Jan 13, 2010

cuti utk lepak2 bodoh....???

.
i hv to clear my annual & replacement leave yg ada 8 hari lg by end of March and since effective jan 25th i akan berpindah lokasi plak.. (still with d same company okeh)... x best la plak nak bwk balance of leave ke tempat baru kan... aterrr... xkan baru join sana dah sibuk nak amik cuti plak...apara....so, got to clear 4 days before month end.. 2 days to be utilised in feb..nie pun sbb nak berjimba-jimba (meminjam perkataan pakcik kordi) ke siam reap and another 2 more days in march lor..so juz nice eh....
.
dan kerana itu jugak la.. maka i terpaksa mengambil cuti dari hari rabu sampai ke jumaat ini utk cover cuti yg 4 hari itu..lg satu hari tue.. nxt wk la plak... dan kerana cuti yg sooooooooo unplanned itu maka x dapek la den nak ngator apa2 rancangan....kaki x dak la beb...mmbr2 plak awal2 tahun cam nie memasing semangat bekerja kemain berkobar2...kalau x, blh gak p berholiday2an..
.
puas gak memerah otak nie..apa nak wat cuti lelama..kalau layan malas i nie...mkn tdo..mkn tdo..berlengkar cam ular sawa kat depan tv sepanjang cuti tue mmg boleh jeeeeeeeeeeee....... tp x blh ar...x baik tau bermalas-malasan... cewah....semangat 2010 kot..hehe...
.
pikir punya pikir..okeh la... ari rabu hari utk bermalas2 dulu kat rumah...khamis nak p beberapa tmpt to settle few things yg mana termasuk la juga ingat nak p wat IC baru.. IC i nie mmg la IC baru pun..tp sbb konon2 nak jd minahgyver..maka menjadi lunyai la IC yg sgt la high quality itu...
.
and kebetulan la jugak shifu cake i.. ana@elianas akan mai KL sbb ada class deco x silapnya...(tue dia..dah tahap shifu pun still belajar lg tau... x mcm student dia yg sorang nie...pemaleh nak mampuih..) so beliau akan melepak di my nest fr friday till sunday... so, cantek la tue.. my unplanned leave x la jd sia2.. ada la gak aktiviti nanti...
.
Un. T plak siap dah remind i, u jgn lupa nanti plan la nak p mkn kat mana...tue dia....kalau dgn Un. T nie mmg la asyik mkn je kojenya..tp rasa2nya on saturday tue je kot blh bwk ana p mkn2..sbb friday sure beliau dah kepenatan..almaklum la arriving pudu at 4am then tdo jap pas tue kul 9am dah start class deconya tue...x kan mlmnya i nak ajak dia berjimba2 lg..(sekali lg meminjam perkataan pakcik kordi....sbb mcm best je bunyinya..hehe).. paling2 ok pun on saturday nite tue la.. still dok pikir nak mkn kat mana paling best..tp dlm kepala otak nie dah terpikir kunang-kunang sbb dah lama banget x ke sana... ambiencenya adalah sgt umphhh..and normally mlm minggu ada live band lg..kot ada lg la.. i pun dah berzaman2 x ke sana.. cuma d setbacknya.. manyak nyamuk la...huhu...nanti i suh d towkey pasang ubat nyamuk cap fumakilla...
.
kunang-kunang at nite...romantik gitu..

kunang-kunang disiang hari.....
.
btw, i dah habaq awai2 kat ana, nak mai lepak my nest ada 2 syarat...
.
yg pertama - jgn mintak kain batik sbb mmg x dak...towel x yah bwk sbb i ada banyak.. (dan2 tu gak ana terus call i bgtau x pa la faiz..ana pun x pakai kain batik kat rumah..hahaha)
.
and secondly kena wat cam rumah sendiri.. x blh nak segan2..
.
senang je syarat2nya kan...
.
oh ye...bkn ler i nie x suka berkain batik tp kalau setiap kali pakai asyik nak betulkan seratus kali sehari.. baik la x yah... wat pe la nak nyusah2kan hidup ek.....unless la kain batik tue dah dijadikan kain yg siap belah blkg lg... yg tue i likeeeee.... hehe...

.
.

7 comments:

~0~ said...

best kak cuti lama

9lamansanur said...

I like the word 'berjimba-jimba' tu. Ada unsur-unsur jin hehehehe. Buatlah sesuatu yang memanfaatkan di hari hari cuti tu. Jangan balik gan kg yang berlebihan sudah..

pakcik kordi said...

ahak ahak ahakss,....ada nama pakcik kordi laks..heheh...=)

jimba2 tu pun pakcik kordi amik kt sape entah..hahaha...

menarik tu kunang2 waks!

Anom said...

Cam best je gi mkn kat kunang2 tu. Klau free...boleh gak join skali. Alang2 sifu dah dok kat ghumah tu, apalaggggggggiii...buatlah kek..heheheh

faiz said...

~0~ cuti lama kalau lepak umah je pun x best jugak..kalau dpt p holiday baru la bermakna ;-)

9lamansanur - ingat aku sorang je yg suka word berjimba-jimba tue..hehe..kg kena kurangkan beb..x kalu nanti aku x dak baju nak report duty tempat baru..huhu..

pakcik kordi - ooooo... ciplak rupa2nya berjimba-jimba tue ye.. :)

anom - meh la..kita jumpa kat kunang2... ;)

Norizan N Littlechild said...

Iz, dept baru tu kerja cam "batwoman" gak ke, kerja normal hrs cam kita-orang ni?

faiz said...

Zan, no more batwoman after this...hahaha..x larat la..dah start sakit2 badan..ater..tdo siang mana nak sama dgn tdo malam kan...kan..

lgpun senang la sket nak plan apa2 pas nie sbb cuti pun dah sama mcm korang jugak..hehe..