecik2 tampal kat dahi la...
.
jawapan simple i senang je.. " ko jgn wat perangai kampung blh x?.. tp kalau ko nak tampal gak kat dahi, sukati la.....hehe..."

haih..sib baik ada koyok....

Aug 23, 2010

awat la asyik dok mengeluh...

i pantang betul la kalau dengar org asyik dok mengeluh je nie... sakit telinga tau.. kalau byk sgt keje aku paham la.... tp bergayut ada masa... berfb pun ada masa... abih tue.. x kan baru dpt keje sket dah mengeluh...
.
i yg kdg2 x cukup tangan nie pun x de la mengeluh sampai mcm tue sekali..lebih2 pun dengar i merungut2 pasal system yg slow giler nie... tp x de la mengeluh pun.. lebih2 pun aku rasa nak hempuk je Thinkpad nie ada la ;-)
.
kita nie kadang2 kena la ingat... bila kita very free...blh bertenet..berfb..x plak kita merungut or mengeluh kan.. tp jgn la bila dpt je keje sket..mula la nak mengeluh2...nyampah nak dengar tau... kalau x thinkpad nie kena hempuk..kang benda lain plak yg kena hempuk....

Aug 11, 2010

sembang dua sepupu...

.
nie la dua sepupu yg beza umur few months je.. mulut memasing at this age mmg dah mcm mak nenek.. citer disampaikan kepada angahnya oleh mak si pali la..
.
kisahnya begini, si zafri (baju biru) nie kalau nampak angahnya, ngalahkan nampak langsuir..meraung2 menangis...... agaknya si pali nie pun jd curious la..apa pasal la agaknya kan..so terjadi la perbualan nie:-
.
pali : nape dapi (jgn tanya camane nama zafri blh tukar jd dapi) x suka dengan angah
.
dapi: angah jahat (erkkk.....)
.
pali: angah baik la... pali suka angah...
.
dapi: angah suka tangkap kita... (hehehe...)
.
pali: tapi pali suka angah taaaaapiiii pali maaaalu la dengan acu.... (eh.....tetiba plak..)
.
p/s acu is mak su dorang.. which is my sister, the youngest in d family ;-))

Aug 10, 2010

Salam Ramadhan Al-Mubarak...

Para sahabat sekelian,
.

pic credit to iluvislam.com

Do'a malaikat Jibril menjelang Ramadhan " "Ya Allah tolong abaikan puasa umat Muhammad, apabila sebelum memasuki bulan Ramadhan dia tidak melakukan hal-hal yang berikut:
.
* Tidak memohon maaf terlebih dahulu kepada kedua orang tuanya (jika masih ada)
* Tidak berma'afan terlebih dahulu antara suami isteri
* Tidak bermaafan terlebih dahulu dengan orang-orang sekitarnya.
.
Maka Rasulullah pun mengatakan Amin sebanyak 3 kali. Dapatkah kita bayangkan, yang berdo'a adalah Malaikat dan yang mengaminkan adalah Rasullullah dan para sahabat, dan dilakukan pada hari Jumaat.
.
Oleh itu marilah kita bersama2 memohon ampun dan maaf jika ada kesalahan, samada sengaja atau tidak dan semoga kita dapat menjalani ibadah puasa dengan khusyuk, diberkati dan dirahmati Allah S.W.T, insyaallah.
.

"SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA"

Jul 28, 2010

lu pikir la sendiri....

malas eh nak citer byk...korang wat la interpretation sendiri...
.

.

.
kalau ikut Un. T, tue ketulahan sbb suka melawan cakap dia...byk la dia punya daulat haih....

.
tp moral of the story... bila time hujan lebat..cuba la avoid area yg byk pokok2 ye.... dan juga.. cuba2 la bawak bersabar time driving ek..jgn nak ikut kepala hangen je...huhu...


Jul 26, 2010

sapa sangka..????


sapa sangka the tervery difficult boss kasi i souvenir... sib baik aku x tergolek dr kerusi...bkn sbb seronok tp sbb terkejut.. sbb apa yg i dgr dr assistants sblm2 nie...mmg dia x pernah kasi apa2 pung...
.
ahahahaa.. bodek kuat la paiz oiiiii.....

Jul 19, 2010

iskh..

waktu nie..time nie..minggu nie and bulan nie... adalah saat yg paling menensenkan diri...bila diminta oleh boss utk buat recon AMEX dia...sbb katanya..dia dah overpaid AMEX almost beribu2 lemon..wadefuk...!!!
.
mau x hangen kalau nak kena korek file since dia assign ke Malaysia..ada kot almost 2 years dah....ikut hati nak aja taichi ke umat yg jaga dia before nie...benci betul la bila nak kena cuci taik org..nie la dia... mana la aku x hangen satu badan...
.
gi keje stress...balik keje stress... stress la...hari2 sangkut kat trafik jam..ikut hiway bayar tol pun sangkut jugak..kat ofis pun stress...aiyooooo.... tangan ada 2 je...yg nak dijaga ramai.. kalau jaga bosses yg x sibuk x pe la..nie sumanya bz tahap gaban...asal jumpa je, memasing mengeluh... i'm tired faiz... faiz i'm so tired... abih wa nak cakap per? i'm very tired too...??? cibai..... adoiii.. aku nak berenti keje la cam nie.. x berbaloi langsung..huhu..
.
nak mencarut lagi boleh..????

Jul 9, 2010

Charity Run....

arini da distribute registration form for IBM Smarter Planet Charity Run, which will be held on Aug 7..memasing semangat kemain nak participate nieh...al-maklum la..badan memasing dah lemau kan..so, elok gak amik bahagian dlm aktiviti2 yg blh menjana peluh nieh...
.
then, i cari balik the email sent by Country GM on the detail of the Charity Run... tengok2..



apa..??? start time 7.00am..????

terus pelan2 tolak form ke tepi..hehe... apa barang ari sabtu nak tercongok kat ofis kul 7 pagi? weekend tue la time nak layan mata sampai ke siang..huhu...

