Feb 3, 2009

Fadhli with 'tomen' nya....

last Saturday i angkut suma anak2 buah (4 beradik) termasuk my mum ke my nest. my sis pun lepak kat umah i jugak ngan babynya. kali nie fadhli pun terlepas jugak..kalau ikut abah and mamanya memang x mau lepas tapi si kenit tue dok berulang2 kali cakap nak ikut angah...nak ikut angah.. walaupun abahnya cuba rasuah ajak naik motor bagai tapi tetap x jalan..hehe..

ntah camane on Sunday tue i kena go somewhere and apa alasan nak kasi si fadhli nie yg dok sibuk ngekor i ke hulu hilir.. then i pun cakaplah kat dia..angah kena g keje and si kakak2 pun cuba jugak la tried very hard to convince him.. dia termenung kejap then suddenly he said...ooooo...angah nak g keje nak cari duit ye... angah nak beli 'tomen' ye...i dah tergelak.. 'tomen' tue sebenarnya ultraman..ha'a...angah nak g keje nak cari duit nak beli 'tomen' utk pali... so dia pun setuju la to stay at home..kesian gak tgk si kenit tue buat muka poyo masa kat pintu...dlm dok sibuk2 mem bye2 i...tiba2 je..nak ikut angah... ah sudah.. i wat x dgr je then terus g.. puas la si kakak memujuk..sampai kat bwh i dengar dia dok nangis..hmmmm...syiannya.. tp nak wat camane sbb i x blh nak bwk dia sekali..

on the way balik puas gak i memikir kat mana ek nak cari toys nie... so, i pun singgah kat pasaraya yg kat ngan umah i n rupa2nya sblh tue kedai toys..hehe..x pernah perasan pun... kebetulan ada la plak menan 'tomen' naik superbike lagi... nieh mesti fevret dia nieh...sbb si kenit nie cukup suka ngan superbike..abih..dah selalu abahnya bwk pusing2 ngan superbike..tp rasanya not only superbike, as long as itu motor...mmg fevret dia..hehe

seronoknya dia dpt menan tue... battery operated lagi..so i pun tunjuk la camane nak on suma... then biar la dia main jap pas tue dia suh off.. i tanya nape and guess what he said...nanti batteri rosak...huk aloh... kedekutnya.. x sapa pun blh usik dah 'tomen'nya pas tue.. even masa balik abahnya saja sakat main menan dia tue..menjerit2 suruh off x kasi usik nanti bateri rosak..hehe...kan main peluk lagi bwk ke hulu ke hilir... fadhli...fadhli... pandai plak ko jaga menan tue ek... sblm nie yg dibelikan suma punah ranah...jd x cukup sifat....


tue si fadhli tgh nak nyakat si Mia Zara la tue...


ralit sungguh ngan 'tomen'nya...


HERO.......
Mia oh Mia....

4 comments:

nydia-mama akif said...

kecik-kecik dah pandai jaga barang sendiri...bagusnye.....

Anna said...

comelnya...

Ana said...

cutenya anak menakan u ni faiz...

Ezwin said...

bagus le tu kecik2 da pandai jaga barang..