Mar 8, 2010

kesinambungan eksiden...



kesinambungan dr eksiden pagi td, the taxi driver bersetuju to bear the repair cost.. x yah la i bersusah payah nak bersidai kat balai polis wat report bagai...
.
so, ptg td i left d ofis abt 1 hr early terus p workshop kat area rmh my sis and they estimated around rm400 -500 and blh siap sehari je...yahooo.... so, terus text si pakcik taxi tue..not really pakcik pun i guess..may b he is around late 40's kot.. kot la... x lama pas tue dpt la reply yg punya la panjang lebar..mintak belas kasihan if i can reduce the gantirugi... after dah diskus dgn Un T, ok la we agreed for him to pay rm300 and terus p jumpa dia..nak amik duit la kononnya...
.
yg sayunya masa dia kasi duit tue...siap ada syiling lg dlm bag plastik dlm rm20... i terus terkedu..kasi duit pun dlm small denomination - syiling, duit sengget, lima hengget...Un. T pun terus suh i pulang balik duit syiling dlm bag plastik tue sekali dgn duit sengget..to cukupkan rm50..so, i amik dlm rm250 to repair my car..x pe la tambah duit poket sendiri...eh silap..duit dr poket Un. T ;-)
.
bukan pe..sedih mikirkan... may b kena korek tabung kot nak cukupkan rm300...anak2 plak kecik2 lagi.. sekali diangkutnya masa jumpa kami td...tp ibarat kata Un. T, he has to pay as pengajaran for him ~ do not sms while driving... :-)
.

8 comments:

Mohd Shahrul Hafizi said...

Erks. Sedihnya (kesian). Rasa macam sebak plak. :(

~0~ said...

lg1 nak tambah kak....dont sms time bawak moto...


hati akak baik....nice

9lamansanur said...

alahai...sayunya hati bila baca..anyway may all bless you and packcik tu jugak

Mr feckry said...

kadang-kadang..kita terpuji dengan sifat simpati..how many pasangger he have to take for collect rm 300?

jz imagine..

tapi u buat benda betul

pakcik kordi said...

sian lak....mst beliau susah...huhu...

embun d tengah malam said...

sedih gak.tapi nk wat mcm mn kn

faiz said...

shahrul - sama2 la kita sedih :(

~0~ haaaa....nie mesti dah biasa bwk motor smbl sms kan..kan...????

9lamansanur - tue la beb..terkedu aku masa tue..

mr feckry - kita cuba la buat mana yg terbaik utk kedua2 pihak..win2 situation ;)

pakcik kordi - as a taxi driver with 9 anak (katanya la..)..so, imagine la..

embun d tgh mlm - mmg sedih..cuba tlg mana yg termampu je la..

pakcik kordi said...

gile sian waks....huhu...