Dec 16, 2009

team outing...


sunday last our team wat picnic/bbq kat pangsun, ulu langat.. best tempat tue wooooo....kalau nak pegi, terus je sampai towards the end jalan..dekat dgn water dam, ofis Puncak Niaga..sapa2 yg biasa naik Gunung Nuang mesti tau tempat nie.. dulu2 x ramai org sampai situ..cuma those yg nak naik gunung kdg2 camp kat situ..tp skrg..dtg lmbt je sure x dpt tmpt..
.
we arrived there before 10am pun x dpt gazebo kosong..ada 3 gazebo je kat situ.. so pe lagi.. cari tanah rata la sbb nak set tmpt bbq and bentang tikar sekali kan..pas tue org pun mula la berduyun2 sampai...berderet2 keta sepanjang jln..
.
tp tmpt tue mmg best.. nak berendam sampai basah mmg best.. kalau belah2 luar air x baper dlm sgt..
.
frankly, i mmg x puas berendam aritu... apa xnya...sibuk nak nyalakan api la..pas dah bakar separuh ayam and yg lain2...baru i turun air.. continued by my colleague plak..
.
alhamdullilah, x de makanan yg wasted...sumanya habis.. utk 14 org i sediakan 3 ekor ayam.. udang dlm sekilo lbh.. ikan pari yg kecik tue or tetuka dlm 3 ekor je sbb takut ada yg x makan kan... suma marinated mlmnya pas tue sausage and kentang bakar.. s'pore fried bihun and ada wat cupcakes sket for 3rd quarter birthday babies..and mcm2 lg la tit bits..
.
izan and zue were there too..patutnya zura sekali tp last minute cancel sbb kena p johor plak minah tue..kalau cukup korum sure lg la havoc tmpt tue..hehe..tp i x lama kat situ..until 2pm je.. sbb izan kena drive balik kuantan plak..x pe next time we can plan another gathering k..
.
cuti krismas nie otai2 gunung plan nak wat bbq kat area situ cuma kena trekking dlm 2 jam lg..i plan nak join gak but with one condition.. x perlu mendaki..according to zue..jln landai je... iyo la.. mendaki yg sket tue pun i dah terdengkot2..nie kan plak kalau yg curam..mmg i give up..huhu...
.

4 comments:

pakcik kordi said...

bkr ayam beb!=)

tk pernah ke sana,harap dpt ke sana satu hari nt....

Norizan N Littlechild said...

Iz, mmg kena gi lagi coz I pun tak puas berendam. I had so much fun, sampai terlelap on the way back to yr nest. SORRY!

As you realised, SWEET MEMORIES came flooding back (Sigh). Thx to Zue for being such a sporting photographer. :)

I had 2 Livita Gold bought at the 7-ll just o/side yr nest, & 1 more at the Temerloh R&R, plus a 15 mins nap b4 reaching home. Dah lama tak drive long distance.

9lamansanur said...

Memang BEST!

faiz said...

pakcik kordi - kalau gabrielle ada..sah2 dia pun kena panggang..hehe..

izan - nanti kita plan lg..this time around kita ajak ila join sekali..hehe..

sempat ek singgah 7-11 to get ur livita gold..3 tin tue until u reach home..hahaha..

everytime turun KL asyik naik belon je..tue le pasal dah x larat nak drive long distance ;-)) but gud that at least u had the 15 min nap...i pun kalau drive long distance, bila rasa ngantuk giler sure akan berenti jap for a quick nap.. anyway, for our safety jugak kan...

9lamansanur - best kan beb..suka tgk baby and tasha pun njoy jugak..tp paling suka bila tgk baby mkn byk esp. d cupcakes..hahaha..