Jul 5, 2010

pipsi..????

pagi2 td my boss, si JM dah dtg ngadap...eh.. boss ngadap kuli ek..hehe....
.
dia sibuk la dok citer pasai thinkpad dia... yg i dgr dia ckp stewardess dah spilt something to thinkpad dia... pipsi...pipsi..katanya... and spt selalu..bila pagi2 senin nie otak ada la sgt lmbt pick-up kan...so yg mendengar nie pun cam stone je la...
.
x lama pas tue.. i p la ngadap dia plak .. dia dok citer balik pasai thinkpad dia...siap tunjuk2 lg kat keyboard tue... pipsi.. pipsi... baru la i paham... rupa2nya dlm flight aritu stewardess dah tertumpahkan PEPSI kat atas thinkpad dia...hahaha...baru la cheq boleh gelak na...tp gelak yg lebihnya sbb teringatkan PIPSI and PEPSI...adoyaiiiiii....and baru la blh nak melawak balik dgn dia... make sure after this u get the stewardess to spill black coffee on your thinkpad :-p

Jul 2, 2010

pelupa..terlupa...iskh....

it's either terlampau excited sbb TGIF and x sabor2 nak nyambut weekend atau mmg dah serabut kepala otak agaknya...
.
juz imagine... time nak kuar rmh pagi td..dah pusing keliling tgk kot2 ada barang tertinggal...rasa suma dah OK..pe lagi chow.. sampai je ke bawah.. aisehhhhh... henpong tertinggal la plak... mengenangkan anak buah ada kat rmh and if i need to urgently call him... menapak la balik naik tangga.....
.
sib baik arini trafik cam ok je... x teruk sgt jam.. so, blh la driving dgn senang hatinya..hehe... ntah camane sampai je kat Bdr Tun Razak....demmmmm....
.
Thinkpad ku tertinggal rupa2nya... huaaaaa... tue lagi la penting.. kalau dah thinkpad tertinggal, masuk ofis pun nak wat pe...camane nak wat koje...adoyai....dah separuh perjalanan nieh... terpaksa la U-turn patah balik rumah....kalau ikut hati,mmg nak terus Work from Home je..TAPI ada report yg by hook or by crook kena submit arini jugak...and all the papers kat ofis....terpaksa la jugak rela dlm terpaksa p ofis..huhu...
.
so, mood arini ada la saaaaaaaaaangat kurenggggg....and bila mood dah kureng maka saya berhajat utk MIA earlier than usual..hahaha.....keok....

Jun 28, 2010

ok la....

lamanya lahai x menghupdet blog... naik bersawang dah haih... bkn sbb x de aktiviti tp disebabkan terlalu byk aktiviti..huhu...
.
anyway, nie nak citer pasal 'la'.... kdg2 kalau org tanya kita...
.
eh...baju aku nie ok x? mungkin kita akan jwb... - ok la....
.
sambal tumis aku nie best x? boleh la...
.
tapi kan.. kan... ingat lg one of my lecturers dulu selalu kata...
.
kalau ada 'la' kat hujung..... it alwiz means not OK... hehe...
.
setuju x? jawapan i.... betul betul betul...
.
.
so, pas nie..kalau soklan kamu dijawab dgn 'la' kat hujungnya.... sendiri mau pikir la....
.
p/s at this moment kan.. kalau ada org tanya... ko OK ke faiz? my answer wud be - OK la ~wink~

.

Jun 18, 2010

segala macam 'ke'....sigh..

kemalasan.... ketensenan.... kestressan..... kebengangan...kebengongan.... kebiolan...

********** sigh ***********

Jun 4, 2010

yummy pineapple muffin fr Pandan...

bought the pineapple premix kat pandan.... nie yg dah 2nd time within 2 weeks... mmg sedap... guna paper cup biasa je (size besor tau...) instead of muffin cup.. the 500g pack tue dpt more than 30 pcs.... sekali ngadap 3, 4 biji masuk mulut ;-)
.

ada la yg tanya, nape muffin tue x merekah2 kat atasnya yg mcm selalu jual kat kedai tue? laaaa... i punya muffin... i punya suka la dia nak rupa camane pun...hehe..yg penting...yummmyyy..!!!
.
.

kalau nak try, p la visit
Pandan... selain dr pineapple, ada byk lagi perasa lain, e.g. strawberi, kiwi, apa lagi ntah... x hengat la..hehe...sbb ada banyakkkkkk....d price for pinapple muffin...?? very reasonable... nam ringgit lebih je.. tp blh dpt byk...berbaloi2......

Jun 2, 2010

sapa kata 1530 = 5.30pm?

i ler yg kata sebenarnya...
.
bila kebengongan..mcm tue la... no wonder la bila nak save timesheet tue..dia kuar kaler merah... puas mikir..apa plak la yg x kena.. rupa2nya....laaaaa... cikgu mana la yg ngajar agaknya 1530 = 5.30pm? it should be 1730...huhu... tue petanda dah kena p bercuti2 malaysia..hehe...
.
.


May 27, 2010

menahan nafas dlm lift :(

adoiiiii.... juz imagine.. terbukak je pintu lift td..tgk2 ada la 3 contract worker myanmar nieh..mahu x mahu... masuk la jugak... dr 18th floor..down to ground floor... bayangkan la camane semput x semputnya i nak menahan nafas..they hv one kind of smell la...huhu...
.
tp kalau kena mamat bangla....lagi haruuuuuuu.... huaaa......

May 24, 2010

sawadikap.....to pusat bekalan bakeri - Pandan

a new baking supply store is in town now... CONGRATULATIONS to dear fren...Maz@lamansanur for the opening on saturday May 22nd at Sek. 7, Shah Alam. Nak p senang je landmarknya... belakang Jakel...so, kalau dah terlajak ke sblh sana..singgah2 ler ke Pandan ek...
.
i bought few items kat sana incl. the pineapple muffin premix... tasted and delicious..hehe...
.
and just next to Pandan plak ada restoran yg ala2 indon..and my fevret fud, pecal lele pun ada jugak.. so harus menyinggah ke sana plak pas nie.. :)

.

May 14, 2010

rebate T 'n G..woohooo...

kelmarin stop kat ofis PLUS nak reload T 'n G.. terus la suh budak kaunter to check sekali, kot ada rebate ke idak..sbb last mth i dah claimed my rebate..ada la dlm rm20 lebih...
.
sekali tue x sangka la plak..bila budak kaunter tue kata..ada 91 kak... i tanya la balik..91 apa..ringgit ke...?? mana la tau kot2 91 sen kan..kan...
.
ha'a.....ada rm91..
.
wa pun pe lagi...wooohooo...mmg x sangka..
.
eh...byk jugak ek... x jd reload la kalau mcm tue...hahaha....(itu mcm pun buleh ka..???? )
.
tp tue la...RM91 tue pun tahan baper hari sgt ler...maklum la tol perjalanan pegi balik utk sehari je dah paling2 min pun rm8..huhu...

