Feb 23, 2009

betul..betul...betul..

dah few times i dengar pasal Upin & Ipin esp. dari Maz sbb her daughter, mmg peminat setia katun nieh..tp i mmg x pernah tgk pun kat tv b4 nie. Skrg nie plak dah difilemkan and sedang hangat ditayangkan dipanggung.. TGV ada.. GSC pun ada. So last saturday i pun konon2 nak buat reservation la over d phone kat TGV Bkt. Tinggi.. ticket sold out..wa cakap lu..tue yg sesi petang..mlm i x sure la plak.. so cuba plak buat booking kat GSC Summit USJ.. nasib baik ada..dapat la i book 6 tickets.. mmg maximum pun 6 keping je boleh book via phone..ntah apa2 ntah..masa i buat booking tue dah almost 3.00pm.. show kul 5.00pm and ticket kena collect 45 min before the show.. Pe lagi kelam-kabut la i suh budak2 suma bersiap.. si Fadhli plak tgh syok tdo.. masa mamanya kejutkan, dia mula nak meragam dah tp bila mamanya kata kita nak pegi tgk wayang dengan angah..bingkas dia bangun..hehe..x jd nangis..
we reached Summit about 4.10pm mcm tue.. bila i p kat counter nak collect ticket..tup2 dia kata booking dah released..i pun pe lagi..mula la nak hangen.. so i ckp i nak jugak 6 seat and nasib baik ada..tue pun satu2nya row yg tinggal.. fully booked jugak...i salute la dengan Upin & Ipin nie..jarang kalau filem melayu full house selalunya..
i was really hoping si fadhli x meragam dlm panggung and nasib baik la mood dia baik walaupun ada jugak kdg2 dgr gak dia merengek2..boring la agaknya tue duduk lama2..hehe...
and as for Upin & Ipin, it really was a good animation movie... two thumbs up la for local punya production.. and i believe as of now they have collected more than 3 million.. last week the collection was about RM2.2 million...and anak2 buah i pun hepi and angahnya lagi la hepi..hehe..
betul..betul..betul...
ceh..posing dulu...

tue agak2nya kalau boleh dia nak masuk jugak dlm gambar tue kot..


tempat tue dia conquer sorang je.. mcm la awak tue besar sgt..hehe

2 comments:

Anna said...

X pergi lagi..x berkesempatan lagi.Semua boys in the hse have their own plans during weekend....huhuhu

faiz said...

x pe beb...x dpt tgk wayang..nanti cari dvd je lar...cam x biasa la plak..hehe..