Jul 6, 2009

10 petanda berat badanmu bertambah


these i got from cosmo jun issue.. yok kita baca sama2 and see whether we fall into that category or not :-

  • Apabila seluar jeans kegemaran yg sering kamu pakai selama ini hanya muat disarung sehingga ke peha sahaja.
  • (jeans yg size 29" tue mmg konpim tang peha je la.. yg ada skrg nie ok lg cuma kena tarik nafas sket bila nak zip...huhu)

  • Ketika kamu sedang berdiri di dlm bas awam, salah seorang penumpang menawarkan tempat duduknya kepadamu kerana menyangkakan kamu yg masih bujang itu sedang berbadan dua!
  • (x pernah kena lg cam nie.. sbb x naik bas..hehe)

  • Kamu dapati, baju yang dipakai hampir meretas benangnya. Bukan setakat itu, nak sarungkannya pun bukan main payah lagi..
  • (ha'a...ada part yg ketat eh...)

  • Kamu cepat berasa lenguh apabila berdiri lama mahupun berjalan kaki.
  • (huhu..need i say more..????)

  • Setiap kali hendak keluar bersiar-siar dgn teman, kasut tumit tinggi bukan lagi pilihanmu sebaliknya kamu lebih selesa menyarung kasut flats
  • (oooo...cek still selesa dgn heels..)

  • Bila melihat dicermin, kamu kelihatan lebih sesuai dlm pakaian bewarna hitam
  • (yezza..i luv black now...y??? bcoz black makes u look slimmer...ahahaa...)

  • Tiada gambar terbaru yang yg kamu upload dlm facebook gara2 susuk tubuhmu kelihatan lbh besar drpd biasa dlm gambar yg kamu ambil baru2 ini
  • (iskh..upload gak but pilih2 ar...)

  • Kamu sering kali ditegur, "nampak comel betul kamu skrg ye!"
  • (nyampah tul...x syg mulut ka...???)

  • Ketika kamu cuba zip gaun ptg yg sebelum ini sempurna buatmu, secara tak sengaja kulit badanmu tercedera gara2 "dizipkan" sekali
  • (blm lg...blm lg.... sumpah..blm pernah lg..hehe)

  • Kamu menjerit bagai dirasuk apabila gambar "tembam" yang berjaya disorokkan daripada ditayang dlm facebook telah diupload pula oleh kawanmu. Malah, gambar kamu itu juga ditagged!
  • (yup..mmg aku mcm kena rasuk bila masuk facebook ada mmbr tagged gambar aku yg tembam itu...oh tidakkkkk...!!!! cepat kasi remove.....!!!)

so, korang camane plak...???

.

7 comments:

Tijah said...

amvoii! mak sentap nyahhh!!!

huhuhu

nydia-mama akif said...

dush..dush..dush...sebijik2 kene kat diriku...uwaaaaaaaaaaa.....tidakkkkkkkkkk

Anna said...

Apa apa pun, wajahmu tetap di mata N hehehehe.

faiz said...

tijah - cek pun sentap gak masa baca kosmo tue..rasa nyosal plak beli...huahuahua...

nydia - sabor je la...kita nie sekapal..hahaha...

anna - beb, mata N nampak yg lain ..kwang3x...

Anom said...

Ala...comel2 pun ada yg ndak gak...

gee said...

kui..kui..kui..nasib baik berat aku dah turun..baju2 lama dah blh pakai beb..jgn jealous..he..he

faiz said...

anom - ha tue la...comel2 pun ada gak org nak..kalau dah slim melim nanti lg la susah..hehehe...

gee - ok la tue kalau berat dah turun tp jgn la plak menambah lg pas nie ek...