.




May 13, 2010

i'm reading this book...

tujuan ke MPH sebenarnya nak cari 'The Monk who Sold his Ferrari' tp terjumpa and terbeli buku lain la plak ;-)) teringin utk lbh mengetahui lebih detail lg Yakjuj & Makjuj..hope can finish reading this within this week....
.
.
the other one novel by Aisya Sofea plak...yg nie blh kasi ke mak si pali baca dulu..dia mmg penggemar novel..mau leka x memasak nanti :) dulu mmg rajin beli and kumpul novel....Aisya Sofea, Norhayati Berahim, Virginia Andrews, Daniel Steele and fevret Sidney Sheldon tp since beliau dah meninggalkan dunia nie.. x de la koleksi terbaru..huhu....
.
lama banget x menjejak kaki ke bookstore....sekali bila pegi, tgk ada byk la plak novel2 & buku2 yg menarik sampai rasa naik juling bijik mata...tp mikirkan budget... budget.. so beli 2 buku for this month cukup la... tue x masuk lg magazines.. atau hmmm... pegi dgn Un. T la...sure no problem punya...hehe...keji sungguh..

May 8, 2010

kerana abg downey...

.
ada org kata Iron Man2 x best..tp i tgk best per... mmg la x byk sgt action... yg penting dpt tgk Robert Downey....i dah jatuh centa dgn abg downey...huaaa....
.
.
smlm pas keje terus ke mid valley sbb dah plan dgn azlina & muna nak layan abg downey...tp x sangka la plak..dr bdr utama nak ke mid valley tue ngambik masa sejam lebih...bkn la jauh mana sgt pun...x tau la nape..asal jumaat petang je....mesti jam teruk...redha je la...sampai mid valley nak cari parking plak satu hal...awat la..awat la.... tensen tul...

.
ngam2 la sampai just before the show start...tgh syok2 sembang tetiba ada satu minah approached us..tanya seat dia.. F14 & F15.. seat yg aku duduk tue la F14..kami ber3..so our seats F12-F14..ceh siap nak mintak tgk tiket lg..sbb sama seat no kan... pe lagi cik muna pun menghulur tiket to me...i tgk eh betul...i plak mintak tgk tiket dia... laaaaaa....x pernah tgk wayang ke makcik nie... terus i ckp.. iye seat no tue betul tp u patutnya kat cine 1 bknnya cine 2 yg kami tgh tgk nie... pe lagi terus blah kemalu2an... lenkali tgk betul2 sblm masuk panggung....dia konpius kot sbb last nite ada 3 cinemas main Iron Man 2...hehe...
.
pas abis movie lepak kat food court plak until 10pm...kena la blah awal sbb memasing nak balik ke arah yg bertentangan kan...tp x sangka la plak..it took me 1 hour nak kuar parking...situ pun blh jam jugak ka...??? cilakak tul la... i rasa dah abis nyumpah dah.....lenkali aku x hengen nak p tgk wayang pas ofis kat mid valley....layan kat sunway or the curve lg bagus......tp kerana abg downey punya pasal... redha je la...
.
.

May 5, 2010

luahan hati seorang pencacai...????

nie luahan hati seorang sahabat sebenornya...meluahkan perasaannya yg berbunyi lbh kurang begini...
.
.
"mcm nie la hidup i... asyik jd pencacai je...kat rumah jadi pencacai...kat ofis pun mcm tue jugak...huhu..."
.
.
my komen - samo la kito beb....hua.....
.
.
p/s atas sbb2 keselamatan, identiti beliau terpaksa dirahsiakan... ;-))

Apr 29, 2010

hidung ku kembang kempis arini.. ;-))

.
harus la kembang kempis hidung ku arini...apa x-nya... the new zealander boss yg sgt difficult to manage ntah hangen apa yg dah merasuk.. telah memuji assistantnya yg poyo ini... ;-))
.
asked the other manager, whom is my manager too, to convey the compliments to me...woohooo... muka rasa merah padam..konon2 malu kena puji kan...
.
quoted what he said - she is very capable and the best assistant that I ever have...hahaha... (sila la muntah ye...).. tp sesungguhnya dia x tau dah berbakul2 i menyumpah dia kat blkg..huaa....
.
.
p/s termonong jap sbb he cancelled his trip and will be here in KL the entire next week.... wargghhhhh...minggu yg penuh penyiksaan akan bermula :-((

Apr 26, 2010

x de koje gamaknya...

.
tue la dia...nyampah betol la dgn spesis2 yg mcm nie...sibuk tampal kat blog org nak suh tgk ex-gf dia naked...apa brg nak tgk x-gf dia naked...lg baik i tgk dia naked.....hua..hua..hua..
.
post sekali udah ler... ini tidak..berkali2...lempang kang baru tau..

Apr 21, 2010

ball...???

was talking on the phone with one of my lady bosses... dia nak suh i buat something and when asked, on what topic?
.
boss: IRB......
.
kuli: again..??
.
boss: India, Rusia, B...arr...ball....
.
us: silent for a while...
.
then we laughed....
.
why laugh la...???? what were we thinking about at that time ha...??? hahaha....
.

Apr 20, 2010

bosan.....

adus...bosan....tahap max...
.
.
life sometimes sucks....!!!
.
ingat wknd nie nak layan bowling la......karaoke ke...movies..??? minggu sudah udah layan movies back to back..sgt best...
.
or paling best adalah tdo..hehe...
.
haih..lambatnya weekend sampai.....

Apr 11, 2010

bila kasih beralih arah...

rasa terkejut sgt bila dpt call from one of my 'adik' menangis2 sampai x blh nak bercakap.. i mmg dah x pikir lain...nie sure hal laki la nie...mmg betul pun... si laki ada girlfren lain...puas gak la memujuk..lama2 mau gak dgr ckp.. tp selang 2, 3 hari dpt sms dia bgtau d husband said don't want to hurt her tp sayang jugak yg kat sana...ater camane?
.
when she asked me, apa lg yg x cukup? apa lg yg kurang? apa lebihnya pempuan tue? - camane i nak jwb?
.
to me, it is not because of apa lebihnya pempuan tue, apa kurangnya kita... ini soal hati dan perasaan.. perasaan nie dtg sendiri...kdg2 kita x cari.. tp mmg ada yg sengaja cari ;-) i pun x blh nak jwb because i don't want to simply blame the other lady... i was in that situation before... was in the 3rd party shoes...
.
the best, one of them kena mengalah...
.
d wife, if she really loves and want the husband back.. berubahlah as what he want you to be..buang la rasa ego tue...iye kan je la apa yg d husband ckp..don't argue with him... laki nie pantang kalau bini tunjuk pandai lebih... kdg2 apa yg d wife ckp sama la dgn apa yg his fren cakap...tp bila wife ckp x mo and x blh terima... adat la tue kan...

