Aug 31, 2010

nie la melayu kalau berniaga...

kalau kita suh bangsa lain buat.. ada la plak yg kata patutnya tolong la melayu..kan..kan.. tp bila kita suh bangsa kita nie buat... sure x semenggahnya..i dah byk kali terkena.. konon2 nak tolong bangsa sendiri tp hasil keje selalunya cam hampeh..
.
baru2 nie pasal baju.. masa i memula antar kain, x la byk.. 2 pasang je.. kemain lg kakak tue propa..blh siap seminggu.. tue antar 2, 3 bulan b4 posa konon2 nak pakai masa p wedding and utk raya sekali. i p tanya 2 weeks after the promised date.. x siap pun lg.. kasi alasan kepala kena bisol.. awat..??? ko jahit baju pakai kepala ke... ok la x siap x pe.. malas nak bising2... tp i kata kalau dah siap call la sbb dia ada my hp no...
.
nie dah dkt 3 bulan...harammmmmm..... senyap sunyi x dak khabar berita.. i pun lantak la.. menyampah aku org mcm nie..nak biz..biz la betul2... ini tidak.. cakap kemain...biaq p lantak la kain aku tersadai kat situ.. biaq p la x dak baju raya pun..
.
nak beli ready made pun... setakat nie blm ada lg yg berkenan kat mata..tp yg sebenarnya sbb x de mood nak sambut raya kot.. tgk baju pun ada je yg x berkenan.. ingat nak beli baju kelawar je la.. biaq la pakai baju kelawar pagi2 raya pun..hehe...

6 comments:

pakcik kordi said...

aii pakai pagoda aje waks...heheh..

Capijaa said...

Ala Paiz, memang sekarang kan paten kaftan jer...so ok lah tu... :-)

Shifu67 said...

alaa... kat kedai kan banyak... pilih je

hans said...

ada tailor melayu yg bagus
mungkin sis dah salah antar
haih
sound jer setepek lepas ambik baju tu nanti

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

9lamansanur said...

beb: jom ke shah alam cari baju kurung. janganla merajuk

faiz said...

pakcik kordi - pagoda tue pakaian utk dapur..hehe..

capijaa - betul beb..skrg kan design ala2 kaftan tp ko tgk rega dia..ketaq tgn aku beb..

shifu67 - iye la..pilih je mana yg berkenan kan...

hans - yg bertambah geram skrg nie..2, 3 kali lalu kedai tue..tutup la plak..

9lamansanur - beb, aku mmg x dak mood la raya dis year.. serabut tahap gaban nieh..