Nov 24, 2009

bila ada PHD...

nie PHD - Perasaan Hasad Dengki ler......bkn Dr of Philosophy...hehe...
.

nak wat entry pasal PHD nie sbbnya recently, ada la manusia yg buh komen kat sifu cake i, Elianas kata dia jual cistat mahal la.. pakai brg x de kualiti la..pas tue blh plak advise lg, nak berniaga biar la ikhlas....
.

ewah..ewah... umat tue pun kot ye nak bagi teguran biar lah ikhlas jugak caranya.. kenalkan la diri..wat pe nak guna anonymous.. org2 yg mcm nie to me ibarat langau la.. hinggap kat makanan org pas tue berak... itu la kojenya..


ada cenggini gak ke rupa langau kepala hitam tue..hehe...

.

bertahun dah Pn. Ana kita buat biz nie, tetiba je langau nie muncul..kalau betul kek or cistat yg dia jual mahal and guna bahan murah, sure dah lama org komplen kan... then spt biasa.. u will get only one time customer je la kan...tp nie i tgk biz sifu i tue makin hari makin kencang.. repeat order jgn ckp la baper byk...
.
so, my conclusion, org yg buat komen nie sebenornya x puas hati.. sakit hati.. ada rasa hasad dengki bila tgk biz org lain maju...agaknya dia pun jual cistat jugak kot.. tp x laku..kan...
.
sedihkan...nape la kita sesama melayu nie.. patutnya kita rasa bangga la tgk sesama kita berjaya, maju ke depan.. ini tidak..pantang tgk org lain naik..mula la cpt2 dia pikir camana cara2 nak jatuhkan org tue...
.
b4 nie i ada dgr gak dr gee, the same thing happened to fotopages Diana Beads, cikgi yg i tempah jahit baju manik raya aritu.. ada langau gak dah berak kat situ...terus private fpnya sampai ke arini..
.
patutnya kasi la sokongan kat org2 kita nie...nie tidak... lg nak kasi rebah ada la...mmg perangai cam dajjal betul la...
.
then masa sembang2 ngan pn. manager last nite pasai fotopages Elianas, rupa2nya blog pn. maz kita nie pun pernah kena berak langau jugak...on her entry pasai condotel kat A'Famosa tue.. blh tinggal komen do not deal with her sbb dia tipu... tipu apa ke jadahnya pun x tau la.. tp condotel tue almost all d time full house..
.
heran kan....x penat ke dorang nie asyik jd langau je... kalau nak tegur, biar la ikhlas..kenalkan la diri... nie asyik guna anonymous... x dak nama ka...???? ibarat kata my fren suatu masa dulu, Shidi - anak gampang pun ada nama...ahaha... dia ni plak pasai ada minah asyik call dia tp bila tanya nama x mo kasi... asyik rahsia....haaaa...amik ko.... padan muka...
.

7 comments:

~0~ said...

mereka ni pengecut...xberani nak berdepan...

Anna said...

sebab tu they are known as langau beb...berak merata tempat hehehehe

Shifu67 said...

sembut dgn mortein je langgau tu

puanrazma said...

sgt geram langau2 cam gini..sukerr buat huru-hara kt blog sesapa!!!!

kasi hapusssss

faiz said...

~O~ betul..dasar pengecut mmg mcm tue kan..

anna - beb..kalau langau kepala hitam nie lg la susah..hehe..

shifu67 - tp tue la..sembur sebotol pun blm tentu mampuih la haih..

puanrazma - geramkan?? x dak keja agaknya dorang niekan?

yezzaaa... jom ramai2 kita kasi hapusss...

pakcik kordi said...

takut le tu wak..sebb tu ltk anon....

bahaya la penyakit phd ni kn waks...hmm...sian cik ana tu.,,,..huhu...

gee said...

Faiz..
itulah manusia...tp kita yg di uji ni..tentu ada hikmah tersembunyi..hasad dengki kat mana2 negara pun ada..bukan org melayu jer..cina..india..omputeh..semua laa...hu..hu