Jan 5, 2010

long holidays yg lemau...

kejap je dah 5th january kan... see, how time flies....pejam celik pejam celik tau2 dah hujung tahun...umur pun bertambah setahun lg la haih.....bila la nak insaf agaknya kan.. huhu...
.
long holidays yg baru nie.. x p mana2 pun.. sbb mmg rasa yg malas tervery nak keluar rumah..tambah2 lg hujan plak sepanjang hari... bermalas2an je la jwbnya... friday morning tue..pas keje terus balik kg.. kan dah kata aritu dah plan dgn adik kesayangan i tue nak p bfast kat kedai kak gee sblh rumah..sampai je p kacau dulu si mia yg tgh tdo..mengamuk la budak tue..hehe..saja suker2... pas tue angkut plak si pali dgn kakak2nya yg 3 org tue and berduyun2 la kami berjalan kaki ke kedai sblh..ater..xkan nak naik kete jugak kot..melampau la haih....
.
since si mia pun baru dpt kaki..seronok la sikecik tue bila mamanya lepaskan dia berjalan..tp tue la..x blh lepas lama2...alignment lari la.. sbb pas tue menyenget terus masuk semak..haha....
.
pas dah kenyang bfast.. sembang punya sembang tgk2 jam dah kat kul 10am.. iskh.. tdo ler..tdo time...hari plak hujan...perghhh...heaven sungguh... dr friday till saturday tue.. tue le kojenya..makan, tdo, mkn, tdo.. mmg lemau sungguh..bkn setakat hari je yg lembab.. dgn i sekali pun terus jd lembab ;-) x tau la kenapa..kalau balik kg mata nie asyik nak tdo je..hehe.. alasan..alasan..
.
dah puas mkn tdo.. saturday mlm balik kajang la..byk benda blh buat kat rumah...kunun2nyer la..lgpun the next day tue nak ke seremban.. tp rupa2nya aktiviti disambung hingga ke rumah kajang ;-) aiyoooo....mmg lemau....kan lg baik kalau i join zura & zue p ukur jalan kat bkt cherakah.. (tp i pun x sure dorang jd p ke x.. blm hapdet lg...)
.
btw, kita org rasa sedih sket sbb pas nie x dpt dah nak makan nasi lemak kedai sblh lg sbb kak gee dah jual tanahya..huhu.. now tgh tunggu kelulusan tukar taraf...patutnya by mid january nie dah tau result...dua lot tanah seblh menyebelah dah kena beli dengar kata nak naik kilang... berjiran dgn kilang le jwbnya kami..aiyoooo... mmg dah penuh kilang je kg i tue... tue x masuk yg kilang haram kat belah2 blkg lg tue...rega tanah pun dah makin mahal...dulu my father beli x sampai 1k pun for 2 acres..bila kata dulu nie..time dia bujang le dulu...la nie.. tanah org sblh pun buyer sanggup beli at 1.4M..b4 gawat dulu..the price even went up to 1.8M...hopefully pas nie naik la lagi banyak2.....i likeeeeeeee......hehe...
.

6 comments:

~0~ said...

sama la kita kak...cuti membiak lemak je kojenye...ekekeekek

nydia-mama akif said...

betul tu faiz...cuti pajang ni yg bestnye takyah g keje...tp yg tak bestnye bdn mmg jadi lemau...bile nak start masuk keje balik tu liat yg hamat2.....
wahhhh...skit lg jd millionaire le kawan kiter ni....makick kayo makcik kayo....best bset

9lamansanur said...

beb: Kelako giler la mia tu. Aku terbayang bayang cara dia berjalan terkedek kedek. One more thing, bila jadi million nair jangan lupa aku. Aku dapat 1 leather but jadi la hehehehe

faiz said...

~0~ tue la pasal..sampai naik tepu dah nie ha...hehe..

nydia - ahahaha..makcik kayo...makcik kayo...tp kena tunggu doploh tahun lg la kot ;-)

9lamansanur - beb..ko mmg patut tgk mia berjalan..either dia makin menyenget or tetiba terus mencengkung..penat la agaknya tue..sudah2 kena berdukung gak..hahaha...

btw, leather but je ka.... apa barang..hehe...

McHa @ somethin light said...

Sahabat,
Selamat Menyambut lagi sekali Tahun Baru..
alhamdulillah
May our relationship prosper eh..
Muahs love you

faiz said...

McHa - beb.. thanks for d wish..bila ek kita nak 2gether2 lg nie..u pun bz bebenor la nie ;-)
insyallah one fine day eh..
muahs u back :)