Dec 17, 2009

bila hujan lebat di petang hari..

petang nie hujan lebat la plak..smlm pun mcm tue... hujan2 nie selalu buat perut lapar kan..so, pe lagi.. smlm pn. manager ada kasi cempedak..mai jauh dr sg siput tue..jadinya aktiviti petang adalah layan cempedak goreng dgn kopi sambil nonton CSI..hehe...
.
.
dan juga.. Salam Maal Hijrah utk semua and may the new year brings us more barakah and rahmat from Allah..ameen..
.
and have a great long weekend holidays !!!

8 comments:

pakcik kordi said...

selamt tahun baru waks!nmpk sedap sgt tu cempedak goreng tu.kena pulak ngn air kopi atau teh...masyuk beb......=)ujna pulak..halamaks....sedap sgt la.....

faiz said...

pakcik kordi - salam maal hijrah jugak.. tp paling best bila time hujan kalau dpt ubi rebus cicah ngan sambal tumis...perghhhh.... kan..kan...

9lamansanur said...

Hmmm...syoknya tgk air kpi ko tu beb. Dengan hujan lagi..dengan cempedak...ish..ish.ish

kakintan said...

salam Faiz..apa khabar..Salam Maal Hijrah juga wah..ada cempedak goreng ...mmg sedap pekena dengan kopi panas dimusim2 hujan ni...

gee said...

wei..rajinnya ko...aku klu sorang2..malasnya..aku akan masak yg simple2 jer..pas ni..dila duduk ngan aku..leh laaa dapur aku barasap semula...ha..ha

faiz said...

9lamansanur - beb, nanti bwk la balik cempedak lg byk2..hehe..

kakintan - khabar baik.kopi panas layan dgn ubi rebus pun best jugak kan..cicah ngan sambal tumis..perghh..

gee - dah ada cempedak free kena la goreng..cuba kalau ko suruh aku p beli cempedak n balik goreng..x de maknanya..baik beli yg dah bergoreng..hehe..

dila dok dgn ko? dia dah abis training ke? dapur ko berasap semula sbb ko rajin ke dapur balik or dila nanti kena kerah jd tukang masak..;-)

Anom said...

Allooooo..burapa berat dah skrg??

faiz said...

anom - sendiri tengok la..hahaha...tp kalau kena nasi lemak kedai kak gee..hancusssss....