Apr 11, 2010

bila kasih beralih arah...

rasa terkejut sgt bila dpt call from one of my 'adik' menangis2 sampai x blh nak bercakap.. i mmg dah x pikir lain...nie sure hal laki la nie...mmg betul pun... si laki ada girlfren lain...puas gak la memujuk..lama2 mau gak dgr ckp.. tp selang 2, 3 hari dpt sms dia bgtau d husband said don't want to hurt her tp sayang jugak yg kat sana...ater camane?
.
when she asked me, apa lg yg x cukup? apa lg yg kurang? apa lebihnya pempuan tue? - camane i nak jwb?
.
to me, it is not because of apa lebihnya pempuan tue, apa kurangnya kita... ini soal hati dan perasaan.. perasaan nie dtg sendiri...kdg2 kita x cari.. tp mmg ada yg sengaja cari ;-) i pun x blh nak jwb because i don't want to simply blame the other lady... i was in that situation before... was in the 3rd party shoes...
.
the best, one of them kena mengalah...
.
d wife, if she really loves and want the husband back.. berubahlah as what he want you to be..buang la rasa ego tue...iye kan je la apa yg d husband ckp..don't argue with him... laki nie pantang kalau bini tunjuk pandai lebih... kdg2 apa yg d wife ckp sama la dgn apa yg his fren cakap...tp bila wife ckp x mo and x blh terima... adat la tue kan...

.
d husband - nie susah nak ckp sbb knowing lelaki nie.. they can say i love you to more than 1 woman at the same time... bkn mcm kita pompuan nieh...kalau dah sayang...bwk sampai ke mati...tp kalau dia pikir family, akan balik ke pangkal jalan la dia...
.
d 3rd party - mmg susah bila dah terjebak dlm cinta 3 segi nie...bkn kehendak dan bkn dicari....dtgnya kdg2 tanpa diundang.. kalau kena yg nak beralah, selamat la d husband n wife..tp kalau kena yg keras hati...kalau dia kata aku nak jugak... apa cara sekali pun dia akan usaha jugak...
.
so, pikir la masing2 mana yg terbaik...kalau blh biarlah ibarat menarik rambut dlm tepung..rambut x putus...tepung x berselerak...utk kebaikan semua pihak..mmg bukan senang, terpulang la pada akal dan fikiran kita..
.

21 comments:

Anonymous said...

fuck u birah!

http://www.rexmag.com/reviews/star-images/blacks-in-becky-fuck-me-in-panties.jpg

Elle said...

Padan la mukanya..........mcm kakaknya juga SUNDALLLLLLLL.............

Elle said...

SUNDALLLLLLLLLL!

faiz said...

anonymous@elle - kesian la kau nie..cuba2 bwk mengucap..

btw, i will not delete ur comments here..so, maki la sepuas2 hati kau ye...and i feel proud too bcoz i know that i have follower yg sgt setia ;-))

embun d tengah malam said...

i malas nk amik kisah pasal komen yang ats tu..agak dasyat

so sis..i doakan yang terbaik untuk adik sis..sekian

faiz said...

embun d tgh mlm - thanks..sama2 la kita doakan yg terbaik utk my sis tue dan juga utk pengkomen yg kat atas tue ;-))

pakcik kordi said...

kasihan adik waks....

apohal komentor di atas?siapakah mereka berdua?hurm...tak bek gaduh gaduh...

Nerzhul said...

"bkn mcm kita pompuan nieh...kalau dah sayang...bwk sampai ke mati"

bukan semua pempuan macam tu skang ni...hehehe. anyway harap adik awak ok

SUE M said...

kes mcm ni semua pihak kena rational.. it's not easy to deal with emotion & feeling. yang pasti , siapa KITA nak lawan takdirNYA kalau itu yg tersurat..let's hope for d best to yr sister...! hanya org2 yang kuat saja diuji olehNYA...whatever the UNWANTED follower said , ignore that !! u know have 200% supports from yr real frens faiz.. be strong...!!

faiz said...

pakcik kordi - ntah ler..x kenal pun sapa dia..nak maki2 kat blog org..sakit mental kot..hehe..

nerzhul - betul..x suma pempuan mcm tue tp kebanyakannya ;-)

sue - sakit sgt kan nak berperang dgn perasaan sendiri nie..we both had gone thru that kind of situation, so we knew ;-)

the unwanted follower nie dia ada sakit mental kot sue..x tau la plak kot2 laki dia syok kat i..tue yg dia meroyan..hahaha...

keropok lekor said...

anon dan elle!

blah la lu!penakut!!!baik jadi mentibang pasir lagi baek ah!

faiz said...

keropok lekor...thanks tp mentibang pasir tue apa ek..???

Anonymous said...

oi bangkai..............lu sial la

9lamansanur said...

ha ala beb : si bangkai ni lepas blog aku, pergi blog ko. Tak apa la beb...biarkan dia with her own world..asalkan kita tak menyakitkan hati orang sudah!

faiz said...

9lamansanur - tue la beb..dilayan kang nampak mcm kita nie sama la bodoh dgn dia..so biaq p la dia meroyan sesorang..hehe..

Anonymous said...

FAIZ LU MMG BANGKAI BERNYAWA

keropok lekor said...

anon..lu nye pangai cam taik ah!sian faiz.

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

singgah dan membaca disini

Hani said...

My darling sahabat,
DAh lama tak menyinggah, terkezut eden..
Tapi ko cool.. itu lah ko yang aku kenal dari dulu sampai ke hari nih...
Apapun pun, aku sayang ko.
Ko sorang sahabat yang baik..
dunia dan akhirat.
Jaga diri ko babe..

gee said...

Salam..Faiz..aku dah lama tak singgah blog ko..sgt2 terkejut ni!!org gila mana tu??menulis guna nafsu..tak gunak akal..kesian btl la...Allah kurniakan akal suruh berfikir..ni tak..agaknya dia pinjam akal dia kat chipanzi kot (sbb tu chipanzi yg bijak)..apa2 pun bg aku bila perkara ni berlaku..muhasabah diri tu yg penting..Jika kita tak diuji oleh Allah..kita tak sedar akan kekurangan diri kita..Iman yg terbaik ialah SABAR..tentu ada hikmah yg Allah bg..Insya Allah Amin

G'Zain said...

Slam Faiz,

Kat sini pun dia bebel kesian dia beb nak perhatian kot. Lu cool beb. Take Care