.
d husband - nie susah nak ckp sbb knowing lelaki nie.. they can say i love you to more than 1 woman at the same time... bkn mcm kita pompuan nieh...kalau dah sayang...bwk sampai ke mati...tp kalau dia pikir family, akan balik ke pangkal jalan la dia...
.
d 3rd party - mmg susah bila dah terjebak dlm cinta 3 segi nie...bkn kehendak dan bkn dicari....dtgnya kdg2 tanpa diundang.. kalau kena yg nak beralah, selamat la d husband n wife..tp kalau kena yg keras hati...kalau dia kata aku nak jugak... apa cara sekali pun dia akan usaha jugak...
.
so, pikir la masing2 mana yg terbaik...kalau blh biarlah ibarat menarik rambut dlm tepung..rambut x putus...tepung x berselerak...utk kebaikan semua pihak..mmg bukan senang, terpulang la pada akal dan fikiran kita..
.

Apr 9, 2010

hari yg penuh carutan :-D

hehehe....
.
smlm adalah merupakan hari yg penuh carutan dan maki hamun.....arini x mo marah2 la sbb nanti nak travel ;-)
.
marah kerana terpaksa menghabiskan sehari utk meeting rooms...sampai x blh nak usik keje lain...mmg WADEFUK...!!!! oooppsss...termencarut lg....sori....
.
anyway, have a great weekend people...!!!
.
.
p/s
i x carut or maki hamun kat org okeh...bercakap dgn diri sendiri sebenornya sampai ditegur oleh cik linda... dr pagi td i tgk u duk mencarut je...hahaha....lek la beb.....stresssssss....
.
.
hmmmmm....rasa nak mencarut lg la pagi2 nie sbb bukak je inbox dpt reminder
.
.
Your mail file has passed the warning threshold!
.
again....??? the 3rd time for this week....aiyoooo....looks like dis wknd gonna be gone with clearing my inbox...huhu...housekeeping....housecleaning...sigh...

Apr 3, 2010

konon-konon makeover...

tue la keje kita org siang td...my sis ler while shopping at guardian last week, they offered her voucher for makeover...seploh hengget je....tue yg sambar dua utk kakak dia sekali..hehe..
.
make over kat 1utama and registration started at 11am..sib baik la si anom dtg awal..so, dpt ler nombor awal utk dimakeover..i sampai lmbt sket sbb nak p antar keta ke workshop dulu..kalau tunggu i sampai baru nak register, harus la dpt nombor yg dah puluh2..maklum la..punya la ramai yg participate...bayangkan 20 kaunter for makeover..
.
bila sampai turn, pe lagi..tadah muka ler utk diconteng tp i dah habaq awal2..not too bright please.... yg mekap kan i cina jantan..i rasa still student lg kot sbb nampak x baper reti sgt..few times supervisor dtg..and one of them siap tunjuk lg the correct way to curl my hair..dlm hati masa tue....abis la rambut aku...
.
the make-up...??? no komen... tp lipstick ngan lip gloss punya la terang benderang...euwww...not sooo me...ngan mata yg ntah apa2... kami pun pe lagi.. abis je dimekap, terus sambar wet tissue si mia..memulakan proses mengelap muka yg dah serupa zombie.... ohhh..saya sgt tidak suka bermekap...selalu cuma calit lipstick je and eyeliner je..kalau angin rajin dtg, tenyeh la gak eye shadow... tp blusher and mascara...x kuasa nyah...
.
rasa2nya x mo dah p makeover yg mcm siang td sbb ramai org and they use the same brush..lipstick...iskhhhh....sungguh x hygienic....


dah makeover, kena la posing sket..huhu...owhhh..gambar mia harus masuk sekali..sikenit tue skrg dah pandai berposing..tersenyum simpul bila dihalakan kamera ;-)))
.

Apr 1, 2010

tai chi....

iye...saya sudah bosan..sudah mula belajar tai chi keje..hehe...
tai chi bkn ngulor okeh....... x kosa den nak tolong2 ka...nak follow-up ka...lantak la urgent camane pun...bkn berkira...tp aku sendiri pun dah x cukup tangan skrg nie...camane...?????
.
kepala pun sudah fening la.....hati pun manyak sakit la....
.
iye....overloaded sudah....mmg x berbaloi pun....cam sial....

Mar 28, 2010

tersentuh hati...

semenjak 2 menjak nie kan... kerap sgt kita dgr citer org buang bayi...sblm tue org tua kena buang dek anak2... apa la nak jd agaknya kan...semakin moden semakin pendek akal fikiran rupa2nya...
.
yg buang anak nie.. x da akai ka? kot nak buang pun, buang la kat tmpt yg org senang jumpa.. buang dpn pintu rumah aku pun x pa...aku sanggup bela kalau hidup lg la.. tp nape tinggal kat semak la..kat tong sampah la... x de hati dan perasaan sungguh tau...x pe la..skrg nie dia blh terlepas segala perbuatan tp balasan Tuhan menanti....
.
org lain yg susah nak beranak sanggup berubat merata2..habis duit beribu2 sbb nak anak tp dorang nie senang2 je nak buang anak ...sok2 bila dah kawin teringin nak anak tp Tuhan x kasi anak baru dia tau....
.
yg buang org tua pun satu hal....i dok pikir nie camane la dorang blh tergamak buat mcm tue kan....sanggup dengar cakap bini or laki...sok2 korang kena buang dgn pasangan korang baru padan muka...
.
rasa tersentuh hati sgt baca kes mcm nie....kdg2 rasa nak p amik bela ja org tua yg kena buang tue tp harusssssss sentap la my mother nanti....hehehe...
.
td buletin utama ada siar cerita satu family tinggal kat dlm lori dkt 2 minggu sbb rumah dah terbakar di pendang, kedah.. apa yg terlintas difikiran adalah dimanakah tanggung-jawab masyarakat..mesti ada ketua kampung kan.. ajk kg suma mesti ada kan... tp nape blh jd cam nie? ada byk jabatan yg blh salurkan bantuan..kebajikan masyarakat...zakat...apa lg.. i pun x sure..
.
sedih bila org yg betul2 memerlukan bantuan tidak mendapat yg selayaknya tp org yg x layak plak camane blh dpt suma tue? tue kroni la suma tue...kat sana sok ko jawab la...
.
kat my kg sendiri.. my mum kata selalunya bila nak raya, fakir miskin, ibu tunggal akan dpt sedikit bantuan duit dan makanan tp last yr cuma dpt sekampit beras dgn kain batik je kalau x silap...apa jadah korang kasi sekampit beras yg 5 kilo dgn kain pelikat/batik je... mana peginya duit zakat yg byk2 tue...itu la akibatnya bila kuasa disalah gunakan..
.
masa arwah my father jd pengerusi surau dulu....naik motor sampai ke ceruk kg org tua tue nak cari ibu2 tunggal dan keluarga miskin yg layak utk mendapat bantuan zakat tp skrg nie... ntah la..malas nak komen...sendiri jawab la kat sana nanti...
.
.

