Jul 14, 2009

kau yang kupanggil yang....

entry kali nie saje la nak citer pasal nama panggilan... biasa la kan... doesn't matter la whether married or not yet married ;-) couple, sure ada nama panggilan for their partners, right? kalau dulu nama2 yg biasa kita dengar like yang, sayang, darling, honey, babe, baby, etc..etc.. tp lately nie plak kita sering dengar panggilan ma, pa, b, and ntah apa2 la lg... tp 'b' tue actually apa ek... baby ke...hubby ke... silap2 babi pun blh..haha...
.

yg panggil ma, pa nie plak... yg selalu buat telinga i babulu je bila dengar bukan pe... budak2 sekolah pun panggil partner memasing ma, pa... alahai...gelinya dengar....seluar katok pun mak bapak yg belikan weiii.......
.

as for me plak, depends la...hehe... tp selalunya to be on the safe side suma la panggil yang pun..bukan pe.. utk mengelakkan tersasul ~wink wink~ tp jgn la ingat asal yang tue je sayang... korang mana tau...ntah2 'yang' tue loyang haih...




.

haaa...korang pilih la loyang mana yg korang nak.....


.
p/s tapi ada gak yang i panggil 'yang' tue sincere tau ;-))

.

9 comments:

nydia-mama akif said...

betul...betul.....i pun pernah dgr budak2 skolah tuh pangil bf gf pa ma, adohai dik oi...abihkan skolah dulu, takyah nak sebok2 jadi pa ma....ish,budak2 zaman skg

Anonymous said...

agak2 ada tak yang panggil atuk opah pulak..?

faiz said...

nydia - tue la kan...nyampah tul i dgr..

anonymous - kalau panggil opah, tok ada la... belah utara kan panggil opah tok...betul x?

diana_beads said...

Hahaha.... loyang pon jadi sumber inspirasi tau... Leh abang tambah sayang dek kerana loyang tu leh masak kek yg cantik bontuk e'... Faiz, nape ado loyang mcm gayung yo ghoman e'?

Shifu67 said...

emmm... aku panggil mem besar... bolehh... hehehe

tetiba jadi tukar ke loyang pulak ni... ada la yg nak kena bakar jadi kek ni

Anna said...

Hey beb: Cantik loyang loyang ko huh! Agak agak ko panggil si 'N' tu apa ya!! Sibuk nak tahu jugak

faiz said...

diana - tue loyang inspirasi dr gayong la tue..hehe..blh guna as gayong bila terdesak..hehe

shifu67 - mem besar ok la tueh.. ehem..mem kecik ada ka? haha..kang rentung plak kena bakar ;-)

anna - 'N' one of my yang la...hehe.. tp ar..N plak time ngorat panggil aku darling tawwwww....pas tue yang..lama2 melayang..hahaha....

diana_beads said...

Banyak kegunaan loyang tu faiz...

faiz said...

diana - tue kalau mrh dgn cik abg blh gak wat ketuk kepala tueh..hehe..