Dec 31, 2008

BBQ at mum's...again


last Sunday we had another round of BBQ at kampung..this time around all the anak sedara were there except Mia Zara Dania...the mother cannot make it sbb p jalan ke Penang...so, as usual my duty to prepare all the food and tukang bakar sapa lagi kalau bukan my two brothers tue...


ada udang, sotong, ikan kembung...


chicken wings and also fruit pudding made by Najwa....


tambah lagi ngan nasi goreng & spaghetti...


budak2 ngan wan depa...


all the nieces... Mia Zara Dania je x de...


pak lang and pak uda..with anak buah from Pedas...


angah..tenok la..tgn kita luka...

another nephew..Zafri..chef in d making.. prefer to play with senduk and periuk...

Un. T pun dtg jugak with frenz...
Zue & Zura.. mlm tue lepak at mum's...pe lagi tdo lambak lar...

Dec 26, 2008

this feeling again....

Part I

I Was Reminded

As we lay there quiet I was reminded of all the reasons why I lust you
Your smile, and the way it teased at me seductively
Your laugh,and the way it tempted me
Your eyes, and the way they seem to hypnotize me

As we sat there silent I was reminded of all the reasons why I love you
Your smile, and the way it brings such life into me
Your laugh, and the way it makes everything okay
Your eyes, and the way they seem to read my thoughts

As we stand here now I am reminded of all the reasons why I hate you
Your smile, and the way it confuses me
Your laugh, and the way it seems to mock me
Your eyes, and the way they can look into mine and not feel a thing

Part II

Broken Heart

I will never forget the days we once had
The days when you were everything to me
My mind used to tell me we'd be together forever
But now I realize that was all a big dream
The feelings I have for you will never go
I wish I could take back that one regretful day
The day when I willingly let you slide from my arms
Never did I think of the astonishing pain of regrets
That I would once have to live through
The sight of you in someone else's arms
Makes my heart shatter into a million pieces

I sometimes wonder if you still think of me
Or if to you, I'm just a face in the crowd
I wish so very much that one day we can have it all back
But for now, I'll sit here silently
Remembering all the memories we once shared
Everyday my love grows much stronger
Hoping that one day you will feel the same
And put back the pieces of my broken heart


Part III

What Do They Know

I face the world with a smile, no one knows what is hid inside
They see only happiness, they can't see the tears I've cried
When I am alone I hurt, because here I do it well
In front of all the watchful eyes my heaven turns to hell
The judge and jury awaits me,
Everyone has a say in a life that hangs suspended for yet another day
Who are they to judge if what I have done is right or wrong?
In the end I gave him up, but inside still sing his song
I don't know how to find the strength
I thought I had if only I could play tough it wouldn't be so bad
They say that life goes on and someday I'll smile again
But, how do they know my pain without being where I've been?
I've traveled so far from home,and can't find my way back
Somewhere along the way I must have jumped the track
I saw him just today and his smile is still the same
I wonder if he remembers me,
It hasn't been that long
He may have forgotten me, but I still sing his song

~ lovethepoem.com ~

Dec 24, 2008

here comes 2009...sayonara 2008

we have less than a week to the countdown but sad to say that I will be celebrating new year eve at the office..nak buek camno.. dah keje ikut US working hour and they are 12 hrs behind us...so, 12pm MY, they are 12 noon...huhuhu....

so, as if a tradition, everytime new year comes, most of us will surely come up with one long list of resolutions. But to me... what is resolution ek...hehe...as far as I can remember, everytime i buat resolution, it was never achieved ;-) ...hangat2 tahi ayam la tue...

and thinking of the times that we gonna leave behind, have we ever asked ourselves..what have i achieved..what have i done..are there any happy moments that i want to remember or are there too many sad stories that we wanna share with frenz or we just keep inside ourselves.and so on....

i received one call from a friend few days back crying and frustrating...(ada la kesnya...) and i blast her off...but still i lent my shoulder for her to cry on...well, u know..being a good listener..hehe...and the only advise that i can offer her is to ask her to move out from that place..(mind u..she never leave her hometown eversince she finished her school... staying with parents and working there... OMG......) pleaseeee for your own sake, just leave all those sad memories behind and move on...and guess i have been telling her this so many2 times...and the only reason that she will give me is..'i am not strong enough..i m not like you...' what more can i say...

to me life is about choice...you choose your own path and what you want to be..and
we might make the wrong choice anyway..but that is life... for us to get all the experience and to learn more about life...life is beautiful and enjoy ur life to the fullest k..

and as for me, for year 2008 i do have few sad moments but still i have those happy moments that i will still keep in mind for me to remember as long as i wish..and hope year 2009 will bring more good news to me and all my frenz out there..and hope to be more prosperous :-)) and i already have a long list of program / activity for next year... as i said earlier...enjoy our lives to the fullest... !!!

Ho..Ho..Ho...Merry Christmas....

We wish you a merry christmas......we wish you a merry christmas.....

well, we have one small christmas tree at our workstation with all the cute ornaments and toys..and many more...except presents..hahaha... anyway, the US Snowbird team was having dance party and gift exchange last nite and guess what i got.. a very cute snow man in glass (i know there is name for this item but i just couldn't remember...well..getting forgetful lately..huhuhu..)..


guess they should have bigger christmas tree..haha...


hello mr snowman..!!
so, to all my frenz who are celebrating Christmas... have a good one and happy holiday to all..hohoho...merry chrismtas..!!

Dec 23, 2008

Fadhli with his chocolate....

on the way back to mum's last weekend, singgah Domino jap to buy some pizzas and not forgetting chocolate as well for Fadhli...because i know how he loves choc so much.....and the picture here shows how comot he is :-) and the best part dengan selambanya lap his hand with the melted choc kat baju kakak dia... pandainyaaaaaa.. pizza..??? tak heran langsung...hehe



trademark biasa dia la tue...suka kerut2 kan muka....


najwa and lala... yg baju pink fevret sis si fadhli...ngan najwa asyik gaduh...

Dec 17, 2008

my blur moment....

i got so many things to write...so many things to share but they just got stuck in my head... don't know why.....and i tend to forget lately....

hmmm..wonder what is actually wrong with me....sigh...sigh...sigh...don't tell me because of faktor2 umur...oh nooooo.........

Dec 11, 2008

tepuk dada tanya selera....

semalam ke Jeram menziarah kematian tok..al-fatihah..cuma sakit tua..according to cucu2 yg kat situ..dah seminggu tok tak mau bercakap.. makan pun nak sendiri...selalu disuapkan...camanepun alhamdullilah suma anak cucu dapat mengadap till the last moment..

bila dah ramai2...terjumpa la mana2 taulan yang dah lama x jumpa and one of them is Hawa..she told me that she just got divorced..from the 2nd marriage (this marriage she got 2 sons). So, i pun tanya kenapa? and kenapa kau nie makin kurus? Rupa2nya d husband selalu pukul dia..and not only the husband anak tiri perempuan yang umur 14 tahun pun sama naik tangan.. I feel so sorry for her and what i could not understand is kenapa? To me d husband got no balls..sebab tue dia boleh pukul wife sendiri... and anak tiri yang kurang ajar... nasib baik ngan Hawa..kalau ngan i tue..mau i lempang je balik..kecik2 dah tunjuk kurang ajar... x sedar selama nie mak tiri yg jaga dia.. yang banyak habiskan duit utk dia.. so to me d conclusion is...ke mana tumpahnya kuah kalau x ke nasi...camane acuan gitu la coraknya.. and i was told that was the guy 5th marriage... now we know nape suma wife dia cabut....so, my advise to her..now ko fokus je la camane nak besarkan budak2 nie.. x yah la pikir nak cari ganti..kalau dapat yang elok x pe la jugak..kalau yang x semenggah... nyusahkan lagi ada lar....

