Oct 12, 2009

makan2 raya....

had makan2 at my place last saturday...ditaja oleh tuan blog, zue & zura sekali.. initially nak buat the week before tp zura was in JB...tue yg postpone and alang2 dah buat on the 10th..sekali kan la dgn birthday Mia.. she turned 1 year on Oct 9th :-)
.

nama pun dah open house sempena raya, so wajib la ada rendang kan..friday nite i dah start merebus nasi impit.. rendang daging ngan ayam masak merah pun dah siapkan mlm tue jugak..followed by 2 loyang puding roti karamel before masuk tido kul 4 pagi... mee kari akan dibuat the next day sbb bahan2 ada yg kureng..so pagi2 kena lari ke tesco la jwbnya....
.

the majlis patut bermula at 5pm tp tetamu dah mula sampai before 2pm lagi.. time tue kuah kari masih atas dapur lg..hehe...
.

time zura tgh menyetelkan kacang panjang dan si zue plak tgh potong nasi impit, abg as ngan d wife sampai..sib baik yg lain2 suma dah settle dan dah boleh makan and sib baik jugak dorang sanggup tunggu sampai mee kari siap... x lama pas tue ab manang ngan tunangnya plak sampai.. dpt jugak la otai2 gunung berkumpul....sempat jugak dorang diskus nak wat bbq utk gang2 gunung yg lama2...
.

kami ber3 nie apa pun x bersiap lg... so, bila my mum & mak mia plak sampai, mintak tlg depa tgk2kan la.. kami ni pe lagi..kalut la take turn mandi and bersiap.. mmg x dan nak rest pun sbb pas tue x berenti2 tetamu sampai..padahal blm pukul 5 pun lagi.... tp x kisahlah.. walaupun tetamu dtg awal kami tetap sambut dgn tgn yg terbuka..
.

alhamdulilah the majlis went on smoothly.. 6 ekor ayam, 3 kilo daging and 2 periuk mee kari..as for drinks, we prepared fruit punch.. kat 10 tin fruit cocktail and berbotol2 air soda....suma habis... besday cake mia yg 2kg pun abissss... cek x sompat nak rasa..huhu...and most of the invites turned up....dari yg dekat hinggalah yg jauh.. yg sesat barat pun punya la ramai.. i nie sampai hp kiri kanan telinga... rasa cam jakun dpt hp je la plak..hehe...
.

ramai jugak nama yg tercicir dr list tp nak buat camane.. kalau nak jemput ramai lg.. kena buat at mum's place la..x muat rumah..blh pasang khemah..hehe..
.

anyway, mekasih to all yg dtg dan mekasih again yg teramat2 sgt to abg manang jd rescue p amik depa yg x jumpa rumah..nanti habaq awai2 date wedding na..blh kami turun ramai2 jd penanggah ;-)
.

the next day nya plak... x tau angin apa yg merasuk..tetiba si zue bersemangat nak buat karipap..(penangan nengok AFC ler tue..hehe).. pe lagi..my mum la jd mangsa kena ngajor dorang cara2 nak buat and kelim karipap... since kentang x dak stock kat rumah..so buat la karipap sardin..cek x kosa nak masuk campur..layan mia lg best..sib baik sedap tp rupa karipap tue ada bermcm2 la haih...rupa burung belatuk pun ada jugak..ikut suka kome ler...
.

so, meh la layan antara gambar2 yg sempat disnap aritu...nak buek camno..cameraman yg patut menjalankan tugas sakit kepala la plak.....







aksi2 besday girl yg skrg tgh galak belajar berjalan...



ini la rupanya karipap made by zue & zura...sib baik x de yg rupa dinasour....

.

8 comments:

Anom said...

Wei...gambor2 tu ada kat picasa x? Nak save la...fulamakkkkk...cun gilerrr karipap tu. Aritu makan yg bentuk mcm bulan sabit

faiz said...

anom - ada..akak dah upload kat picasa.. karipap burung belatuk sapa plak yg makan ek..hehehe...

Anna said...

akak: nak makan karipap..

abang besi said...

apsal karipap tu jadi burungpap?kah kah kah!!!

pakcik kordi said...

peberet pakcik kordi itu!hahahah....syoknye!meriah ah!!

faiz said...

Anna - beb, apa kata aku suh best fren ko plak buat karipap..hehe..

abg besi - tue la yg uniknya..hahaha...

pakcik kordi - burungpap? hahaha..

Hani a.k.a McHa said...

Besh Besh...
Tahun depan buat lagi tau
sebab tahun nih
saya tak dapat pergi..
hua hua hua :((

faiz said...

hani a.k.a McHa - beb, nak wat camane..dah kesihatan razif x mengizinkan...

btw, c u sat @ ryn's...