May 19, 2009

sambal sotong for capijaa..


d sambal sotong....


setelah berminggu2 tertangguh, finally smlm dpt gak i tunaikan hajat my fren nie, nak mkn sambal sotong tp dia nak sotong yg dlm tin, then i kata kalau nak sambal, sotong basah la baru best.. tp x pe la.. i buat dua version.. sambal sotong and canned squid tumis cili je... so, yesterday we had early dinner.. very early u...abt 6.30pm..maklum la cik kak nie mai after work and i plak kena leave d house b4 8pm to go to work... haih...susah sungguh na.. so apart from 2 jenis sotong tue, i tambah satu lagi, kangkung goreng belacan.. cukup la tue kan...2 org punya mkn... kalau ikut hati, siap nak goreng ikan masin lg tp my fren kata cukup dah tue....ok la beb..

anyway, this fren of mine will be getting married in early June and masa ke Sabah aritu dia kirim necklace and bracelet from Sabah pearl and i bought that as her wedding gift. and since the wedding gift dah kasi earlier, so i ckp wedding nanti i dtg bwk perut je la ek..hehe....

lauk2 yg lain...

beb, doa mkn dah baca ke blm...???

made from Sabah pearl... nak pakai time ada function nanti...ahaks...

from d invitation card..anyway, Selamat Pengantin Baru in advance to Syafiza & Leftenan Col. Rosli.. kisah pertemuan mereka sungguh unik and i like... :-)

.

p/s my pertemuan pun unik jugak ;-)

9 comments:

gee said...

wei..sedapnya..pkan..klu tambah gulai masam tempoyak lagu best..hu..hu..wei souvenier aku mana???hu..hu..hu

Hani said...

sedey la nih :(
Wa pun nak tuntut cupcakes aaaa

Anonymous said...

ala....leleh air liuq tgk smbal sotong tuh..
bila la nak masak utk aku ni'...hihihi..

M'

faiz said...

gee - nak souvenir,mai la umah aku..nie mai kl pun x mo singgah..lempang kang....

beb - ala jgn la sedey..nanti aku pun sedey gak..nanti i wat cupcakes for u k... errr..ada plan ka next gathering..??

anonymous - mai la my nest.. i will cook sambal sotong kaw2 specially 4 u ;-)...

nydia-mama akif said...

AMBOI..RAJINNYE MASAK...SEDAPNYEEEE....

Anonymous said...

perghhhhhhhhhhh... sedap sedap sedap..lapoooooooooooo..huhuhuhu

faiz said...

nydia - utk org yg mmg suka mkn mcm i nie.. mmg le memasak tue ada la salah satu hobinya.. ;-)

alia - ko nie semanjang je lapo ye.. tue perut masa mkn kat umah k. ryn aritu dah kempis ke blm tueh..hehe..tp k faiz salute la..walau ko ada anak ompek..tp ttp selim melim..huhu...

Alia said...

muahahhahahahhahaha.... lapo tetap lapo kak faiz...perghh x dapat lupa cupcake tu...sedap tu..ahad ni..jgn lupa buat lagi..hehehheheheh...best best... kak sherry buat kuih chara, kak faiz buat cupcake.. perghhh...
ala kak faiz..anak ompek tu..diam2 le..auuww.. malu i..hehhehehehe

CAPIJA said...

Faiz,
Terima kasih utk sambal sotong yang SEDAP SANGAT tu....both were very good!!

And for the beautiful necklace and bracelet set. Yeap, as u said, datang rumah aku bawa perut kosong jer