Jan 28, 2010

kerana terlupa...

pagi td i had to spend 45 min brisk walking ;-) pasainya.. cantek2 sampai je kat ofis, baru tersedar i left the cabinet key where i keep the thinkpad charger, kensington lock and all my pending work notes in the car..!!! udah ler keta park kat ujung dunia, which i hv to walk abt 15 min to get into the office (saja la parking jauh2 kunun2 blh xcercise kan..kan..)
.
so, imagine la.. 15 min each time to get to the office, to the car and to get back to the office. x blh dah nak jln lenggang kangkung..sbb nak kejar masa..sblm tue berangan sampai awal nak setel benda yg pending smlm..tp harammmmm..... sib baik brg2 penting.. maka gigih la juga p amik. cuba kalau hp yg tertinggal dlm keta..ingat ada aku nak p amik... kim slm je la...biaq p la kalau ada seploh ribu miss call pun....
.
dan kerana brisk walking yg tidak dirancang, maka tengahari perut pun menjadi tersgt la lapar..budak tue letak nasi penuh pun diam je.. kalau x..eh..separuh je dik..hehe..anyway, x abis pun nasi tue..membazir je..
.
dan kerana penggunaan tenaga yg tlh terlebih had.. sbb kat ofis pun byk berjalan.. maka balik keje ptg td, tersinggah pula ke dunkin donut utk membeli 2 biji donut & iced latte...(traffic jam juga can make u stress tau...ahaks...alasan) fuiyooooo...makan mmg x hengat....maka sia2 la brisk walking yg may b tlh mengurangkan 500 kalori dan sebaliknya telah mendouble..huhu...

.

8 comments:

~0~ said...

kalo ari2 lupa...mmg superb slim kak...hahahahahah

pakcik kordi said...

ahahaha...byk mkn pulaks waks...heheh...rugi je exercise tu...hahaha...

eJay said...

strees mmg wt kite lapar..
ehehehe..

faiz said...

~0~ - itu mcm kalu..hari2 pun akak sanggup tinggal kunci cabinet dlm locker..hahaha...

pakcik kordi - hahaha.. nak balance balik dgn tenaga yg tlh digunakan.. ;-)

eJay - betul3x...so, jgn la stress selalu..ahaks...

fndrocka said...

lagi tggi stres..lagi tggi aku berbelanja..sbb kalau aku stress..aku suka mkn sedap2..konon nak bg hilang stress

fndrocka said...

lagi tggi stres..lagi tggi aku berbelanja..sbb kalau aku stress..aku suka mkn sedap2..konon nak bg hilang stress

9lamansanur said...

beb: Ingat your promise ok! To walk and walk and walk and walk. Jangan sampai the next visit aku tengok ko melidi udah. Tak sanggup you!

faiz said...

fndrocka - betul la.. ubat stress byk sebenarnya..more shopping, more makan, more etc..hehe..

9lamansanur - beb, kalau tenaga yg keluar sama byk dgn yg masuk, ada can ka nak loose weight..haha..