Mar 27, 2010

jawapan x bley blah punya....

still nak citer pasal my one of my bosses nieh....
.
had my one on one session with him yesterday..iye la..dia pun dlm sebulan 2 hari je kot kat Malaysia..tue yg selalu nak kena kejor... masa i sampai kat tmpt dia, he was looking for his staff yg sblm tue ada...pas tue tetiba dah hilang... cam choc fudge la plak...pas tue dia berbunyi....
.
i know i alwiz scared people away whenever i'm around....
.
then he looked at me... tanya i plak...
.
do i look ok to you?
.
well, you do look ok to me......IF, you are nice to me..so, be nice to me...
.
woaaa... u r very direct.... i like it.....i juz need someone who can tell me how they feel, otherwise i wouldn't know.....
.
ha..tu dia... dia nie x blh nak treat bebaik...kena sarcastic jugak...baru dia ada akai....
.
tp dia tau..ramai org x suka dia.....well, i don't blame him either.. bkn la dia teruk sgt...juz that he is rude...tapi itu karakter dia.. cuma x kena dgn cara kita kat sini... ada org blh terima tp ada org x boleh.....cuma saya kena la pandai2 sesuaikan diri...sbb he is my BOSS...huhu...
.

Mar 19, 2010

konpius jap...

x tau la samada i yg x betul or my boss nie ke yg x betul...
.
replied his e-mail dgn dua perkataan je...tue pun sib baik masuk nama dia sekali..kalu x...
.
Joe - noted
.
he replied back :-
your a star
.
oooooo.....email yg aku antar berjela2 panjang...ko jawab either 'yes' or 'no' je... tp yg nie... aiyoooo... mmg la dia nie selalu sgt mengkonpiuskan kepala otak i..
.
pernah cuba call dia sbb ada urgent thing nak confirm... Sametime mmg x pernah online...bila call hp..blh dia reject my call...haram jadah tul la....so, terpaksa la sms..punya panjang lebar sms i..blh dia reply 'n' je.... 'n' jeeeeee...kot aku nie bengap, aku jwb balik '????????' camane? ye la..'n' can be anything kan ;-))
.

Mar 18, 2010

...ada berani..???

nie kisah my colleague la nie..recently terjadi satu incident kat one of the restaurants kat U1 nie..dekat 40 min tunggu order, x gak sampai2...sudah hangen la member... bila panggil semula waiter yg amik order tue..nak tau apa jwpn dorang dapat?
.
maaf cik.. saya terlupa..
.
haaa...tue mmg jawapan x tau mati...
.
tue la...lenkali bila amik order...tulis...jgn asyik nak main ingat2 je...kan dah dpt masalah...
.
dorang pun pe lagi...manager la jd mangsa....kata dua kepada manager..
.
we are from IBM ok...bla...bla...bla...
.
.
p/s for info, food outlets kat sana jaga betul kalau org mai dr IBM...sbb IBM BU je ada lbh 2 ribu staff (termasuk yg mobile rasanya)...so, kalau wat hal..alamat berita cepat la tersebar...silap2 kena boikot kang...sapa yg rugi...????
.
.

Mar 11, 2010

iskh...gediks...

we normally have our lunch kat arena food court..nak kata murah pun idok gak..sekali makan dgn minum habis la at least seploh hengget....ada satu hari tue .. i amik air teh o suam ..time bayar terkezut sbb reganya rm1.60..bkn teh tarik weiiiiii.......tp suka lepak kat food court jusco sbb ada byk choice of food dlm satu tempat ;)
.
yg i nak citer nie bkn pasal makanan kat food court..sori ar..terlari tajuk jap tp peristiwa di suatu hari ketika i sedang enak menikmati lunch dgn cik linda kita, tetiba rasa nak tersembur keluar nasi yg kat dlm mulut...nak tau nape???
.
tgh kami rancak makan sambil bersembang2 tetiba dgr ada org dok merengek2 ala2 pelat lg gitu..rasanya si pali cakap pun lg jelas.. rupa2nya ada la couple kat belah blkg we all..agaknya boifrennya beli makanan yg dia x suka.. dok merempan2 la minah tue..nanakkkk..nanakkk.. x mauuu....aku rasa nak lempang je masa tue...ko ckp elok2 x blh ke..?? buruk sgt dah rupanya kalau org tua nak bercakap pelat2 cam budak2...byk lg la cakapnya tp ntah apa2..yg siboipren plak sibuk la nak mujuk.. i bkn nak jd bz body tp dah kat blkg kita duduknya..x mo dgr pun terdengar jugak...meluat ya amat2.
.
tue yg spesis gedik dgn boipren..ada plak spesis yg pantang nampak jantan automatik jd gedik...iskh...tersampuk sawan jantan kot....tiba2 bercakap ala2 manja...ckp sket ketawa..ckp sket ketawa...aiyoooo...ini punya spesis pun ada ka....???
..
frankly, i x kisah kwn dgn tomboi but i juz cannot tolerate gediks or ngada2 or yg sewaktu dgnnya... tolong la... sib baik i x dak kwn2 yg gediks tahap d max mcm tue....x kalu..harus ada yg dah kena terajang awal2 kot....dusyummmmm......
.
p/s gediks sket2 ok la... i pun kdg2 ada angin gedik gak.. tp tgk tmpt la kawan.. x yah nak tunjuk2 kat public..hehehe.....
.

