Mar 3, 2009

sama2 kita doakan moga2 Hassan Ayat ditemui...

I x kenal Hassan nie cuma before nie masa menengok gambar2 zu & zura ke chemerong, i tanya gak zura sapa budak nie..he looks kind of cute.. tue la hassan tp dia nie x byk ckp..according to zura la..and masa visiting zura's blog, ada post berkenaan hassan hilang.. i pun pe lagi terus asked for the detail la from her..and for info hassan has been missing since Feb 15 and still couldn't be found until today...he has been missing for 18 days...with only pakaian sehelai sepinggang..i couldn't tell more about the story..the best is to google for 'hassan ayat yong yap' and we can get many info from there..




last week, Ju (he is Zue's brother working with Perhilitan) and friends pun ada jugak masuk ke dalam joining the search and rescue team tp dia dah balik kelmarin with no good news. Ada jumpa kesan and bekas2 je... --- semua dah clueless.. where is Hassan and what is actually happening to him.. :-(((


by the way, below is the recent update of hassan's whereabout, which i copy from one post in hassan's multiply:-

ayuni23 wrote on Mar 3
hye n assalamualaikum to all..errmm..i hassan nyer old universitymate kat uitm dungun dlu..actually me n friends ader pg umah hassan 1/3/09..so latest info is,police mcm dah clueless..n harun din pon ckp hasan tak jmpe jln pulang..jd i wakil kpd smue kwn2 yg mngenali diri hasan mohon jse baik smue kwn2 hasan kat cni..yg mngenali atau tak mngenali beliau,supaya sma2 kiter bdoa dan solat hajat..agar hasan kluar dr dunia itu..kpd yg telah mmbantu kami ucapkn ribuan trimer kasih..Ya Allah..Permudahkn lh sgale urusan yg sukar..krn setiap urusan yg sukar bg mu mudah..Engkau menjadikn ssuatu itu susah dan dgn kehendak mu jua ia menjadi mudah..Ya Allah..Permudahkn lh segala urusan Mohd Hasan Ayat..Temukn lh kami dgn nyer,Ya Allah




dan yg nie plak i amik dari gunung online...


Ambik dr Gunungonline...
Kalau 40 org baca doa ni, insya-Allah Hasan dpt dijumpai...
W'pun aku Xkenal geng2 gunung nie, as muslim kita kena tolong la setakat yg termampu...

Bismillahirrahmanirrahim...

Ya Allah ya tuhan kami yang maha kaya lagi maha pemurah....
yang maha pencipta juga yang maha mengetahui segalanya...
kami bersujud dan memohon ke hadrat mu ya Allah...
Agar Kau peliharalah sahabat kami hassan ayat daripada sebarang malapetaka yang tidak diingini...
Kau jauhkan lah dia dari segala bentuk gangguan fizikal mahupun spiritual...
Ko terangkan lah hati nya supaya mudah bagi dia menemui jalan keluar...
Berilah ketenangan dan kekuatan kepada jiwanya agar dia tidak putus asa...

Andai dia lapar dan dahaga, Kau kenyang kan lah dia...
Andai dia kegelapan, Kau terangilah dia...
Andai dia sakit, Kau ringanlah kesakitannya...

Kami juga bermohon kepadamu ya Allah...
agar Kau mudahkan lah bagi pasukan pencari untuk menemui hassan...

Kau berikanlah kekuatan kepada mereka andai kata mereka telah letih...
Hanya Engkau sahaja yang mampu membalas jasa-jasa mereka ini...

Amin ya robbal a'lamin...




sahabat2 sekelian, sama2 la kita berdoa agar hassan selamat ditemui dalam keadaan yang sempurna... amin...



4 comments:

nydia-mama akif said...

kesiankan...semoga hassan dapat ditemui secepat mungkin.

faiz said...

nydia, the search and rescue team dah called off d operasi sbb x de petunjuk baru cuma gang2 gunung je la yg masih cuba menjejak hassan. Berkat doa dan usaha kwn2 moga hassan dpt ditemui..amin..

Footballhooligan said...

14/2/2012 dah genap 3 tahun kehilangan member aku yg sorang nih.... Hassan Ayat...

Siti Nur Sariff said...

Ya Allah... sekarang dah tahun 2015...