Jun 29, 2009

what did i do in Penang..????

hmmmm....ada mcm2 yg cek buat kat penang aritu... tp sbb sebenarnya ke sana was for my 2nd cupcake class (fondant & gumpaste) with sifu Ana @ Sg. Dua ;-) awat dekat sgt kan...hehe..dah terberkenan ngan hasil tgn Pn. Ana nieh.. so tue yg nak berguru dgn dia.. dah p sekali..nak p 2 kali... pas ni ada lg kot.. best belajar ngan Ana sbb byk kasi tip... x kedekut ilmu la gitu... kalau ada sapa2 yg berminat nak berguru ngan Ana pun blh jugak... meh la masuk Elianas Homemade Cakes.. so sapa2 nak order cakes ka....cupcakes ka...blh la contact Pn. Ana kita nieh...nak mintak tips? cek x leh kasi la na...nak kalu berguru la dgn beliau ;-)

.

nie fondant and gumpaste yg cek belajar.. puas hati now dah tau camane nak buat... kalau tak asyik nengok and admire org lain punya je...

.
the class tue was on Sunday petang so mlmnya pas abis class terus patah balik ke Penang.. si Gee dah tunggu nak p mkn la..pe lagi.. and menu wajib bila i ke Penang bukannya nasi kandar tapi tue dia...pecal lele.. ikan keli yg digoreng garing2 plus sambal cicah yg best giler... tmpt nie kat Relau.. Gee la yg dok ngajar i mkn nie.. simple je d menu, ikan goreng tue n sambal pas tue sup kosong..tue je.. tp mmg best.. i don't mind having this for lunch & dinner... syaratnya..ikan mesti garing.. pas dah melantak nasi sepinggan, p cari durian la plak..patutnya saturday petang plan mkn durian tp kesuntukan masa so bantai mlm minggu tue jugak la... dah la perut kenyang..isi lg dgn durian... ambek ko...perut cek rasa nak pecah dah.. amik 2 biji je tp tue pun x abis.. bwk blk sambung mkn kat rumah..

.



nie la my dinner and pencuci mulut.. haha.... cek kan multi-tasking..smbl mkn durian pun blh sms..huhu...

.

actually the last time i drove to Penang was August last year.. masa tue saje je bwk my mum p mkn angin since my sis was having seminar kat Park Royal Bt. Ferringhi, sekali la numpang nyibuk..free stay ma..hehe.. cuak gak masa nak drive ke sana baru nie sbb lama dah tak drive long distance tp alhamdullilah skill masih menten...

.

last August to Penang i sempat jugak la meng'surprise'kan N....haaa...ko ingat ko je blh nak surprise visit ek.... so, what about this trip? did i surprise him...??? hmmmm.....biarlah ia menjadi rahsia ;-)) yg korang pun sibuk sgt nak tau apesal........ahaha....



.

12 comments:

gee said...

Mak oi...cepatnya upload...patutnya..ko besarkan pic tang part mkn tu..biar org pengsan tgk nasi yg setimbun tu..ha..ha

faiz said...

gee....haha..hampeh...x de wat pe2 2nite.update la mana yg patut...

Capijaa said...

Beb, aku berguru dgn kau ajelah....berapa charge per hour ni???

Anonymous said...

Wooiiii...makan durian x ingat

Nanie said...

Pi makan durian ngan N ker...?

nydia-mama akif said...

saje je wat org terliuq cheq ni.....nyum nyum

faiz said...

capija - nak berguru ngan i blh je..tp kang lain plak yg i ajar..haha...

anonymous - bab mkn durian mana blh hengat2...hehe...

nanie - x la.. N pun mkn durian gak tp kat tmpt lain ;-)

nydia - jom kita p cari durian lg...

diana_beads said...

Sodap e' .... Korang ni memang suko entry piccas makanan ... buek den terliur!!

Nak cari durian, nak cari durian, mana jual durian sebiji2 kat KL ni?

Market dah buka, tak best...

faiz said...

diana - more entry on makan2 coming...ahahaha...iskh..ni hidup utk makan ka..or makan utk hidup..den konpius jap..hehe..jgn sok baju yg antar tempah x muat udah le..huhu...

Anna said...

Hello beb: N ke, M ke, O ke..yang penting ko enjoy your trip to Penang. Sibuk juga: Agak agak surprise visit to success ke? Aku tahu jawapannya: Biarla rahsia

faiz said...

Anna - yes beb..biar la rahsia.. and i was listening only to Buat Yang Tercinta by Ebby Saiful and Nothing but d Radio On by Dave Koz & Joey Diggs all d way back...layannnnnnn....

Capija said...

Beb,
Semua subjek ko ajar pun aku ambik!!!! :-p