Nov 5, 2009

bangang ke haper la mamat nie...

i got so pissed-off lately nie sbb my ex asyik call je..mmg ler i x jwb pun.. tp kalau sehari sampai 3, 4 miss call lama2 i pun cuak gak..apa kes plak nie? and ptg smlm while otw to office, sedar2 ada lg 2 miss call.. mikirkan mungkin ada emergency, i called him back and gini le lbh kurangnya conversation tue:-

.

me : apa hal call byk kali? (dah geram kan...salam pun x sempat kasi..)

him : la..saje je nak tanya khabar, x blh ke?

me : ingatkan ada emergency ke

him : kalau saje call x blh ke?

me : iye la, call byk2 kali kalau org x jwb tue sudah la... ingatkan ada org nak
mati (mind my bahasa ye bila dah marah)

him : xkan nak kawan pun x blh kot... nie apesal garang sgt?

me : aikkk... baru tau garang ke?

him : dulu x de la mcm tue..

me : (dlm hati - bodoh sgt apesal?... x paham2 lg ke org x suker..??) awak sibuk2 call saya nie bini awak tau ke? mana dia?

him : ada tue, tgh tgk tv.. nak cakap dgn dia ke?

me : ha'a... elok gak..

ooooo... berani gak rupanya dia passed the call to d wife...(kira gentleman la ni ek..x la mcm mamat sorang tue...bila dah kantoi, x berbunyi langsung.. mmg x dak telor...)

me : axxh, faiz nie..

axxh : oooo faiz...nape call Z?

me : i x call dia pun tp dia yg selalu call.. arini je i tgk ada 3 miss call...ingatkan apehal emergency sgt....kot ingat nak mati ke?

axxh : hehe.. x de la...suma sihat. mana dia dpt no faiz? (konfirm bini dia x tau laki dia still simpan my #.. or maybe nama lain kot..mana la tau..faiz jd fariz ke.. )

me : number nie x pernah tukar..dah lama guna.... dia yg still simpan

axxh : dia boring la agaknya tue kot....

me : kalau boring, p la ajak member2 dia kuar minum ke apa...bla...bla...bla....


ended up kita org plak yg berborak agak lama... mmg i x pernah jumpa pun dgn d mrs.. tp bagus gak we talked so nanti x de la kuar citer i yg dok cari laki dia ke hape....well...knowing makcik2 laki dia tue....

tp pas tue kalau dorang bergaduh laki bini i pedulik haper... yg asyik dok kacau kita apesal???

nie kalau citer kat my mother sure babulu la dia sbb my ex asyik dok kacau lg... kang silap2 aku gak yg kena, sure dia kata i yg melayan.. lg la i hangen kan.... dah la bila citer dgn Un. T i gak yg kena marah .. menci tul la....

pas nie kalau dia asyik call lagi...memang sah nak kena penerajang dgn aku...

.

10 comments:

pakcik kordi said...

halamak..baik nye bini beliau tu ek?ok je bborak ngn you ni?hmm....bgs la u ckp mrh2..pdn muka..br dia tau yg ex u yg cr u..hmm..kn waks...pasni u garang2 lg ok...

gee said...

Wah..lawak jer cerita ko ni....mmg berani gila laaa mamat tue....tp ex ko yg mana satu ni???ha..ha

nydia-mama akif said...

mak ai...lek je wife dia ckp dgn u faiz....kagum kagum...huhu,

~0~ said...

sabar ye kak...jangan memarah...

Shifu67 said...

errr.... kalau saya buat mis call cam mana eiii... :)

faiz said...

pakcik kordi - tue la... tp after that kalau dorang bergaduh, i x masuk campur la..hehe...

gee - weiiiii... yg mana lagi..yg gila talak tue la..

nydia - kagum ek..sib baik d wife blh control lagi tue..

~O~ - mmg sabar dik oiiii.. tp sabar pun ada limitnya ye tak..

shifu - apa? nak wat miss call... wachaaa...!!!!

9lamansanur said...

Ko punya ex ni memang tak reti bahasa kan!Bagus pun, bior bini dia tahu yg lakinya tak reti duduk diam...mengelenyor je nak miss call orang.

Kes mamat yang x berbunyi langsung bila kantoi, biasakla beb....nama pun tak dak telor..heheheh

SUE M said...

...main2 dgn scorpion ek.. ada sapa sapa lagi scorpion yng u kenal.. ahhhhahhaaks ! DONT PROVOKE SCORPION IF U WANNA HV PEACE OF LIFE....

akuadatelur said...

kesian ko.. yg ko nak, dah x layan.. yg ko x nak.. asyik minta ko layan..

faiz said...

anna - tue la beb, aku ckp baik2 x mo dgr, kan.. nak tunggu aku main kasar jugak la tue..

kes mamat kantoi tue biasak la beb.. mmg ramai pun spesis cam dia kat luar nun...

sue m - betul3x... don't ever2 provoke scorpions..kalau dah menyengat mmg x hengat.. ;-))

akuadatelur - yg aku nak tue bkn x mo layan tp telor dah kena pegang dgn bini la beb..hahaha...