Oct 28, 2008

BBQ at mum's..

Last Sunday nite, we had BBQ at my mum's. Initially it was planned only for family members but suddenly changed plan. Invite my dear frens from Sg. Petani who were in KL for holidays ;-) plus the sister in keramat and plus the brother. So, 3 families altogether..campur la lagi sedara yg kat2 rumah je...i was like so bz since the morning.. iye la to go to the market lagi..nak siapkan all the bahan2 lagi...maklum la..kami berdua je..my and my mum...yg memula came out with the idea for the bbq is my brother...mengidam kot...nasib baik my 2 brothers tue ada for tukang bakar..tp yg lain2 tue kami la kena buat..

On Saturday siang tue I attended open house kat Keramat tue... punya la ramai org...ended up kami ni bawak food lepak kat bilik nak bersembang..bergossip lagi..maklum la dah lama tak jumpa.. actually..they are like part of my family already....so mmg dah x kisah apa pun...tuan rumah i tgk dah ting tong..kepenatan..kesian diaaa....kita org tolong jugak la mana2 yg patut... mlm plak the brother ajak kami ke rumah mkn mihun sup ..reached his condo pun dah kul 10.00 lebih..suma dah mcm separuh2 sedar je...hehe.. dah la before that I was forced by my 'Un. T' to buy all the stuff for bbq tomorrow at Giant Tmn Permata...betul la dia cakap pun... kalau nak buat suma on Sunday morning tue mana sempat..so after shopping.. campak all the stuff inside my car.. kami pun menghala la ke Ampang Point except the tuan rumah...because still got tetamu...

Lepas dah makan...perut pun kenyang..badan pun mmg dah letih dari siang tadi..lepak2 at sofa..sekor2 pun mula la tumbang...termasuk la saya...mmg mcm kat medan perang dah...tergolek kat sofa pun ada...kat lantai pun ada...my 'Un. T' keep reminding me to go home early..don't forget all the burgers..sausages.. inside the car..bla..bla..bla...boring tul lar....bengang sgt i replied his sms by saying..batteri nak kong dah... pas tue terus switch off h/p lar...haha (eleh...ramai gak yg buat mcm nie kan...not only me...). So, abt 12 something I decided to go home lar... kang bau plak dlm keta...elok2 nak balik je..tuan rumah keramat call my hp..we are on the way already...last guest baru je balik...tungguuu... alamak... i pun duk la balik..sembang2 la lg...ended up i balik kat kul 1.00am....nak balik Port Klang from Ampang pun bukannya dekat weiii... almost 40 min jugak... kang lebih speed limit x pasai2 ada road block ..kat area Bandar Tasik Selatan tue mlm minggu selalu ada road block..kdg2 kul 2, 3 pagi pun ada...of course la tau sbb i pernah kena tahan sekali..tp nasib baik lepas....tgk IC..melayu..lepas la.. ;-)

Sampai je rumah.. chuck all the frozen staff into the fridge...sembang2 jap ngan my mum.. pas tue pe lagi... terbongkang lar.... pagi2 dah bangun nak p Tesco plak cari lagi mana2 barang yang patut...sampai rumah dah tengahari... start la menyediakan semua bahan2 yg nak di marinade... dekat satu besen besar jugak lar...ada ayam, ikan kembong, talapia, udang and sotong...lepas dah siap.. nak goreng bihun plak..my mum rebus nasi impit lagi.. so tambah lagi rendang and ayam masak merah... Petang tue kena keluar lagi... ada few things yg nak kena buat..termasuk la nak cuci kereta yg tervery d kotor dah...budak2 nie pun mendajal jugak...punya la banyak nama i depa conteng2 kat keta tue... mcm iklan dah jadinya.... Balik je terus continue sediakan bahan2 yg nak di bbq kan..my brothers dah start bakar arang..dalam dok kalut2 tue baru teringat...aiseh.. x mandi lagi nie..dah peluh2 nie..sat lagi tetamu nak mai...punya la bz...ke depan ke belakang..memula ingat nak snap la few photos...hampeh satu pun x ingat... frustnyaaa....bkn senang nak kumpulkan depa nie.. masa open house kat keramat pun mcm tue gak... lupa jugak...huhuhu....lepas depa dah balik... my 'Un. T' plak sampai..dah lewat kira nya tue.. i nie dah ngantuk tahap gaban..layan je la..so..kira2nya dlm kul 1.00 pagi baru la boleh tutup pintu rumah... arghhhh...letihnya dua hari nie....

5 comments:

Mrs Megat said...

I like barbeque so much tapi if ada sponsor like you do...every week plan to have one...

faiz said...

hahaha...beb..mr megat kan blh sponsor...

Ezwin said...

Mana gambo?Gambo?Gambo?

faiz said...

winnnnn....jgn la tanya pasai gambaq na..tensen nie..kan dah habaq..lupa tau...lupa...

Anonymous said...

[url=http://www.world66.com/member/spymobile_9nuu8gu8/][img]http://emeds.biz/pics/spymobile.png[/img][/url]
spy software for android india http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3441002 mobile spy download crack [url=http://spymobiledjup5062.carbonmade.com/projects/4708497] spy someones text messages online free[/url] monitor cell phone activity remotely spy software for mobiles in india himym season 8 episode 12 online
mamoleptino321 http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440778 http://archive.org/details/timageenu http://archive.org/details/forferafhumph
how to read your kids text messages online tmobile http://www.world66.com/member/spymobile_tj7txhxt/ ultimate bluetooth mobile phone spy software edition 2008.rar [url=http://flavors.me/mobilespy_debpoohummy1989] android text spy app free[/url] cell phone spy software in stores spy kids 3 trailer ita spy cell phone listening devices
http://archive.org/details/canpafectround http://flavors.me/mobilespy_peclanenre1973 http://surveys.questionpro.com/a/TakeSurvey?id=3440932
[url=http://www.zebrasquare.co.uk/blog/item/aq#comment-595]invisible bluetooth mini spy wireless earpiece headset[/url]
http://thestumpfactory.com/2011/01/cos-8-wspecial-guest-jimmy-hayward/comment-page-1/#comment-57103 http://www.blogger.com/comment.g?blogID=7367734262305808823&postID=4510931414748778049&page=1&token=1363082983917 http://www.blogger.com/comment.g?blogID=289605970963225020&postID=3032589761195972139&page=1&token=1363111208616 http://www.blogger.com/comment.g?blogID=4622950755972179437&postID=923594466005764200&page=1&token=1362980602360&isPopup=true http://goodct.com.cn/bbs/forum.php?mod=viewthread&tid=1403404&extra=
mobile phone spy gear http://www.world66.com/member/spymobile_fd6citkv/ spy kids wiki movie [url=http://archive.org/details/nlinanprefwork] track lost cell phone location for free[/url] mobile phone location finder software free download find a lost cell phone using gps apple ipad spy software