Mar 8, 2010

kesinambungan eksiden...



kesinambungan dr eksiden pagi td, the taxi driver bersetuju to bear the repair cost.. x yah la i bersusah payah nak bersidai kat balai polis wat report bagai...
.
so, ptg td i left d ofis abt 1 hr early terus p workshop kat area rmh my sis and they estimated around rm400 -500 and blh siap sehari je...yahooo.... so, terus text si pakcik taxi tue..not really pakcik pun i guess..may b he is around late 40's kot.. kot la... x lama pas tue dpt la reply yg punya la panjang lebar..mintak belas kasihan if i can reduce the gantirugi... after dah diskus dgn Un T, ok la we agreed for him to pay rm300 and terus p jumpa dia..nak amik duit la kononnya...
.
yg sayunya masa dia kasi duit tue...siap ada syiling lg dlm bag plastik dlm rm20... i terus terkedu..kasi duit pun dlm small denomination - syiling, duit sengget, lima hengget...Un. T pun terus suh i pulang balik duit syiling dlm bag plastik tue sekali dgn duit sengget..to cukupkan rm50..so, i amik dlm rm250 to repair my car..x pe la tambah duit poket sendiri...eh silap..duit dr poket Un. T ;-)
.
bukan pe..sedih mikirkan... may b kena korek tabung kot nak cukupkan rm300...anak2 plak kecik2 lagi.. sekali diangkutnya masa jumpa kami td...tp ibarat kata Un. T, he has to pay as pengajaran for him ~ do not sms while driving... :-)
.

hilang mood :-(


pagi2 dah hilang mood sbb eksiden.. ada taxi driver berangan di pagi hari agaknya...nak tekan brake tp tertekan accelerator... aiyooooo...
.
tgh dok seronok sembang2 ngan si linda tetiba...gedegang...punya la kuat...sib baik kaki pun pantas tekan brake..x harus keta i jd sandwich...
.
mmg rasa nak marah amat...x kan x nampak kat depan tue tgh jam..org tgh berenti.. ntah2 tgh bersms agaknya..tue yg kalut sampai tertekan accelerator.. pakcik tue kuar je keta terus mintak maaf dulu...kata nak bayar.... i pun ok la...lgpun mls nak wat drama kat tepi hiway yg tgh jam..x kalu sure org maki hamun sbb menambahkan lg kesesakan jalan..
.
so, arini kena bwk keta p workshop to estimate the repair cost...mau tersadai 2, 3 hari kat workshop...adoyai...patah kaki.... huhu...menci tauuuuuuuuuuu....
.

Mar 3, 2010

f/u...

perasan x, kita suka and selalu guna abbreviation or short formkan...baik sms ka..chatting ka.. even dlm everyday conversation pun ada yg suka guna s/f kan... and kalau dlm keje, esp. dgn omputih...paling la suka guna menatang nie...kdg2 kita paham la gak sbb sama mcm yg kita biasa guna like..., brb...otp.. ooto..etc..etc...
.
yg i nak citer nie.. ada la one day one of my colleagues duk riuh nak ngingatkan f/u stands for what..puas jugak la i tgk sampai kerut2 dahi dia nak ngingatkan apa f/u tue.. i pun dah bengang gak sebenornya sbb byk kali dia tanya, banyak kali i jwb tp still x hengat2..
.
so, dgn selambanya i pun jwb... "f/u stands for fuck u..." jawapan dia..."hahaha..cilanat ko.." erk..jap.. dm kamus bahasa malaysia ada ke perkataan cilanat ek...???
.
tue la...lenkali kalau org bgtau tue..take note la...x yah la nak seploh kali tanya..tp she is ok...dia pun paham sgt dah kepala biol kawan dia nie.. ;-)) x de nya nak kecik2 hati...
.
.
p/s well, f/u actually stands for follow-up la...

ini bukan tunggu train..


nie bukan tunggu bas or teksi or train or yg sewaktu dengannya.. ini adalah pemandangan biasa after lunch... tgh beratur nak naik lift...tu dia.... punya panjang queue kdg2 sampai ke luar.. tu la pasal i x p lunch... iskh.. bkn x p lunch.. cuma x p lunch at 1.00pm... it is either we go out one hour early or one hour later, which it is alwiz early...hehe... lapor beb kalau nak kuar kul 2.00pm...
.
nie la salah satu punca stress tau... p keje jam... balik keje jam... nak naik lift pun jam....uwarghhhhhh.....
.
.