sebab tue l i selalu pesan to my single frens... jangan kawin just for the sake of nak kawin sebab kawan2 yg lain dah kawin...x tahan bila kena sindir2 ngan sedara-mara..orang kampung.. selama nie korang hidup pun..ada mintak makan dengan dorang ke...??? kalau ko susah pun..ada dorang tolong ke..??? bila dah desperate macam tue..mula la main tangkap muat je...sudahnya nyusahkan hidup sendiri... ada org yang selama nie busy body nak tolong..???? sad too say that kualiti lelaki melayu (esp.) sekarang x mcm zaman mak bapak kita dulu..dlm 10 orang nak jumpa 1 yang boleh diharap pun susah... bukan merungut but that is fact... memang isu nie sensitif ..ada yg melenting x tentu hala bila i cakap macam tue but if you are not in that category, nape terasa? lebih makan cili ke..??

i bukan setakat nak gebang kosong but i am saying this thru experience..orang yang kenal bertahun2 pun bila dah sebumbung then only we know their true colour..nie kan plak org yang kita baru kenal...so, dear frens take your time to get to know that someone better and don't rush... menyesal dahulu pendapatan..menyesal kemudian tiada gunanya...tepuk dada tanya selera...

Dec 9, 2008

bila hujan tak berhenti......

memang now musim hujan, over the weekend hujan x berhenti2 dari pagi hingga ke petang bawak ke malam...i yg tgh syok2 tdo on Sunday petang tue tetiba dikejutkan oleh siren my mother... suruh alih keta sebab air dah mula bertakung kat tempat i park my car tue.. takut nanti tanah lembik terbenam la plak..(iskh...ingat Bt Antarabangsa ke...??? )


normally i park my car kat porch tp sbb lambat sampai the porch was taken by my sis..so park sebelah my brother's hse..which is just depan umah my mum..

Dec 4, 2008

bila anak angkat dah mula membebel.. :-)

lbh kurang kul 11.00am tadi...sayup2 terdengar cam bunyi hp i berdering2...bila i amik je and checked..got 11 missed calls... alamak..anak angkat ku..so, immediately i called back and Dina answered..

Me : Dina called auntie ke td?

Dina: Ha'a...nape x jawab..kita call byk kali

Me : Auntie tdo la sayang.... auntie kan keje malam..pagi tadi abis keje..

Dina: Iye la...jgn la tdo lama2....

Me : he..he... mana ada lama.. auntie baru tdo kul 8.00 td tawww....

Dina : Nanti, bila kita dah besar.. kalau kita x tdo malam... pagi2 pun kita x mau bangun lambat2...

Me : Hmmmmm........(iyo la tue...)

so, dia pun terus la ngadu few things kat i.. memang mcm tue la selalunya..selalu mencurah perasaan (konon2nya..hehe) kat i....pasal kawan2 la...pasal papa nya la..(yg nie selaluuuu....) pasal hpnya lar... macam2...and being a good auntie aka mak angkat.. kena la selalu jadi pendengar setianya....

kan main...posing inside my car with my sunglasses...abih make-up her cousin di kejekannya...

Zue admitted....


Zura called me last Sunday nak habaq Zue admitted sbb dengue.. Pas balik dari mendaki Gunung Cemerong, Terengganu, not only Zue demam, Zura pun sama and few others in the group. Luckily there was a doctor in the group yg blh tengok2kan dia.. so, I called Zue and said 'kalau x sempat arini, Monday k faiz p jenguk' ..but then Monday pun x sempat because i had to send my nephews balik to Pedas. Nak p Tuesday but i was not feeling well so tdo je la sehari.. then ptg semalam dpt sms from zura telling me 'zue merajuk.. ko dekat pun x mau melawat dia. Dia kata mentang2 la dia x penting'.. alamak.. sensitipnya minah nie la plak..so petang semalam, i pun p la jenguk dia kat KPJ Kajang..and alhamdullilah dah sihat and patutnya dah boleh discharge..

according to the mum, rupa2nya masa detected dengue tue pun dah tahap kritikal jugak..dah penuh bintik2 merah the whole body and dah muntah darah. When she was warded at hospital besar Kajang, sekali dengan org2 yg dah consider tenat sbb bila dia bangun the next day.. tempat tue tinggal dia sorang je and when asked, the nurse said.. passed away dah org2 yg semalam... alamak... so i pun pe lagi terus je sound dia... 'tue suma dah tanda2 tue....sudah2 la keluar masuk hutan...turun naik gunung... cukup2 la tue... ' and the mother plak sokong i lagi.. and as at yesterday, Zue kata memang dia nak berenti dah..nak jual suma camping equipment and bags..so bersaksikan the mother, dia janji nak stop dah activity nie..x pe..i nak tengok ... tp i cakap..'pas nie kalau k. faiz dgr ada ura2 korang nak masuk hutan lagi...aku pijak je...' and the mother cakap 'pijak je faiz'...hehe... mak dia siap sound lagi.. 'faiz pun dah berenti ko bila nak berenti?'.. (makcik, i berenti sbb dah x fit..pancit sokmo. Nyusahkan org lain je nak kena angkut bag..hehe.. lgpun kecederaan buku lali x mengizinkan.. huhuhu..kalau p pun..sure sepanjang jalan i akan merungut..duk umah lepak tgk tv lg best..tp bila sampai kat base camp..hilang penat.....lagi2 kalau khemah kat ngan sungai...best tawww...) tp si zue and zura ni kalau kena sorang lg yg sound baru dia takut kot.. i nie dia 2nd takut...yg takut sekali ngan k. izan dia ;-))) sib baik k. izannya tue jauh kat Kuantan..x kalu sure kena kaw2 punya...

so, nak sedapkan hati dia..i bagitau..'pas nie kalau nak camping pun, kita p camping kat Bt Cherakah je la :-) or kita cari la aktiviti lain plak..' Zue kata pas nie nak main pantai plak.. i kata ok la.. lgpun dah lama x kena air laut nie...so next year kita plan ok... senang2 kita p umah k izan je.. dekat ngan pantai... (zan, boleh ke??? )

Nov 30, 2008

aiseh...gagal meng'kidnap' si fadhli...

masa amik si kakak2 smlm.. ingat nak angkut la sekali si kecik nie tp x lepas by the mama lar...hehe.. btw, he is already 2 yrs on the 28th November aritu.. while all the kakaks sibuk mandi..dia pun nak mandi jugak.. i was lying down at the couch.. so pas mandi 2, 3 kali si kecik nie menjenguk dengan togelnya.. whether i still ada kat situ or not..bila datang jenguk je...'angah..'...'angah'... disebabkan x mau dia ngamuk bila kena tinggal..mama dia wat trick..suh si kakak2 tdo.. n dia pun kena la tdo dulu konon2nya...pe lagi..time tdo tue la kami berangkat ke Kajang.. ciannya dia....

bangun tdo je mamanya kata... soalan pertama dia....'angah ner?? '.....

seksinya dia.....baju londeh bahu ;-)


ala2 malu2 kucing.. nak ngendeng nak ikut time nieh....

