Apr 3, 2010

konon-konon makeover...

tue la keje kita org siang td...my sis ler while shopping at guardian last week, they offered her voucher for makeover...seploh hengget je....tue yg sambar dua utk kakak dia sekali..hehe..
.
make over kat 1utama and registration started at 11am..sib baik la si anom dtg awal..so, dpt ler nombor awal utk dimakeover..i sampai lmbt sket sbb nak p antar keta ke workshop dulu..kalau tunggu i sampai baru nak register, harus la dpt nombor yg dah puluh2..maklum la..punya la ramai yg participate...bayangkan 20 kaunter for makeover..
.
bila sampai turn, pe lagi..tadah muka ler utk diconteng tp i dah habaq awal2..not too bright please.... yg mekap kan i cina jantan..i rasa still student lg kot sbb nampak x baper reti sgt..few times supervisor dtg..and one of them siap tunjuk lg the correct way to curl my hair..dlm hati masa tue....abis la rambut aku...
.
the make-up...??? no komen... tp lipstick ngan lip gloss punya la terang benderang...euwww...not sooo me...ngan mata yg ntah apa2... kami pun pe lagi.. abis je dimekap, terus sambar wet tissue si mia..memulakan proses mengelap muka yg dah serupa zombie.... ohhh..saya sgt tidak suka bermekap...selalu cuma calit lipstick je and eyeliner je..kalau angin rajin dtg, tenyeh la gak eye shadow... tp blusher and mascara...x kuasa nyah...
.
rasa2nya x mo dah p makeover yg mcm siang td sbb ramai org and they use the same brush..lipstick...iskhhhh....sungguh x hygienic....


dah makeover, kena la posing sket..huhu...owhhh..gambar mia harus masuk sekali..sikenit tue skrg dah pandai berposing..tersenyum simpul bila dihalakan kamera ;-)))
.

18 comments:

Mohd Shahrul Hafizi said...

Phewittt. Hehehe.

Suppose dia guna different brush utk lain org. Takpun basuh. Ish.

Bagi saya, kecantikan semulajadi wanita lebih menarik perhatian.

Peace! ;)

Sue M said...

cantik apa u gmba yg kecik close up tu ala2 mak datin u !.. tu namayer makeover sbb nak bg kelainan dr yg biasa .... tu la nak jln2 kat mall over la pulak dak.. nak g dinner ok...

pakcik kordi said...

lawa!!!!

Norizan N Littlechild said...

lawa! lawa! lawa! Dua2 sekali. Si Mia tak makeover sama ke? Iz, kena makeover selalu ni. Tapi, lipstick merah tu bukan ke I yg punya. hehehe .....

embun d tengah malam said...

still cantik

faiz said...

shahrul - kalau byr seploh hengget..kena sediakan brush yg berlainan..x berbaloi la..hehe..

sue - tue la pasal.. x gamak rasanya nak p jln2 kat mall dgn mekap tebal cenggitu...

pakcik kordi - eh..eh..malu la :)

izan - tue la..ingat nak makeover si mia je.. btw, dun wori..kaler merah menyala ttp u yg punya..haha

embun d tgh mlm - org jantan kalau kena mekap pun cantik kan..setuju x??

~0~ said...

si kenit tue make over ghak ke kak??hjehehehehe

Sherhad said...

sampah masyarakat la lu ni parasit UMNO! pukimak sial punya org!

faiz said...

~0~ si kenit tue makeover lain..

sherhad - lu apahal?

hans said...

segak haih

ElyaElmo said...

maintain mudaaa sis....he3

faiz said...

hans - ;-))

elyaelmo - hati kena ikhlas selalu..baru blh menten muda..ahaks..

Anonymous said...

lu mmg BIRAHHHHHHHHHH!

faiz said...

anonymous - thank u so much..and guess kau pun sama gak birah-nya.. :-))

Elle said...

sial nyer pompuan

Elle said...

sial nyer pompuan

9lamansanur said...

alamak! I met elle in your blog ke beb??? Soon she will be 'in'

faiz said...

9lamansanur - beb, she's everywhere...nak wat camane...jiwa kacau..hehe