Oct 8, 2009

alasan yg sgt bangang..

x tau la nape tp i cukup2 la hangat hati when one of my girlfrens told me last nite ada la satu mamat veteran tue skrg dok berkwn dgn dia tp selalu bg alasan kat my fren nie, dia dulu kawen sbb pilihan mak dia...
.
alloooooo............ kawin dah berpuluh2 tahun..anak dah besor2... x kan la sampai ke arini still nak pakai alasan tue...budos betul la....
.
aku nyampah betul la... kot ye pun nak sgt kat my fren nie...ngaku je la yg kau tu sebenarnya yg gatal..jgn la plak nak kasi alasan pilihan mak la..tok la..opah la..
.
i mmg sgt tidak respect jantan2 yg sibuk nak pasang girlfren tp kasi alasan..my wife itu la...my wife ini la...
.
abih kau tu perfect sgt ke?????? kan lebih bagus kasi je alasan... our marriage ok, no problem...cuma i nie je yg gatal... or cakap je la.. i nie dlm fasa mid life crisis...so, u kena paham la...
.
susah sgt ke kalau kau nak burukkan diri sendiri yg mmg dah buruk pun.....ini x... mcm2 la kau cakap pasal wife tue...at d end of the day... kau balik jugak kat dia... x malu ka...?????
.
pesan i kat my fren satu je...mana2 jantan yg dtg kat kau..ngadu mcm2 pasal wife depa..tue suma pembohong besor...suma nak mintak simpati je tue sebenarnya... nanti lama2 ko pun mula la kesian... bila dah kesian lama2 tertangkap cintan la plak...so be careful....ada otak pakai okeh..x pasal2 je kau dpt free lecture kan..kan...
.
satu lagi yg buat i meluat2 tahap gaban bila dgr (nie antara contoh ye..), esp yg dpt bini baru :-
.
i rasa hepi sgt dgn u.. u pandai amik hati..bini i tue buatkan i secawan air pun x pernah...eh cibai la...(ooopppss..sori termencarut)..ko baru kawin setahun dua, blh la cakap...cuba kau tunggu lama sket.....dia pi mai pi mai tang tu jugak la...
dah kau yg x reti nak didik bini kau dr mula...pas tue mula la nak kondem mcm2..
.
ada byk lg la yg i lihat dan dengar...malas nak citer panjang2...kang termencarut plak lagi...mulut i nie pun kdg2 blh tahan gak puakanya bila emo...ahaks...
.
.
p/s cerdik2 i yg selalu byk akai nie pung blh terkantoi dan tipah tertipu tauuuuu....ini kan la plak my fren yg luruih bendul nie haih...

10 comments:

Anonymous said...

hahaha..faiz.. gelak aku baca entry ko kali ni.. u r damn so rite babe...ckp jer terus terang, kalau suka and sanggup, terima jer..if not, gud bye.. carik lain..hehehe

Gud one!
M'

nydia-mama akif said...

u r totally rite dude...huhu,
aku suke statement ko....hehe

gee said...

Kah..kah..kah..ni apasal marah sangat ni???tp bukan sket2...ada gak jantan lain yg nak rapat ngan ko..bg jwpn tu..ahaks..he..he..jgn marah cool beb...nanti ko pun jadi mangsa...

abang besi said...

susah sgt ke kalau kau nak burukkan diri sendiri yg mmg dah buruk pun.....ini x... mcm2 la kau cakap pasal wife tue...at d end of the day... kau balik jugak kat dia... x malu ka...?????-BEST!

Sue M said...

those jantan yng konon rasa cerdik sikit la , bg la intro menyayat hati sikit.. ' malas la nak citer2 ni, biarlah dia , citer nnt i yng sakit hati ingat balik' .. konon2 la kan nak suruh kita dok terpikir2 apala yng x kena ni... yng dia malas nak citer tu , sbnrnye xde citer pun, wife dah almost perfect.. cuma kegatalan mereka melebihi paras berjaga2...' kalau kita smart belasah balik , dia x berani nak reka2 citer ni faiz... {kisah benar ni .. hahaaaha)

faiz said...

M' - betul..betul..betul.. ckp je la yg betul kan..kalau pempuan tue nak, nak ler..kalau x, slmt tinggal romeo ler..

nydia - kalau ikut hati, byk lg nak belasah tp kang mencarutnya je yg lebih..hehe..

gee - betul x apa yg aku tulis tue..meluat la kdg2..ramai sgt dah jumpa spesis yg mcm tue..terhegeh2..aku jerit mcm nak terkeluar anak tekak pun x per..x kisah..

abg besi - so ingat, kome jgn jd mcm tue jugak okeh...

sue m - kalau dgn i mmg kena belasah je..kena la plak jantan yg dtg tue merayu2 bagai..kalau blh flying kick pun i nak kasi tau sue..hahaha...

Anom said...

Aku banyak jumpa org laki2 yg mcm tue...boring jer dengar. Me n my sis pun kengkadang pun terkantoi gak. Dah tau Rules of Thumb pun bole kantoi..anyway..baik laki2 ke pempuan2 ke, klau ada masalah dlm marriege, jgnlah gatai2 nak bagitau kwn2 yg berlainan jantina..nanti elok2 ada satu masalah, + lagi satu masalah. Just use your own brain. Tapi mmg kebanyakannya pasal dah gatai...........

~0~ said...

sabar-sabar kak...hehhehe...jgn mencarut lagi...

tapi apa yang akak cakap tu mmg btol. sy stuju ngan apa yang akak ckp. sstgh tue ada yang suka amik kesempatan atas kelemahan wanita. guna taktik mencari kesempurnaan untuk dapat simpati..

wtf...cilakak

faiz said...

anom - mmg betul...yg sebenornya sbb dah gatal miang keladi..simple as that...

~O~ - nie tgh sabor la nie..kalau x lg panjang carutnya..hehe..

dorang nie kdg2 lupa..what goes around comes around..what u giv, u get back kan..kan..

abang besi said...

koi tk mboh jd gitu...hehehe...
(saya takkan jadi macam itu)...hehehehe...