Oct 20, 2009

masak paprik ayam... eh...leher ayam...

siang td Un. T n kelendannya (gelaran yg diberi olh fasha) mai lunch kat umah... since i pun mls nak kuar cari lauk, godek je la apa yg ada kat dlm peti ais tueh... sib baik ada ikan siakap sekor dan belen2 leher & kaki ayam dr open hse aritu (i x guna part2 nie masa masak aritu sbb mungkin ada org yg x mkn benda2 nie kan..)..tp kalau i...suma jalan..suma bedal..hehe.. puas gak nak mikir nie nak masak pe... ok la ikan siakap tue buat stim je la... leher ayam?
.
ha..... paprik leher ayam pun ok jugak......heh..heh..
.
kaki ayam simpan esok2 la blh buat sup plak.. ;) dgn telor dadar + bawang + cili api lebeh.... selesai sudah menu sempoi for lunch... tatap la collage nie ek
.
.
sib baik la Un. T ngan zarol nie pun jenis bedal suma... senang hidup i ;-))
.

3 comments:

Shifu67 said...

menu simple ikan kakap

goreng ikan kakap.... masa panas2 tu ko tabur la bawang goreng (bawang besar)... tumbuk lada hitam (kasar2 sikit) then tabur.... pehhh.... panasssss

ni menu makan kat hotel minggu lepas... nama menunya 'ikan jelita'... aku ingat cam mana laaa jelita ikan ni.... hehehe

pakcik kordi said...

alamak.....tk thn ...tk thn!!!siakap!!mana siakap aiii!!!!sdp gilaa!!!!

faiz said...

shifu - tue mcm mkn org dlm pantang je ek....

pakcik kordi - jap lg siakap sekor sampai ;)