Jun 18, 2009

kalau husband ada affair....

.

fuhhhh.... mcm panas je entry kali nie ek.... this issue was brought up sbbnya siang td dok berdiskusi dgn few frenz about this.. so, persoalannya skrg... kalau la husband kamu2 punya affair, sapakah yg akan korang ganyang dulu?


1. adakah korang akan ganyang pempuan tersebut

2. atau adakah korang akan mengganyang si suami

3. atau dua2 kena ganyang..ahaks....


para2 suami nie pun suka sgt la ngaku bujang or duda or paling2 koman pun akan guna alasan ada problem la..(i'm trying my level best to save....ceh..ayat klise sungguh..) tp yg pastinya, itu dipanggil penyakit mid life crisis...ahahaha...

ada suami2 yg berani buat hal terang2an...sampai tergamak bawak balik love bite ke rumah (nie mmg kurang ajaq namanya) and ada jugak yg baik, ala2 suami mithali la kunun tp dia la sebenarnya bapak segala setan.....berlakon kuat tueh..blh dpt anugerah pelakon lelaki terbaik tau...

tp sblm sapa2 pun kena ganyang, cari la dulu sebab dan musababnya dan ingatlah tepuk sebelah tangan tak akan berbunyi nyer... tapi kalau boleh walau marah or berhangen puting beliung sekalipun, bertindaklah dengan sewajarnya dan haruslah tetap menten ayu ;-)

.

11 comments:

diana_beads said...

Hahaha... kalo lah terjadi cam gini Faiz... buat pe nak nak susahkan diri. Kita berkerjaya, masih mantap gitu!! Hahaha, jangankan ingat mereka je ada saham, kita pun saham masih tinggi lagi!! Hahaha....
Tapi janganlah saja2 cari nahas, silap2 kena tangkap khalwat, kena aids, kena siflis, kena buang keje, kena pukul kat orang... sebenarnya yang perangai cam gini orang senteng & rendah akal kuat nafsu je...

Anna said...

Beb: Kalau aku, dua dua aku ganyang. But at the same time, I will check myself first. Sendiri kena maintain baru laki tak cari orang lain.

diana_beads said...

Betul betul betul Anna....
Camne pun kena jaga diri kita juga. Tapi ada gak jantan ni (kalau dia lelaki dia tak lukakan hati wanita...), bini punyalah cantik, bekerjaya, mantap pun ada buat hal. Satu kes kawan diana tu... mulanya g saloon je, urut2 pala, potong rambut kat situ, pas tu jual minyak... Terperangkap dng isteri yang jujur, divorce, peh tu terhegeh2 nak ex-wife smula.... Ex-wife kata hi-hi bye-bye!! Haa, menyesal tak sudah jantan tu.... Kita kena gak story kat hubby supaya dia tak sewenang2nya nak ambik kesempatan ke atas kepercayaan kita kpdnya.... Anasir2 jahat banyak kat luar rumah, betina gatal pun banyak skrg ni, tmbhan suami org mereka lihat mantap, kukuh ekonomi, romantislah (konon)... Hehehe, hakikatnya mrk x tau dugaan cabaran perkahwinan bukan senang nak senang, tapi mereka ( betina + jantan ler)suka2 hati nak bagi kita susah!!

diana_beads said...

Faiz... camno lak kalau suami setia, isteri curang?.... Banyak gak kes sekarang ni.. Dah jadi seimbang plak!! Berdoa kepada Allah jauh2kan benda2 jahat macam ni dlm rumah tangga kita...

diana_beads said...

Kak Faiz.... maaf sangat2... tak ada perkataan Akak kat depan tu.... Sebab diana nenok cute jer akak kita ni....

faiz said...

diana - i x kisah panggil nama, lg mesra rasa..hehe..isteri curang? hmmmm..kalau i wat entry pasai nie..byk citernya diana oiiii... tp biasanya mcm tue la..bila isteri baik, suami buat hal..bila suami plak baik, isteri plak yg wat hal..mcm nie la senang ckp, kekdg2 manusia lupa nak bersyukur dgn apa yg mereka ada..bila x bersyukur, mcm tue la jdnya..

cuma kita manusia nie kdg2 alpa dan mudah tergoda dgn hasutan syaitan.. dan Tuhan juga ingin menguji sekuat mana hati kita dan juga pasangan kita..kan?

anyway, to me apa2 hal pun diana..tepuk dada tanya selera.. we are adults and we shud know the consequences of every action that we take...agree?

::narita:: said...

salam kak,
1st time bace blog akak nie ehhe..

stuju sgt..
mula2 kena cool dulu..
jgn trus ngamuk x tentu psal..
tunjukkn yg kite professional..uhuh
tp xtau la mampu ke x nk tahan amuk =P

gee said...

Salam..Bagi gee senang jer..setiap manusia di dunia ni ada pegangan agama masing2..asas kita adalah agama...setiap agama mengajar kebaikkan..dan jika kita tak kuat pada pegangan agama..itu menyebabkan manusia ni mudah hanyut..dan setiap tindakkan kena laa fikir...redha tak semestinya kita pasrah kan....baik isteri...suami orang,..lu pikir la sendiri...

Tijah said...

2-2 aku ganyang. tapi mula2 ganyang pompuan tu dulu. hehehe

diana_beads said...

Sume sepakat afundi no 3!!! Ahaks... Kalo tambah skit bleh tak Faiz? Sepak ko, polompang ko, balun mo kayu mop ko....

faiz said...

gee - redha x semestinya pasrah?? lain mcm je bunyi tueh..ditujukan khas utk seseorang tue ka..???

jah - ganyang jah..jgn x ganyang...tue lengan baju jgn lupa kasi singsing dulu...

diana - fuiyoooo....brutal tahap gaban sungguh dah nie..hahaha.. larikkkkkkkk....