Weekend with anak2 buah....

weekend nie my anak2 buah from Pedas and Klang datang lepak kat my nest. The plan was for yg Pedas to come over sbb ada keje sket nak buat...since dorang sibuk sgt nak cari duit poket cuti sekolah nie.. so i came out with the idea.. dtg umah angah..tlg bersihkan t**k burung yg banyak kat drying area tue. Mmg everynite ada sepasang burung, according tue budak2 nie..burung murai..menumpang tdo kat atas palang dry area tue... tdo x de hal la..tp jgn la dok membuang kat situ jugak..

on Saturday morning, pas abis keje terus balik Klang amik anak buah yg kat sana and petangnya, yg from Pedas came down by komuter and i picked them up at UKM Komuter station. Program malamnya.. apa lagi...makan satay kajang la with their fevret uncle la.. sapa lagi kalau bukan Un. T..
iskh...lambatnya makanan nie sampai...posing dulu eh....
banyaknyaaaa...nie makan utk baper org nieh..hehehe....

tdo time...sorang pun x mau tdo kat bilik..suma nak tdo lambak...ikut kome lar...

Nov 27, 2008

typical perempuan melayu....

Tiba2 je i teringat my former boss dulu pernah la berleter kat i...isunya..i was on the phone...and he stand beside my and asked..sapa? rasa nak marah pun ada... because that was during lunch hour..bukannya i bergayut masa keje..and knowing me...i nie bukannya kaki gayut...so dia cakap la dia x suka... and the story did not end there. While he was driving..sempat lagi call i sambung berleter lg.. (hingaq tau...hingaq telinga nie..) - i don't want you to be like a typical malay lady... bla.. bla.. bla.....

So, i pun teringin la jugak nak list down apa yg dikatakan typical malay lady attitude...

1. Mengumpat...nie mmg dlm list wajib nieh...duk kumpul ramai2 citer/gossip pasal orang...
2. X blh tengok orang lain lebih..... penyakit gak nie... nie yg jiran beli sofa baru..dia pun nak sofa baru jugak...org sblh beli tv 29" dia beli 92" ;-))
3. Bergayut kat talipon lama2... kes ngumpat la...pe lagi...
4. Busy body ter very.....
5. Kalau p rumah orang... mesti nak tgk apa ada kat rumah orang tue. Pakai pinggan arcopal ke.. tv plasma ke...fridge 3 pintu ke...
6. and on..and on...

ada banyak lagi nie...tp x terpikir la plak...tetiba je blank..x pe akan ada Part II nanti...

Nak sentuh bab ngumpat nie...x paham la apa yg seronok sgt nak ngumpat orang lain sampai tahap d max tue...dorang nie selalu rasa dorang la bagus....perfect... org lain suma x betul...
Seelok2nya sebelum nak ngumpat orang tue...cuba amik cermin besar....cermin dulu diri tue...then ask yourself... aku nie bagus sangat ke...hehehe....

Pernah jadi satu kes kat myself la....citer lama nieh... ada la minah2 buat citer yg x masuk di akal..yg i berganyang ngan wife one of my good friends kat town and sampai ke telinga i pun kira lambat jugak la...and disampaikan oleh seseorang yg mmg i anggap mcm adik dah...mcm nie la lebih kurangnya...

me : apesal ko x bagitau dari dulu lagi... apesal baru bagitau skrg...
adik ku: ala kak... saya mmg x percaya citer tue..saya kenal sgt akak nie...lagipun kalau saya nak percaya pun..saya kena tengok dulu diri org yang buat citer tue...
me : oh ya ke....anyway...tq...tq....tp hangat hati gak sebenarnya nie..punya la lama org dok bercakap pasal hal tue...tp aku baru tau...

kenyataannya... jumpa pun tak...camane la plak boleh berganyang..siap tarik2 rambut lagi..hehe.. and bila i jumpa d wife pun..kita org elok je duduk makan semeja... tue la dia...mulut orang..benda yg x ada..boleh di ada2kan... sighhh....lagipun...apa kelasssss....nak gaduh2 sbb jantan nieh....buang masa je.....

Nov 25, 2008

US Snow Birds in sarees... :-))

guess the pictures say it all.... deepavali pot luck cum November birthday celebration ;-))

Priya sempat bisik kat i..kita maintan je... Sherly tengah candid tue...(hehe..tue la pasal ada macam2 gaya)


cake cutting...


eh..hehehe....anak sapa la nie...



me and Kamalees....

Pija, Lynda and me............

Nov 22, 2008

arghhh...tolong senyap boleh tak.......?????

arini beria2 je i balik ofis awal..hajat hati nak tdo awal la konon2nya...tp until 8.00am pun masih berjaga lagi...dah la kul 2.00pm nanti nak gerak p KL.. nak cari blouse and skirt for saree..hehe.. maklum la.. Monday nieh ada pot luck deepavali..so, plannya kami nie ada yg nak pakai saree, punjabi suit..lengga lar...i have my own saree.. cuma nak cari d blouse and d skirt plus acessories sket2...tue je..so, the best place to go is Jln Masjid India lor...

dlm kul 9.00am lbh.. dia start dah.. i think rumah atas nie is doing renovation kot... since yesterday bunyi grinding machine la..ketuk-mengetuk la.. I rasa sakit jiwa sungguh nie..x cukup bunyi tue.. tetiba ada la plak bunyi remote control car kat bwh tue...adoi la...bingitnya bunyi....yg main tue bapak budak.. rasa nak p turun lempang je nieh....

tolong la...camane i nak tdo nieh... now dah 10.30am....alarm set at 1.00pm...nie pun dah pening2 lalat... sighhhhh......(how i wish i m at mum's....)

Nov 21, 2008

A Trip to Nilai 3...

I went to Nilai 3 yesterday to do some shopping..pe lagi..my pending things in my To Do list lar..to get a new day curtain and some decoration flowers..and as usual my chauffeur sapa lagi kalau bukan Un. T .. The best part was.. about 3 something Un. T called while otw to pick me up telling me that he left his wallet at home and plan to turn back tp i kata x payah la kul baper plak nak sampai Nilai 3 nanti..and since the fuel indicator pun dah nyala2..Un. T kata u kena isi minyak keta I... and I felt so proud of doing that because all this while..suma pun dia yg bayar...hehehe..so I did the shopping suma guna my duit..