Feb 26, 2010

the amazingly Siem Reap

last weekend p holiday ke Siem Reap, Cambodia....for 4d3n..
.
pagi2 buta kami dah terconggok kat LCCT..maklum la flight was early in d morning....kul 5am dah melangut kat sana..tp time2 tue pun penuh jugak airport tue la haih...
.
tmpt penginapan..babel guest house @ 25usd/nite for triple room
.
arrived siem reap around 9am and they are 1 hour behind us.. so kul 10am kat m'sia ler...plan memula first day tue patutnya for free and easy tp sbb dah sampai awal, bilik pun x ready lg.. terus tukar plan.. melawat ke Angkor Wat...kat sana mmg ada byk temples tp kami x p melawat suma..1st day ke Angkor Wat and malamnya merayau ke old market..
.
2nd day plak kuar pagi2 ingat nak tgk sunrise tp matahari malu la plak aritu..so ramai la yg hampa..then terus ke Ta Prohm (temple in d jungle) kat situ la the filem Lara Croft: Tom Raider dibikin..pas dah abis pusing p tgk floating village plak tp i rasa x best sgt la.. x berbaloi we paid 20 dollar for the trip...malamnya merayau ke nite market plak..
.
.
3rd day ke Banteay Srey then ke Kbal Spean waterfall for a river of 1000 lingas..(temple ler..pe lagi..) tp yg nie patung2nya duk kat dlm air..tp nak sampai ke situ kena mendaki abt 45 min.. ila dgn i x p mendaki..sbb ila x larat and myself plak sbb the day before tue dah injuredkan lg my ankle yg dah sedia injured bila terpelecok masuk lubang masa dok leka nengok carvings...so, sementara nunggu dorang turun, i pe lagi..amik kesempatan layan mata baring kat hammock..haha..si ila plak smpt lg sambar 4, 5 helai scarf kat budak2 cambodia yg dtg berjual..
.
petangnya kami nak p nengok sunset plak...patutnya naik gajah tp gajah pun dah abis kena booked...hampeh tul..anyway, selamat 20 dollar..hehe..menapak la ke atas.. tp sunset pun x baper cantik sgt sbb dilindung awan..nengok sunset kat pantai bagan lalang lg best kot..huhu..
.
.
balik terus suh d van driver antar ke nite market (lagi..??)..last day for shopping sbb pagi2 sok dah nak balik.. and p baray spa lg. this time i wat back-neck-shoulder massage, foot massage tp bila tgk dorang wat facial cam best je.. i pun wat jugak ler.. baru 13 dollar..still murah per... kat sini facial je pun dah 50 hengget..the day before i wat manicure, pedicure & foot scrub..mmg murah..imagine la manicure 2 dollar.. cuba kat tmpt kita... 30 hengget tau for manicure.. and sblm balik singgah dulu ke maharaja restaurant for last nasi beriyani yg mmg sgt best..
.
dah habis shopping sbb dah abis duit ;-)) terus balik bilik and start packing and pas tue..pe lagi.. tdo la sbb sok nak kena bangun pagi2...
.
masa nak balik, kami dikejutkan plak kat airport dgn passenger tax which cost 25 dollar/person...ya amat....mahalnya tax.. we were not aware at all abt passenger tax nie..sib baik ada belen dollar lg... 25 dollar tue byk tau....terus monyok muka sekor2 sbb kena pau kat airport :(
.
for me, Siem Reap is amazingly beautiful... cuma sgt panas and sgt dusty.. sampai je sana i terus demam, batuk, selsema bagai.. and the best part bila nak p cari vicks..x dak jual kat sana weiii..bila tanya for flu apa ubat cam blur2 je...so, tahan je la.. sib baik ada bwk panadol siap2..according to makcik the owner of d'wau restaurant, org2 kat sana dah lali dgn panas and habuk sbb tue x sakit...aiyoooo...itu mcm ka....
.
as for makan, halal food is very limited.. ada la jumpa 2 halal indian restaurants (maharajah & curry walla) and 1 malay restaurant (d'wau).. first day mmg makan roti je sbb masa tue x jumpa halal food lg.. so 2nd day suma kebulur nasi la..hehe... p maharajah suma bantai nasi beriyani yg mmg sgt marbeles...3rd day baru jumpa malay restaurant.. i order lak lok fried rice..tanya makcik tue lak lok tue per... rupa2nya nasi goreng daging merah..sib baik pas mkn x terus lalok..
.
tp expenses kat sana mahal sbb they use usd currency... mmg x patut sgt kan... setin coke dah 1 dollar...ceh....so,kalau rasa2 nak p holiday ala2 org kaya..g la ke indon ka... india ka..baru la berbaloi2.....

aktiviti yg sgt mantap...hehe....
.

.
p/s melihat keadaan kemiskinan penduduk sana.. rasa insaf jap.. alangkah bertuahnya kita rakyat malaysia yg x perlu mengemis mencari rezeki... pengemis2 yg ada kat negara kita nie pun kebanyakannya adalah pendatang....betul x ?
.
more pictures in the FB and picasa :-))
.
.


Feb 19, 2010

bekal sambal ikan bilis.....

.
nie la bekal utk bercuti..sampai je rumah td terus prepare nie dulu... selain dr tu, ada lg serunding yg dibawa oleh zura nanti....bukan pe takut makan kat sana x kena selera ..
.
so, ibarat kata zura, holiday kali nie adalah utk mengukur berapa besau n panjang temple kat siem reap tue, jadi paham2 la ye baper byk tenaga yg bakal dihabiskan nanti..eh..hehe.. alasan la tue...
.
dan for this holiday jugak x jd utk ber backpack je sbb suma org kena bawak sendiri air mineral 2 botol besar sorang... kerana dimaklumkan air di sana adalah kurang bersih.. so, utk lbh selamat supaya tidak tercirit-birit.. biar lah bersusah2 bwk air dr Malaysia ;-))
.
.

jalan2 cari makan...

yg sungai tue kat jeram besu, berenti mkn kat situ masa otw to K. Lipis....satu lg tue gambar chamang waterfall..mmg best... dan yg tersengih itu adalah towkey ikan keli..sibuk suh carikan girlpren...ada sapa2 mau ka...????
.
bestnya kalau selalu dpt jalan2 cari makan..kan..kan.. long weekend baru nie sahabat dr sg petani mai ke KL.. dan kerana itu la maka terjadinya unplanned trip ke Kuala Lipis.. melawat satu lg sahabat di sana.. yg skrg dah jd towkey kedai makan merangkap towkey ikan keli..hehe...
.
seronok gak sbb kg nya tue mmg terletak kat ceruk.. hp pun x dak coverage..ada certain2 area je yg blh la dpt 1 or 2 bar..tue la pasal elok je berbaris 5, 6 biji hp kat kepala katil... tue pun kalau nak ckp kena la guna speaker..angkat je sure hilang.. hehe...nak wat camane kan...so, utk selamat sms je la...
.
tdo smlm je kat sana.. the next daynya kami beramai2 sempat lg berpiknik ke chamang waterfall, bentong..mmg marbeles la tmpt tue.. tp punya la ramai umat..parking pun payah nak dpt..tp i x mandi sbb malas la sbb terus nak balik ke KL......perhaps nxt time kot...may be for camping ;-)) tapak khemah pun ada..apa susahnya....
.
.
p/s weekend nie pun jalan2 lagi....yahoooo... balik nanti i hapdet okeh...
.

Feb 12, 2010

old skool..

students kelas 6A, Sek Ren. Sri Langat, Banting yg comey lote termasuk la cikgunya sekali..hehe.. cuba la cari yg mana satu tuan blog ;-))
.
.
tengok la hah... one of the wonders that facebook can do... iyo la..selain dr blh menyebabkan org ditangkap, blh juga kita mencari semula kengkawan lama..
.
tue la dia gambar masa darjah 6 tue...darjah 6 tauuuuuuu...never thot that i wud see this picture again..it was taken 28 years ago okeh...ntah2 korang yg baca blog nie umur pun blm 28 lg ;) iskhhh.. tetiba terasa tua la pulok but anyway, age is just a number kan....SO WHAT..?????
.
they r planning for a gathering next saturday kat s alam tp i x dapek nak join... uwarghhh.. sbb nak p holiday la nie... x pe la..perhaps kalau ada lg gathering pas nie...akan i cuba usahakan utk menghadirkan diri...cewah...
.
anyway, well done to the organizer yg really work hard to get everyone in the list..so far, they managed to contact 75% of us....ada lg yg still MIA.. la nie.. contact list suma pun dah ada..so sapa2 yg rajin nak menyambung ukhuwah after terputus sekian lama.. sila-sila kan la ye...
.
.

