Mar 27, 2010

jawapan x bley blah punya....

still nak citer pasal my one of my bosses nieh....
.
had my one on one session with him yesterday..iye la..dia pun dlm sebulan 2 hari je kot kat Malaysia..tue yg selalu nak kena kejor... masa i sampai kat tmpt dia, he was looking for his staff yg sblm tue ada...pas tue tetiba dah hilang... cam choc fudge la plak...pas tue dia berbunyi....
.
i know i alwiz scared people away whenever i'm around....
.
then he looked at me... tanya i plak...
.
do i look ok to you?
.
well, you do look ok to me......IF, you are nice to me..so, be nice to me...
.
woaaa... u r very direct.... i like it.....i juz need someone who can tell me how they feel, otherwise i wouldn't know.....
.
ha..tu dia... dia nie x blh nak treat bebaik...kena sarcastic jugak...baru dia ada akai....
.
tp dia tau..ramai org x suka dia.....well, i don't blame him either.. bkn la dia teruk sgt...juz that he is rude...tapi itu karakter dia.. cuma x kena dgn cara kita kat sini... ada org blh terima tp ada org x boleh.....cuma saya kena la pandai2 sesuaikan diri...sbb he is my BOSS...huhu...
.

6 comments:

embun d tengah malam said...

ya..jaga hati bos..walaupun bos ntah aper2

Mr feckry said...

bos yang rude? better jage2

Norizan N Littlechild said...

Iz, that sounded very familiar, kan3? Remember your ex-Boss in COB, & how rude he was? For your piece of mind, he is still damn rude to people. Bukan expat pun, org Melayu kita je. But, I believe, he has mellowed down a little. Elok gak tu, dah nak pencen, in Apr next yr. We are all counting the days. hehehe ....

9lamansanur said...

know you have your strategies in handling him...heheheh

faiz said...

embun d tgh mlm - begitu la nampaknya... :-((

mr feckry - berjaga2 sentiasa..thanx :)

izan - yg tue mmg rude tahap x bleh blah punya..rude satu hal..ckp dpn lain blkg lain tu yg plg nyampah...dan paling menyampah sekali bila terang2 dia kata x suka seifert..ntah apa yg dr. seifert kacau dia x tau la..

9lamansanur - beb, ko dah sihat ke? nak wat camane..redha je la..yg susah nak manage suma la campak kat aku tau..mencik tul...

9lamansanur said...

Beb, dah sihat. Aku buat 3 keje thru out the day and nite. Mana tak pengsan...semua nak dikejar.