Sampai Nilai 3.. I nak makan dulu...lapar tervery.. tue pun dah almost 4pm..and dekat2 situ ada new curtain shop yg baru buka so I pun p la and terus nampak day curtain yg I nak..just a plain white curtain..I berkenan yg kat De Palma hotel so I nak cari mcm tue jugak and the price.. murahhhh.... just about RM4/meter.. I bought abt 12M for my sliding door and the masterbed windows. Total plus upah jahit at RM10/piece..x habis RM100 pun... While waiting for the curtain to be ready, we all pun pusing2 kat situ hajat dihati nak cari bunga plak.. tp i terjumpa 1 partition and terbekenan la plak.. so with my Un. T negotiation skill, I got that from RM180 down to RM100... suka..suka...


partition that cost me only RM100....

kalau ikut hati, memang x puas lagi nak jalan tp memandangkan malamnya kena keje..and Un. T pun kena balik cepat.. kami pun bertolak balik tanpa sempat membeli bunga ( i ckp kat Un. T next trip i nak beli bunga and tempat payung plak) and sesampai je kat rumah.. of course i letak the partition dulu between dining and the bathroom.. so boleh la cover2 sket bathroom tue..pas tue pe lagi..my curtain lar...tp yg x bestnya.. terlabuh sgt la plak..boleh buat lap lantai lagi. Tue la towkey tue degil..i cakap tinggi sliding door tu abt 7 kaki je tp i pun x sure sgt.. tp dia kata kalau standard 8'.. ha...kan dah labuh... camane nak jahit....nak suruh i jahit tangan boleh la..tp confirm la benang kaler kelabu sbb itu sahaja satu2nya benang yg ada dalam simpanan i... hehehe...

labuhnya tue boleh buat lap lantai.....

p/s b4 balik Un. T kasitau - 'nanti i reimburse balik'. ..eh...x payah lar...itu kan rumah i ;-)))

Nov 17, 2008

when faiz is sick.... :(

i m sick..since Thursday... and losing my voice now..started with sore throat..and it alwiz comes together with flu and cough...sighhhh...i alwiz call this '3 serangkai'...i was supposed to go to Melaka for a wknd holiday but then got to cancel because zue has been begging to attend kenduri at her house on Sunday.. tapi nampaknya mmg x de rezeki...kenduri pun i cannot go... zura yg patutnya come over on Saturday pun x jd jugak ada family matter so I spent my weekend with tdo..and tdo..and tdo lg... biasaklah... bila dah kena ubat batuk... ubat selsema..pe lagi...mmg x keluar rumah langsung.... pas tue hujan plak lagi.... bestnyaaa....

zue, so sorry...nanti kita plan g mkn2 ok...and since korang nak p mendaki gunung lagi this weekend, my pesan.. take very good care..musim2 hujan nie....

zura, make sure jgn asyik tercicir je kat dlm hutan tue..kang payah plak nak cari... jgn bila jumpa je nanti dah jadi bini tok batin plak..ahaks.....

Nov 13, 2008

hati di dalam sapa yang tahu....



Perawan Cinta
Rossa

T'lah terlukis kisah diriku
Terpenjara dalam cintamu
Bibir beku tak dapat berucap
Sulit menolak

Terlambat kurasakan cinta
Kepedihan kan menanti aku
Kesucian cintamu berdua
Telah ternoda

Haruskah kumerasa salah di diriku
Bila mencintaimu yang t'lah berdua
Seolah aku perawan cinta
Yang haus kasih

Ku hanya mencoba bermain api
Namun sulit akhirnya aku padamkan
Hati kecilku mengatakan ini
Harus di akhiri

Sering kudengar suara-suara

Risih menyalahkan diriku
Bila aku jadi pasanganmu
Pasti merana



My N......, my heart was taken by you, broken by you and now is in pieces because of you...

Nov 12, 2008

my belated birthday brownies...

tadi i had early dinner with rosy and maz... saja la jumpa and boleh la mengupdate apa2 yang patut... so, i got my belated birthday gift from maz..ada kat dlm keta..x sempat lagi nak tengok.. and belated birthday cake from rosy.. thanks so much you both.....i wanted oreo cheese cake tp dah abis plak..so we chose brownies..brought to the office and jamu all the colleagues with the brownies...hmmm...the taste was good..look very fattening..very rich but not soooo sweet...and here is the pic.. as alwiz... the comel winn.. with the brownies...

arghhh....sway..swing..in my head...

senario I

ada la member i nieh.. tanya minat tak nak kenal ngan satu mamat nieh..dude... wife dah x de..x sure plak divorce or meninggal...skrg nie tgh cari calon...so i tanya balik..apesal korang x mau kenal ngan dia? bukan x mau la kak... akak x mau tanya ke anak dia baper org? ha...baper org? enammmm....... hahaha.....amboiiiii...korang..kot ye pun suma nak campak kat aku ek....enam tue...kalau setakat 3, 4 tue blh consider lagi..hehehe....but anyway, mekasih byk2... bukan x minat tp mmg x minat pun.. ;-)) kalau setakat nak kawan2 ok la..tp masalahnya dia nak cari calon..so pas je la kat sapa2 yg berminat nak menamatkan zaman singlenya....

senario II

last weekend i p wat facial ngan mmbr lain plak... i nie ada few categories of frens...category keje, huha huha...outdoor activity..and few others lg la..lama gak x jumpa so i picked her up at her house then we went to Jln Sg. Udang to the beauty saloon...1st time nak try kat situ pun...so masa dlm keta tue..sembang la mcm2 and suddenly she asked.. boipren ko ape citer.. i tersenyap jap... yg mana satu ek.... ??? lorr....ramai sgt ke......????

at the moment rasanya i lbh senang mcm nie kot...not committed to anyone..bukan pe kdg2 i just need my own quiet time...zaman2 nak keluar berdating...bergayut kat telephone selalu suma tue dah over....and the most important part is... i x rasa nak get to know anyone deeper at this very moment ;-) letihhhhh........

laaaa.....salah kita jugak ke...????

baru2 nie tetiba2 i teringat sorang lg my teman tp mesra (so, will address him as 'ttm2')...so..saja la call him just to say hello... the conversation that took place lbh krg cenggini ler...:

ttm2 : ha..tetiba baru ingat nak call nape?
me : saja...teringat..
ttm2 : mesti ada sebab tetiba teringat...
me : la...saja la..nak tanya khabar...btw, selamat hari raya...
ttm2 : baru nak wish... deepavali pun dah lepas baru ingat nak wish...
me : arrrr....oooo....abis u tue pun..apesal x call? (tetiba angin la nie..btw, masa raya aritu ttm2 ada la antar sms tp i x jwb..hehe)
ttm2: u tue keje mlm...nanti jd mcm aritu..bila i call u tdo..dah ganggu...dah la call 5 tahun sekali..
me : eh..hehe..mana ada..???

so, mls nak prolong the issue ..i saje la tanya pasai keje dia...dia nieh mmg on d move selalu tue yg kdg2 mls nak call...bila call jap kat sana...jap kat sini...kdg2 bila nasib baik...bila call ringing tone cam kat oversea...hampeh tul... now nie bz ngan projek kat Sabah plak...so, Sabah tue dah kira his 2nd home lar...

me : ehmm... x pe la...so bila nxt trip to Sabah...? nanti kita jumpa kat KLIA je lar..
(huhu...sedey tul... aritu pun dating kat Burger King KLIA je...ttm2 baru touch down from Sabah.. i plak masa tue nak masuk keje... susah la bila time keje x serupa orang nieh... org keje kita tdo...org tdo kita keje..nak dating pun susah...sedeyyy......)

masa memula moved back to KL...ttm2 sms me..good lar..near to your mum...so, i yg saja nak ngada2 balas balik...ha'a...near to u jugak...the replied that i got... so near yet soooooooooooo far....... (i x jwb dah....takut salah jawapan...hehe....)...hai...org lelaki nie kdg2 sensitif ngalahkan pempuan rupanya ek....sighhhh.....

Nov 11, 2008

Armadillo..tue binatang apa ek...????

