Oct 23, 2009

jalan2 cari makan...

haha... i'll be in penang the entire next week...wooohoooo...!!!
.
pe lagi, jalan2 cari makan la... byk tmpt dlm list dah nie, antaranya:
.
pecal lele kat relau (ini adalah menu wajib...)

laksa janggus balik pulau

bfast kat medan suri

nasi lauk lempong kedai liza

roti canai kaki kat transfer road

ikan bakar kat hammer bay

mihun sup pasar mlm sg ara
.

lagi..dan lagi...dan lagi....perghhhh....makan tahap x hengat kan..kan...
.
dan kalau sempat juga harus singgah ke feringghi nite market..blh borong dvd byk2.. hehe...
.

dah gedik2 x sabar2 dah nie..
.
.

selain dr mkn2 kat penang.. haruslah menurunkan diri ke Sg. Petani...lama woooooo x jumpa tok.. tok pun dah ada umah baru..hehe... pas tue nak ke tg dawai plak nak p cari stok ikan kering, kepok, belacan dan yg sewaktu la dgnnya kat situ... mcm la kat sini x de kan..kan....saje la nak kasi meriah.....


kalau korang ke arked tg dawai, cari la gerai tingkat atas, naik dr tangga yg tengah, kedai no 2 belah kiri dr tangga... suka beli kat situ sbb kakak tue selalu kasi lebih... nama kedai jgn tanya sbb x hengat la....
.
.
mcm2 dah planning dlm kepala hotak nie... sampai x sampai hajatnya tue x tau la kan.... ;)
.
p/s gambor2 di atas adalah credit kepada bloggers2 yg i cilok gambar depa ek
.
.

10 comments:

Anom said...

Wei...x sabor2 nak gi ke? Cuti ke?

puanrazma said...

sedapp nyer.
selamat bercuti yer yang..

gee said...

Nasib baik ko kata..ko amik gambar tue dr blogger..ingatkan..ko gie penang tak bagi tau...klu tak..ko mmg nak kenaaaaaaaaaaaa

Anna said...

Nak itut!

@LiYaNNuaR said...

nak keli bakarrrrrrrr tuh..

~0~ said...

akak xajak....sampai ati...huhuhu

faiz said...

anom - cuti2 malaysia lar...

puanrazma - thank you...thank you..

gee - relax arrrr.... bila nak lepak umah aku lg?

anna - ok je....jom..

@liyannuar - keli goreng garing2 tu yang..mmg kelassss...

~O~ next time eh...hehe...

ctfza said...

hye dear.. hammer bay tu memang best sangat! ikan raprik (ke mcm mane eja tak tau) memang sedap giler.. dah lama tak ke sana..

pakcik kordi said...

tk thn weh tgk mee hun sup tu!!!erm..ni nk kuar jap g cr nih...heheh/....waks...aii nye cupcake dh siap lom?

faiz said...

ctfza - jom..kita pakat ramai2 mkn kat sana nak..?? yg paling best hammer bay nie sbb dekat tepi lautkan..

pakcik kordi - dpt cari mihun sup tue nanti, mkn utk i sekali ye...

cupcakes? adakah pakcik kordi ini adalah abg besi..hahaha...