May 29, 2009

how to prevent house break-in..??


ceh..cam serious je caption kat atas tue ek...anyway, look at the pictures to understand ;-)) my dear sis hse in Kuantan nie telah dipecah masuk oleh perampok2 while she was away on long weekend, x silapnya.. and after the incident the father pasang 2 selak kat pintu tue and the most kurang ajar partnya..si perampok nie blh nak try luck lg but their 2nd attempt tue gagal sbb x berjaya nak memotong selak pintu tue .. since d 2nd incident the father has decided to pasang 6 selak with padlocks..hahaha...amik ko.. kalau ko blh potong besi tueh... buat lar.... dan semenjak bertambahnya selak kat pintue tue, my sis nie pun x pernah lagi menggunakan pintu blkg utk keluar..letih nak cucuk kunci weiiiii..... (Na, k faiz pun give up jugak kalau disuruh unlock suma pad locks itew....)

p/s kalau ada next Malaysia nye Explorace, blh gak propose pintu nie kan..kan...sure gigil tgn punya..hehe..
.

7 comments:

azlinaaa said...

keh..keh..cam kenal je umah sape nih :)

Shifu67 said...

hahaha.... kalau cam ni, bukan je pencuri jadi sengal... tuan rumah pun sama pening la nii

faiz said...

Na - jgn purak2 tak tahu pulak ye..hehe..

Shifu67 - hehe..tue la pasal..dgn tuan rumah sekali sengal...

gee said...

Wei..ko buat laa umah ko mcm tu jugak...mesti ko pun akan jd gila..ha.hha

faiz said...

gee - ko mmg sengaja je nak suh aku jg gila kan..kan..kan...

nydia-mama akif said...

i'm thinking to do the same also la...hahaha,mmg menangis ler perampok2 tu nak bukak satu2....

faiz said...

nydia - gud idea sebenarnya...mau bengkak seminggu tangan depa nak gergaji kunci2 tueh...mau sawan terus pas tue..hehe..