My teman tp mesra (ttm) and I were watching Bizarre Foods at Astro Ch 707 and they were showing all the bizarre foods in Mexico and one of those was Armadillo...not sure what armadillo is..i asked my ttm.. armadillo tue binatang apa.. in bahasa apa nama dia.. and with his selamba face..he answered...armadillo in bahasa is armadillas... i asked again..and still get the same answer..sudah lar...malas nak layan... so i googled armadillo and got the below pic.. it looks like tenggiling..but is it tenggiling..?? but tenggiling in english is pangolin... arrrghh... ke kat Malaysia x de binatang nieh...???


Nov 4, 2008

weekend ku yang capek lagi...

Saturday

last saturday (1st Nov) was the last day of raya and one of our friends had this open house cum birthday party for her daughter and I had been reminded since a week ago.. you must come!!..so balik keje saturday morning tue.. kena la tdo dulu kan...but I could only sleep for less than 2 hours...adusss....pas tue pikir...alamak banyak hal nak buat nie.. pas open house nak rush to Nilai plak...wedding one of our office mate..birthday present and birthday card..wedding card...belum cari lagi nieh..so about noon, i left the house..first to collect my laundry and went straight to Parkson Metro Kajang to get cards...tp poyo betul lar... tah apa2 ntah....x menarik langsung..so I only managed to get the wedding card..the plan is to balik rumah dulu then baru p Bdr Tun Hussein Onn for the open house..rupa2nya x sempat...depa dah call...alamak..x mau jawab...camane nie..x kan nak p sana terus ngan i yg pakai t-shirt bodoh je nie...hmmm....sib baik p amik laundry dulu td... apa lg..operasi dlm keta la...luckily i parked my car at the roof top... pandang kiri...pandang kanan.. ok... line clear..tukar baju dlm keta je la... biasa tue. Sesampainya at my fren's hse...depa dah menjerit with birthday song dr dlm rumah...shut up!!! don't embarass me okay...
nie la kami2....x tau la aritu apesal tergediks lebih la plak...
x silap nie was taken 2 yrs back..this yr nye gathering separuh je from in this pic...
anyway, we had fun.. with tons of food ;-) k. zana..thanks..nasi minyak sedap...roti jala ehmmm.. walla.. rendang daging yg umphh....and tiramisu kek yg yummy..yummy..and mcm2 lagi lar...larat x larat je nak makan... feel so good to get together again..but this time around x cukup quorum lar..atas sesuatu sbb yg x dpt dielakkan tuan rumah hanya menjemput yg tertentu sahaja...then followed with the photo session....all the gediks..ahaks......My dear frens... i treasure our friendship that is still there after almost 20 yrs...despite all the ups and downs... biasa la kan...sedang kan lidah lagi tergigit nie kan plak la kita2 nie....yg semuanya kepala ada senget...hehe...x lupa thanks so much to tuan rumah - Ryn...for organizing mkn2 nie ek...next yr kita cukupkan quorum k...

pas dah kenyang... alamak ryn..i gotta go lar... nak p nilai plak..ada dinner...nanti kul 5.30pm Un. T nak jemput kat rmh, so got to rush back...tersalah jalan la plak. Nasib baik x ke Semenyih... nyampah tul lar...dah la lambat...bertambah lambat jdnya. Sampai rumah lg 15min to 5.30..sib baik Un. T kata dia pun stuck jam at Bdr Tasik Selatan...ahhh...leganya....sempat la i bersiap.. sudahnya we reached Nilai at 7pm..tp x stay lama by 8pm dah kena cabut...kena p balik ryn's hse sbb kena bawak Un. p sana plak...hmmm...mkn lagi... kat wedding td x jamah pe pun sbb Indian wedding so my Un. T was2 nak mkn... so pe lagi.. i yg dah lapar balik nie sbb dok rushing sana sini... tak toleh kiri kanan dah...sudahnya tersandar kekenyangan... cam ular sawa dah gamaknya...bila perut kenyang mata pun pe lagi.. mula la terkebil2 nak tahan ngantuk. So about 10pm kami pun minta diri...masuk je dalam keta i yg mmg dah mengantuk teramat sgt nie pun pe lagi...tdo le jwbnya. My Un. T plak x sure ikut mana nie... sini ke...angin gak rasa.. laaa...signboard kan byk...ikut je la...sib baik i terjaga ngam2 nampak signboard nak p LEKAS hiway...alamak...mana plak nie..xkan nak bising2 plak kan...so sblm i diarahkan turun dari harrier nya tue...baik diam2 je la..hehe... nasib baik ada exit ke Kajang/KLIA.. kalau x harus ke Seremban nampaknya..

Priya and hubby - congrats...
Sunday
arini suboh2 lagi dah bangun..maklumla mlm tadi dah tdo since 11pm and x sedar2 until 6am...letih gilerrr tue...pagi lg my sis called tanya nak dtg x? Hmmmm....ok gak...so pas dah siap kemas2 mana yg sempat.. i pun bergerak ke arah Ampang...as usual..my Un. T tetap jd my chauffeur.. parked my car at Petronas then we headed to Damansara Damai.. On d way tue.. I singgah beli goreng pisang, cucur udang, roti sardin..punya la byk..Un. T tanya.. sapa nak mkn byk2 nie...eleh..cam x biasa la plak...tue hantu raya kat Damansara Damai la..sapa lagi.. tp i lupa la plak.. my sis tgh berpantang.. ahaks...
sampai rumah my sis.. the baby tgh ngamuk2 nangis..maknya kata mmg selalu mcm tue..mlm pun x mau tdo..i pun being a good auntie ;-) dukung la budak tue...laaaa...nak didodoi rupanya..kejap je diamnya pas tue melalak lg.. Un. T kata mungkin kembung perut...sapu dah minyak yu yi..(sori x sure spelling). Cari minyak kayu putih cap burung kakak tua kata Un. T... so sblm Un. T balik, kami pun keluar la kejap ke kedai berhampiran..sib baik ada.. So atas dasar nasihat org yg berpengalaman, my sis pun mandikan babynya..titikkan sikit minyak tu kat dlm air..then seterusnya la...x lama pas tue..elok dia tdo..sekali la ngan auntienya nie ha..hehe.. Un. T picked-me up around 9pm..dpt la spend masa lama sket ngan my sis. My sis bagitau - aku tambah nama Mia.. Mia Zara pendek sgt.. pas tu sebijik cam drama plak... - ya ke? - so tambah nama pe? - Dania... so now Mia Zara Dania.. - hmmm..ok gak.. pas nie x mau panggil Mia la..nak panggil Dania.. Mia tue abbrv. for Missing in Action tau.. hehe..bebulu je my sis..

Dania yg tdo.. sekali la ngan auntienya ha......tdo celik mata org tua2 kata nakal...hmmm....
sampai la masa i berangkat balik..si Dania masih lagi nyenyak tdo..alhamdullilah..i pun risau gak dah sebenarnya bila tgk dia asyik melalak je...maknya tue kepala pun bukan betul..I bgtau Un. T jgn sok kuar kat front page - seorang bayi dijumpai ditinggalkan di pintu masjid..bla..bla..bla..- the next daynya i call la my sis...to check on Dania..my sis sounded so happy..elok dia tdo..mlm tdi bangun pun nak nyusu je..siang nie pun mcm tue jugak...hmmm...berkesan rupanya minyak kayu putih cap burung kakak tua tue ek...promo nie....kalau kita yg tua2 nie kembung perut blh guna jugak ke.. ;-)

HaPPy BirThDAy to ME..!!!!

