Feb 6, 2010

bila server down...

server was down sepanjang hari smlm... keje pun byk yg stuck.. nak retrieve info pun x blh esp. those yg kat dlm Lotus Notes.. mmg hangen tp nak wat camane.. itu la akibatnya bila hidup terlalu bergantung pada teknologi skrg nie...
.
imagine life one day without henpon, tv, internet, and apa je la... sure rasa x tentu arah kan... org asli pun dah pandai pakai henpon nokkk......kalau lalu kg org asli yg kat cameron highland, astro pun ada tau...
.
ada baik and ada buruknya kecanggihan teknologi tp bila dah terlampau bergantung sgt kita jugak yg susah nanti, kan...
.
.

p/s kalau la kita blh apply 'undo' dlm day to day life alangkah bahagianya, kannnnnnn....????

8 comments:

Norizan N Littlechild said...

Yes, 1 "undo" list, pls! hehehe ..... Yes, Iz, "terlajak perahu boleh berundur, terlajak perbuatan & perkataan, terpaksa le terima padahnya".

Anonymous said...

BUKTI SAIFUL pada 27JUN2008

http://www.ziddu.com/download/8465222/SAIFUL27JUN2008.doc.html

BUKTI SAIFUL PADA 27JUN2008 bersama DSAI dan AIC, MUAT TURUN, lihat gambar dan nilaikan..ADAKAH LIWAT TERJADI ATAU TIDAK ?

nydia-mama akif said...

betul tu faiz..idup kite skg mmg terlalu bergantung pada teknologi....cannot imagine la kalo suddenly segala mak nenek ni takde kan...hmmm(mari bgkan bersama2)

pakcik kordi said...

betul tu waks!=)

9lamansanur said...

Beb:kesiannya..server down ya. Sini blackout habis..they all text me BUT I dah hanyut layan tidur wakakaka

faiz said...

Izan - betul..betul.. btw, i pun ada manyak undo items nie ha..haha..kalau la buleh kan..

anonymous - thanks la for the link tp i x minat la nak follow kes nie..

nydia - back to the basic lor..hehe..

pakcik kordi - tp camanepun gabrielle ttp blh survive kan... ;)

9lamansanur - beb..aku dah agak dah..work fr home tue la akibatnya..hahaha..

~0~ said...

tue la...teknologi mmg penting skang nie...

UNDO....kan best kalo ade...hhehehehe

Mohd Shahrul Hafizi said...

Kak Faiz,
akak nak undo ke zaman bila?
hehehe.
A ah kan.
Kalau takda teknologi, life rasa sunyi.
Tapi ada moleknya jugak.
Bole main permainan tradisi.
Miss nak main tembak-tembak dan kejar-kejar. Hahaha.