Feb 6, 2010

bila server down...

server was down sepanjang hari smlm... keje pun byk yg stuck.. nak retrieve info pun x blh esp. those yg kat dlm Lotus Notes.. mmg hangen tp nak wat camane.. itu la akibatnya bila hidup terlalu bergantung pada teknologi skrg nie...
.
imagine life one day without henpon, tv, internet, and apa je la... sure rasa x tentu arah kan... org asli pun dah pandai pakai henpon nokkk......kalau lalu kg org asli yg kat cameron highland, astro pun ada tau...
.
ada baik and ada buruknya kecanggihan teknologi tp bila dah terlampau bergantung sgt kita jugak yg susah nanti, kan...
.
.

p/s kalau la kita blh apply 'undo' dlm day to day life alangkah bahagianya, kannnnnnn....????

Feb 4, 2010

kan dah kata....

tue la..bila org cakap, degil...x mo dengar...nak jugak lepak kat rumah... alasan kat rumah sendiri boring..anak2 x de..
.
abis tue.. lepak umah i pun serupa jugak...kata dah..org sibuk...pagi2 sesudah subuh dah gerak p keje.. mlm baru sampai umah.. so, sama la jugak kan...
.
sampai rmh, lotih dah.. x de nyer nak kuar2 lg dah....nak layan sembang pun malas dah.. x de mood dah nak dgr....asyik citer yg sama je...yg bagus segala2nya...
.
kalau i free, i mmg x kisah sapa pun nak dtg lepak.. tp bila i kata i sibuk..sibuk la maknanya tue...
.
time sifu Ana dtg lepak umah aritu, kebetulan i pun tgh cuti....dpt la jugak nak entertain tetamu jauh kita tue..tp sifu la plak yg sibuk tervery...nak p bwk mkn satay kajang pun x sempat...ehmmm..perhaps next time la kot... our next plan, is for her to come down just for shopping.....yeehaaa....
.
p/s tetamu masih lagi di rumah until wknd.. mmg kesian tp nak wat camane.. aku pun tgh lintang-pukang skrg nie..huhu...
.
.

Feb 2, 2010

adeh.....

penghuni cubicle sebelah dok asyik batuk2 je... i pun dah mula rasa sakit tekak nie...adoiiiiii.... looks like tiga serangkai sudah mau mari....huhuhu....penyakit berjangkit sungguh la...
.
ofis baru..??? warghhhh.... stress woooooo....fast pace environment mcm tue la...but i likeeee... sbb badan dah lama lemau kan... so elok bebenor la tue.... dgn everyday brisk walking...jam pun dah mula longgar nieh.. tp apa barang kalau setakat jam yg longgar....ahaks....iskhhh..masih melalui fasa ketensenan dipagi hari tika memilih baju utk dipakai..huhu...ater..kalau pakai pun sket je lg nak rupa sarung nangka, baik la lupakan je niat tue...
x pe la..sabor je la.. kalau hari2 stress mcm nie...mau kurus kot...kalau la..........

.

Jan 28, 2010

kerana terlupa...

pagi td i had to spend 45 min brisk walking ;-) pasainya.. cantek2 sampai je kat ofis, baru tersedar i left the cabinet key where i keep the thinkpad charger, kensington lock and all my pending work notes in the car..!!! udah ler keta park kat ujung dunia, which i hv to walk abt 15 min to get into the office (saja la parking jauh2 kunun2 blh xcercise kan..kan..)
.
so, imagine la.. 15 min each time to get to the office, to the car and to get back to the office. x blh dah nak jln lenggang kangkung..sbb nak kejar masa..sblm tue berangan sampai awal nak setel benda yg pending smlm..tp harammmmm..... sib baik brg2 penting.. maka gigih la juga p amik. cuba kalau hp yg tertinggal dlm keta..ingat ada aku nak p amik... kim slm je la...biaq p la kalau ada seploh ribu miss call pun....
.
dan kerana brisk walking yg tidak dirancang, maka tengahari perut pun menjadi tersgt la lapar..budak tue letak nasi penuh pun diam je.. kalau x..eh..separuh je dik..hehe..anyway, x abis pun nasi tue..membazir je..
.
dan kerana penggunaan tenaga yg tlh terlebih had.. sbb kat ofis pun byk berjalan.. maka balik keje ptg td, tersinggah pula ke dunkin donut utk membeli 2 biji donut & iced latte...(traffic jam juga can make u stress tau...ahaks...alasan) fuiyooooo...makan mmg x hengat....maka sia2 la brisk walking yg may b tlh mengurangkan 500 kalori dan sebaliknya telah mendouble..huhu...

.

Jan 25, 2010

redha je la.....

after almost 2 years x berebut2 dlm trafik jam... maka arini bermula la kembali rutin dulu...huhu... ater , nak wat camane.. nak koje normal working hour, kena la terima..
.
1st day, left d house at 6.30am and arrived ofis abt 8am.. sblm gerak i dah set meter dulu..juz want to confirm the mileage.. x le jauh mana sgt pun.. 32 km jeeeeeeeee........and it took me 1 1/2 hours to reach there... wadefuk..!!! right after sg besi tol, trafik dah mula merangkak2...lembab cam siput..sampai la ke sudah...masuk sprint hiway baru okey...
.
urghhh... sgt x berbaloi.. with the time that wasted, toll yg cost me more than seploh hengget.. parking plak.. kata rm1 per entry... sekali bila nak bayar... bukannya rm1....tapi sebelas hengget.. mcm siol...awat ko x tulis terang2 je kat situ...rm1 for first 6 hours...
.
mmg sgt costly the travelling cost but what choice do i have? ingat pas dah settle down nanti nak amik komuter tp kena stop at sentral and amik putra plak....kalau naik public transport best gak...blh tdo..hehe... kot la dpt duduk kan... x kalu....harus la bergayut sepanjang jln...
.
iskh...mmg sgt kepokaian... so x blh nak spend suka2 dah this time...harus la belajar berjimat-cermat... sbb i dah hilang nite shift & mileage allowance yg blh bayar sebulan installment keta....uwarghhhhh....... redha je la......
.
.
p/s pn. manager, for my QP124, sila la propose 20% increment, buleh ka...???? hehehe....
.