Happy birthday to me..... on 1st Nov...my colleagues surprised me with the birthday song and the cute cup cake... Well.. i fell asleep on my desk and woke up when I received SMS just before midnite from someone wishing me happy birthday... Dlm dok mamai2 nak menjawab, suddenly I heard birthday song from behind...arghhh....terkejut...they said purposely don't want to wake me up..but thanks to the sms sender..otherwise i might do something that will embarass me...ye la...mana la tau kot2 terlatah la plak..hehe... but my latah is not as critical as Winn ;-)) terkejut sket2 je....
Saturday morning, I still get few birthday SMSes..thank you..thank you...anyway, taking this opportunity to say thanks to all my frenz out there who still remember my birthday..though I selalu x ingat birthday depa...( i know i m bad....)..petangnya baru i dpt birthday wish from my teman tapi mesra...ingat kot dah lupa...and the best part is...nak hadiah apa? silap besar tue kalau tanya i nak hadiah pe..?? nak u, blh??? hehe...x kisah la nak kasi pe pun..yg penting the thought that is count kan....???

Oct 28, 2008

BBQ at mum's..

Last Sunday nite, we had BBQ at my mum's. Initially it was planned only for family members but suddenly changed plan. Invite my dear frens from Sg. Petani who were in KL for holidays ;-) plus the sister in keramat and plus the brother. So, 3 families altogether..campur la lagi sedara yg kat2 rumah je...i was like so bz since the morning.. iye la to go to the market lagi..nak siapkan all the bahan2 lagi...maklum la..kami berdua je..my and my mum...yg memula came out with the idea for the bbq is my brother...mengidam kot...nasib baik my 2 brothers tue ada for tukang bakar..tp yg lain2 tue kami la kena buat..

On Saturday siang tue I attended open house kat Keramat tue... punya la ramai org...ended up kami ni bawak food lepak kat bilik nak bersembang..bergossip lagi..maklum la dah lama tak jumpa.. actually..they are like part of my family already....so mmg dah x kisah apa pun...tuan rumah i tgk dah ting tong..kepenatan..kesian diaaa....kita org tolong jugak la mana2 yg patut... mlm plak the brother ajak kami ke rumah mkn mihun sup ..reached his condo pun dah kul 10.00 lebih..suma dah mcm separuh2 sedar je...hehe.. dah la before that I was forced by my 'Un. T' to buy all the stuff for bbq tomorrow at Giant Tmn Permata...betul la dia cakap pun... kalau nak buat suma on Sunday morning tue mana sempat..so after shopping.. campak all the stuff inside my car.. kami pun menghala la ke Ampang Point except the tuan rumah...because still got tetamu...

Lepas dah makan...perut pun kenyang..badan pun mmg dah letih dari siang tadi..lepak2 at sofa..sekor2 pun mula la tumbang...termasuk la saya...mmg mcm kat medan perang dah...tergolek kat sofa pun ada...kat lantai pun ada...my 'Un. T' keep reminding me to go home early..don't forget all the burgers..sausages.. inside the car..bla..bla..bla...boring tul lar....bengang sgt i replied his sms by saying..batteri nak kong dah... pas tue terus switch off h/p lar...haha (eleh...ramai gak yg buat mcm nie kan...not only me...). So, abt 12 something I decided to go home lar... kang bau plak dlm keta...elok2 nak balik je..tuan rumah keramat call my hp..we are on the way already...last guest baru je balik...tungguuu... alamak... i pun duk la balik..sembang2 la lg...ended up i balik kat kul 1.00am....nak balik Port Klang from Ampang pun bukannya dekat weiii... almost 40 min jugak... kang lebih speed limit x pasai2 ada road block ..kat area Bandar Tasik Selatan tue mlm minggu selalu ada road block..kdg2 kul 2, 3 pagi pun ada...of course la tau sbb i pernah kena tahan sekali..tp nasib baik lepas....tgk IC..melayu..lepas la.. ;-)

Sampai je rumah.. chuck all the frozen staff into the fridge...sembang2 jap ngan my mum.. pas tue pe lagi... terbongkang lar.... pagi2 dah bangun nak p Tesco plak cari lagi mana2 barang yang patut...sampai rumah dah tengahari... start la menyediakan semua bahan2 yg nak di marinade... dekat satu besen besar jugak lar...ada ayam, ikan kembong, talapia, udang and sotong...lepas dah siap.. nak goreng bihun plak..my mum rebus nasi impit lagi.. so tambah lagi rendang and ayam masak merah... Petang tue kena keluar lagi... ada few things yg nak kena buat..termasuk la nak cuci kereta yg tervery d kotor dah...budak2 nie pun mendajal jugak...punya la banyak nama i depa conteng2 kat keta tue... mcm iklan dah jadinya.... Balik je terus continue sediakan bahan2 yg nak di bbq kan..my brothers dah start bakar arang..dalam dok kalut2 tue baru teringat...aiseh.. x mandi lagi nie..dah peluh2 nie..sat lagi tetamu nak mai...punya la bz...ke depan ke belakang..memula ingat nak snap la few photos...hampeh satu pun x ingat... frustnyaaa....bkn senang nak kumpulkan depa nie.. masa open house kat keramat pun mcm tue gak... lupa jugak...huhuhu....lepas depa dah balik... my 'Un. T' plak sampai..dah lewat kira nya tue.. i nie dah ngantuk tahap gaban..layan je la..so..kira2nya dlm kul 1.00 pagi baru la boleh tutup pintu rumah... arghhhh...letihnya dua hari nie....

Oct 24, 2008

Kenapa ek..lelaki tak boleh setia...????


I did ask this question to one of my friends... and below is the answer:

- because we guys got 2 heads and 2 balls...

hahahaha............ good one.!! but I know, somehow.. somewhere ada jugak yg setia ;-))

p/s....hmmm.. lama x dgr khabar my fren nie...ape citer baru agaknya?

Something To Share with All My Frenz Out There...

To My Friends Who Are...........SINGLE

Love is like a butterfly. The more you chase it, the more it eludes you. But if you just let it fly, it will come to you when you least expect it. Love can make you happy but often it hurts, but love's only special when you give it to someone who is really worth it. So take your time and choose the best.

To My Friends Who Are............NOT SO SINGLE

Love isn't about becoming somebody else's 'perfect person.' It's about finding someone who helps you become the best person you can be.

To My Friends Who Are............PLAYBOY/GIRL TYPE

Never say 'I love you' if you don't care. Never talk about feelings if they aren't there. Never touch a life if you mean to break a heart. Never look in the eye when all you do is lie. The cruelest thing a guy can do to a girl is to let her fall in love when he doesn't intend to catch her fall and it works both ways...

To My Friends Who Are............MARRIED

Love is not about 'it's your fault', but 'I'm sorry.' Not 'where are you', but 'I'm right here.' Not 'how could you', but 'I understand.' Not 'I wish you were', but 'I'm thankful you are.'

To My Friends Who Are............ENGAGED

The true measure of compatibility is not the years spent together but how good you are for each other.

To My Friends Who Are............HEARTBROKEN

Heartbreaks last as long as you want and cut as deep as you allow them to go. The challenge is not how to survive heartbreaks but to learn from them.

To My Friends Who Are............NAIVE

How to be in love: Fall but don't stumble, be consistent but not too persistent, share and never be unfair, understand and try not to demand, and get hurt but never keep the pain.

To My Friends Who Are............POSSESSIVE

It breaks your heart to see the one you love happy with someone else but it's more painful to know that the one you love is unhappy with you.

To My Friends Who Are............AFRAID TO CONFESS

Love hurts when you break up with someone. It hurts even more when someone breaks up with you. But love hurts the most when the person you love has no idea how you feel.

To My Friends Who Are............STILL HOLDING ON

A sad thing about life is when you meet someone and fall in love, only to find out in the end that it was never meant to be and that you have wasted years on someone who wasn't worth it. If he isn't worth it now he's not 'going to be worth it a year or 10 years from now. Let go.....

TO ALL MY FRIENDS.......

My wish for you is a man/woman whose love is honest, strong, mature, never-changing, uplifting, protective, encouraging, rewarding and unselfish.

Cinta Ini Membunuhku

I luv listening to this song...bila angin jiwang sampai..hmmm... so pls care to listen..but lately nie lagu2 indon mmg byk yg best2.. suka banget...and in fact i lebih kenal lagu2 indon lg dari our own ... arghhh...feel bad...

Cinta Ini Membunuhku
by D'masiv

Kau membuat, ku berantakan

Kau membuat, ku tak karuan
Kau membuat, ku tak berdaya
Kau menolak ku, acuhkan diri ku
Bagaimana, caranya untuk
meruntuhkan, kerasnya hati mu
Ku sadari, ku tak sempurna
ku tak seperti, yang kau inginkan
Kau hancurkan aku dengan sikap mu,
tak sadarkah kau telah menyakiti ku
Lelah hati ini meyakinkan mu, cinta ini
membunuh ku
Bagaimana, caranya untuk
meruntuhkan, kerasnya hati mu
Ku sadari, ku tak sempurna
ku tak seperti, yang kau inginkan
Woo.. Huu.. Haa..
Lelah hati ini meyakinkan mu
cinta ini, membunuh ku.

Oct 22, 2008

happy belated birthday buat teman tapi mesra...

waduhhhh...gua lupa banget sama lu punya birthday....anyway...wishing you had a very good one!!!
Happy 45th birthday on the 21st October..buat teman tapi mesra ku.....lalalalaala....


Oct 21, 2008

what..??? open house..????


a number of frenz hv been asking.. x buat open hse ke?? well, my nest is always open to all my frenz..tp kalau nak mai tue...calling2 la dulu ek..hehe.. open hse? this year? i wanted to but raya this year kind of gloomy for me.. tapi kalau you all rasa nak mai...sila kan lah... paling2 simple pun boleh la i sediakan mee kari ;-) anyhow today I dah dapat warning... on the 26th (this Sunday) depa nak attack my nest..hehe..bolehhhhh.... apa salahnya....

talking about open house... this year byk invite yg i x dpt nak pegi..sorry my frenz...banyak aral la...recently at sherry's... (lu la...last minute invite gue..) tau2 la..with rainy season in KL..traffic jam is almost every where... i tried to be at Bkt Antarabangsa but couldn't make it..huhuhu..... but really hope we can get together at Ryn's on the 1st Nov....last day raya ek....c u there my dear frenz...Insyallah...

Oct 20, 2008

dull day without Maz...

this was taken during pot luck party

sighh...today is such a boring day... Maz is no longer with the US Snowbird team..she has left us for a good reason..last Friday was her last day with us...huhuhu.. lu teruk la beb....anyway, wishing her all the best and pleaseeee...do keep in touch with us..and update la lamansanur selalu ek....we gonna mizz u here... well said..she is our boss...and our fren as well.. never put any gap between us..we even shared so many things...hehe... kita2 je yg tau... ;-) good bye my dearest fren... you are one in a million!!!
this one plak during birthday celebration..ada theme lg tueh.. bling bling party...(ceh..) Maz..the hot Manager ;-)))

Oct 15, 2008

RM100.00 iN my PuRSe - Part II


baru semalam aku berangan2 whether aku blh survive ngan RM100 in my purse.. tapi rupa2nya tak kesampaian...kena jugak amik duit kat Mr Harimau..byk hal la plak yg aku nak kena buat. Saturday nie...aku nak p servis center...
  1. tue side mirror aku yg hilang nak kena ganti.. cost x sure la plak baper...
  2. keta pun dah nak kena servis...
  3. alignment / balancing pun kena buat gak tue....stereng dah tak selari..hehe.. ganasss.. guano demo...
  4. kat rumah td hujan lebat...tempat kaki front passenger bertakung air...apesal la plak????tensennya...air hujan masuk ikut mana la agaknya.. Aritu jadi mcm tue jugak aku ingat tingkap x rapat... tp tadi kena lagi..boleh bela ikan tue...tensen tul la....

tue baru pasai keta je... lain2 contigencies... aku x tau lagi...so the conclusion....usah harap la nak survive with rm100 until next salary ..

WTF..!!!!!

there were few things yg buat aku rasa bengang sangat..balik keje semalam sesampai je kat rumah, bila aku nak park keta, aku tgk keta sebelah dah masuk dlm kotak aku... yg sebelah plak lagi ngam2 atas line..aku bengang dah nie.. aku x peduli.. aku masuk jugak.. aku x peduli camane driver keta yg share kotak aku tue nanti nak masuk... pandai2 la ko ikut la belah passenger or whatever.. i just don't care... ada beberapa perkara yg aku kadang2 x puas hati pasal perangai org nie..

  1. nape x boleh park keta properly.. inside your box.. ikut suka je...especially kalau kat kedai2 mkn ke... kalau blh nak cari parking yg paling dekat walaupun double park... susah2 sgt parking je la kat dlm kedai tue..abis citer..

  2. nie yg aku selalu nak marah... everytime I buy my Fillet O'Fish kat McD... nape cheese tue x leh nak letak betul2.... mesti senget... kdg2 separuh cheese terkeluar dari kawasan....

  3. pas baca newspaper, nape x blh nak susun balik elok2...nape mesti berterabur..keje senang mcm tue pun x leh nak buat ke..????

  4. kalau dah pinjam barang orang, nape x reti2 nak pulang balik... nak buat reta ke...???perangai belanda betul la..

  5. lagi satu, kalau amik satu2 barang tue..nape susah sgt nak letak balik kat tempat tue semula??

  6. on and on and on....... kalau aku nak list suma... satu page nie pun x abis..

pas tue masa on d way nak p keje td.. baru aku perasan cermin side mirror aku hilang.. case je yg ada..cicir kat mana la plak... nie pun satu kes jugak... last day posa aritu masa kat kg..on d way nak p bazar ramadhan..ada la satu keta tue..yg nak take over motor at corner...macam la nak take over kapal terbang....mkn jln sebelah.. pe lagi.. our side mirror berlaga.. nasib baik opposite direction..kalau x mau je aku p kejar dia...cermin x pecah tp terjatuh dari hook dia.. so aku dah sangkut balik should be okay la pas tue...dah nie hilang la plak..x kan la cicir kot.. so dalam keadaan hujan yg lebat tue.. dgn right side mirror yang x de...aku pun terpaksa la memandu dlm keadaan paling berhemah....x berani la suka2 nak take over kan...nak cilok2 lagi la x blh..tapi hati geram nie..geram ya amat....


Oct 14, 2008

RM100.00 iN my PuRSe


hmmmm....td aku cek purse ada RM100 lebih sket...so tetiba aku berazam la plak..with this RM100 can it last until gaji ? Today is 14th... so aku kena tunggu 2 minggu lagi la... touch n' go kalau setakat p balik keje mmg lebih dari cukup...minyak keta pun ada 3/4 tank lagi..tue pun kalau aku x ke mana2 la except to and fro kajang cyber... makan plak..kat rumah penuh stock makanan...cuma rajin ngan x rajin je ;-) time kat ofis plak...kdg2 kami ni mls gak nak kuar mkn..sbb boring la asyik2 tempat yg sama... maklum la waktu malam baper restoran je yg bukak kat cyber tue... kalau tak hassan, ariff, or padi or kopitiam...tue je la..naik muak dah... kalau rajin sket... we all g to Dengkil... x la jauh sgt pun...abt 15 min drive je from office..so aku tengah berkobar2 nie... nak tgk nafsu berbelanja aku boleh dicontrol ke tidak..hehe..

tapi apa la malangnya...tetiba aku teringat la plak... sok mlm dorang nak buat pot luck raya..and bahagian aku ayam masak merah...aisehhh....pagi sok kena beli ayam la nampaknya...harap2 bila aku balik nanti kedai tue dah bukak la...bukan pe kalau dah balik rumah dulu...malas dah nak turun naik tangga...tingkat 4 tau...tingkat 4...ingat x penat ke....

so, terpaksa la aku postpone aku punya angan2 nak jimat berbelanja nie ke lain kali nampak gayanya...pagi nie kena p cucuk duit lar... tp kalau aku blh spend not more than RM50 utk pot luck sok... balance tue blh survive kot... lagipun balance duit2 raya kat dlm sampul ada lagi tue..hehe...tue pun kalau x de lagi budak2 ngetuk pintu rmh aku mcm aritu nak beraya... terkejut gak aku sapa plak la ketuk pintu rumah aku nieh..bukak je..ada la 4 org budak2...

~~ kak, kita nak beraya...
~~ aiseh... akak x de kuih raya la dik..dah abis...
~~ ok..kita nak duit raya...

hmmm....sib baik angpow RM2 masih ada lagi...so bagi je la... ;-)) yg penting dorang seronok...tapi anak sapa la agaknya... hehe

so, wait and see la whether I can survive or not with my less than RM100 until gaji...

p/s btw, org tue masih belum kasi aku duit raya lagi..kalau dia baca blog aku nie..paham2 ek... ;-)) aritu x kira..tue duit minyak..hehe

khabar dari kuantan..

alhamdullilah...finally i got good news from Kuantan... one of our gud frens is getting married in March... nampak gayanya wajib aku menurunkan diri ke kuantan nieh... mmg lama bangat dah aku x p ke sana... the last trip was in april 2006, tue pun pasai ada beach cleaning project Coral Malaysia with Taman Alam Laut at Perhentian Island.

As at today, dah ada 2 invite yg jauh yang aku kena pi... 1st to Kuantan - in March, 2nd invite - Dayang in May...this one we are going to Sabah..ticket pun dah purchased... al maklum la...nak tiket murah kena ikut Air Asia ler...cuma aku x tau bila datenya...hehe... thanks Ila...for all the arrangement... lagi sebulan nak berangkat...let me know the date k..

aku nak tunggu satu lagi invite - bapak anak angkat ku... kenduri at Sg Petani ke agak2nya ... hehe.... jgn marah shidi...jgn memilih sgt... ;-)) nie nasihat atas dasar kawan2...

p/s Zaki - setelah plan kerap dipostpone...insyallah kali nie jd kot... tp march tue pun lama lagi...plan blh berubah ;-)

p/s Na - jgn lupa...x abis update lagi tau...btw, tlg la update citer ptg smlm ek...kul baper balik..hehe

~~ maaf ek..nama terpaksa dirahsiakan buat masa nie..so kwn2 yang dah terbaca and dah tertau... diam2 dulu ek..jgn kecoh2..hehe ~~

Oct 13, 2008

something to make us smile


got this from tagged inbox... just read perhaps it can make you smile ;-))

1. If Fed Ex and UPS were to merge, would they call it Fed UP?
2. Do Lipton Tea employees take coffee breaks?
3. If olive oil comes from olives, where does baby oil come from?
4. If people from Poland are called Poles, why aren't people from Holland called Holes?
5. Do infants enjoy infancy as much as adults enjoy adultery?
6. Why the man who invests all your money called a broker?
7. If horrific means to make horrible, does terrific mean to make terrible?
8. Why is it called building when it is already built?
9. If a book about failures doesn't sell, is it a success?
10. If you're not supposed to drink and drive, then why do Bars have parking lots?
11. If you take an Oriental person and spin him around Several times, does he become disoriented?
12. If vegetarians eat vegetables, what do humanitarians eat?? Human ???
13. If working hours are meant for working, then why are you reading this???


Get Back to WORK !

apa hal nie....letih la....


as usual..aku x leh tdo lg mlm nie...sbb siangnya dah puas membadak...so start la my activity as a batwoman...kul 10pm aku gerak to KL...to hv late dinner with fren and then merayau to Uptown Danau Kota...saje nak cuci mata and kot2 terjumpa apa2 yg berkenan yg blh dibeli...but the market was so quiet..perhaps org masih beraya lagi kot....kurang meriah sket tonite...kalau x..nak cari parking je dah satu masalah...

kul 1 lebih baru balik...kalau org tua2 marah dah..embun jantan dah keluar baru nak balik ;-) tp nak buek camno..my life is at nite...huhu....sesampainya di rumah terus je on tv..kot ada citer menarik kat Astro...tup2..yg kuar - you are not subscribed to bla..bla..bla... - nie apehal plak acct kena terminate nie... dah hangin satu badan nie.. this happened few times..and aku dah rasa letih nak marah2 kat customer service..nak call satu hall..to get connected to the customer service tue kalau tak tunggu 10 min tak sah... tue yg jd lg hangin....aku pun dah fed-up..ingat nak tunggu siang je nak call astro.. so pe lagi ngadap my blog lar.. sambil2 pasang satu lg movie hindustan..tp x concentrate pun watching...pas habis hindustan saja la try on astro..eh...dah ok plak... so selamat la tenaga aku untuk esok hari..x yah nak marah2 kat astro... :-))) tp pas nie kalau jadi lagi aku ingat nak terminate je terus acct... puas hati....

Oct 12, 2008

Kabhi Alvida Naa Kehna


Kabhi Alvida Naa Kehna or translated to english Never Say Good bye or in BM Jangan Ucap Selamat Tinggal.. - I spent my weekend watching this hindustani movie... thanks to Zack for lending me 2 hindustani movies, another one is Yakeen..(x sure bila plak nak tgk)...KANK..sapa lagi kalau bukan Shah Rukh Khan..I was so obsessed with him at one time...because of him I watch hindustan..Kuch Kuch Hota Hai..what else..hehehe...

tapi biasa la hindustan nie surely will end up with happy ending..tak
nanti kena bakar la plak panggung kat India sana... I njoy watching their movies because of the songs, the dances..the movies are so colourful..

kalau nak tau what is this movie is all about...p la cari dvdnya...best jugak citer nieh... aku pun bukan dapat komisyen kalau nak buat ulasan pasai citer nie..hehe....tp x la sampai tangkap leleh...
btw, SRK was conferred a datukship by Ali Rustam recently - reason being he has helped promote Malacca as a tourist destination through one of his movies...~~ uk aloh...senangnya...
Duh