Jul 9, 2009

saya membeli bag lagi....

cakap dah...x tau tah apa yg merasuk.. i asyik dok membeli handbag je skrg nie...this year jer dah beli 3 handbags tp yg Vincci tue dah pindah milik ke my sis... ye la kalau dibiar je nanti rosak plak kan.. ada satu lg dah dipindah milik ke my colleague..si Sherly... well, cek nie kan generous...hehe...x baik membazir kan..kan....so, yg ada kat tangan i skrg nie 5 je la... ok tue kot.. eh... 6 la.. another one is coming...soon... again terjebak shopping online... handbags kat SAZ mmg cantik menarik and tertarik... la nie plak tgh sale..huhu.....
.



this time cek beli Axcess crossbody by Liz Clairborne.. nie blh guna time bersantai..

.
ehem... harus utk birthday present i nanti cari kat SAZ jugak kot...hehe... tp x mo handbag la... nak intai2 yg lain plak... selalu budget birthday present dr my Un. T is around RM500... so cukup la tue kot ;-)) tp kalau lebih sket pun pe salahnya kan walid kan.... rasa2 cam nak intai2 jam la plak...i pun dah lama x membeli jam.... yg ada tue pun kedua2nya hadiah dari peminat.. eh..ada peminat ke... kwang 3x


and i dah intai2 and ada la berkenan beberapa jam and now x tau nak pilih yg mana..huhu.... and Saz..nanti jgn lupa kasi diskaun ek...regular customer ma....ahaks....








hmmmm... rasa musykil plak....awatnya tetiba suma yg kaler2 merah je ek....
.

14 comments:

Anna said...

Beb,if Un T allocate RM500, what about si'N'???????

faiz said...

Anna - sapa?? N??? apa barang beb.. he has no say la..suma kena ikut ckp financial controller..tue pasal citer Intan pun N boleh layannnnnnn...hehehe...time wth me dulu..d TV is urs.. ;-)))

meowmeow said...

N nak kena tanggung ramai lagi & yang lebih memerlukan lah kot... ko dah ada semua.. lagi satu, ko tu sapa..?

faiz said...

hi meowmeow... welcome... u nie mcm kenal je si N.. kenal ke..??? x kisah la i sapa pun kan... yg pasti we hv had great moments dulu;-)

gee said...

wei..apasal h/bag ngan jam tu kat mata aku rasa kureng jer???hu..hu..hu

faiz said...

gee - handbag tue dipanggil crossbody.. tue kalau ko nak bersantai2 selempang kat badan sesuai la.. tp kalau bwk p kenduri kawin mmg x sesuweiii..hehe.. tp aku suker jam tue..esp d first one...yg ada nie pun suma segi empat so nak cari yg bulat la plak..

Nanie said...

wow liz clairborne tu u.. berapa ribu agaknyer yer..?

faiz said...

hi nanie... yo la ribu...ribu rupiah...hehe..i x mampu nak beli rega cam tue lgpun membazir je kan..kan.. liz clairborne tue murah je..Saz is selling it at RM220..gi la web dia kalau u minat..kalau beli kat sini sure mahal lg..cuma kena tunggu lama sket ar for delivery...but anyway worth waiting ;-)

Norizan N - L said...

Iz, kalau dah merah tu, present utk I lah tu. Apa kata? b'day I pun tak lama lagi ni. hee... hee... hee.... I like the middle one.

Anonymous said...

Liz claiborne kat sini tak mahal la...kalau sale 30% kat sini boleh je dapat rm100 lebih...

banyak outlet liz claiborne kat Isetan, Parkson, Metrojaya...cuba u pi check :). SOgo dan JJ je takde kaunter LC nih

faiz said...

Zan - apa kelas bini org kaya pakai jam rega 2, 3 ratus heh.. hehe...x pun nanti i hint2 kat Ron ok...?

anonymous - yup Liz clairborne kat sini is within that range pun tp kekdg tue seronoknya shopping online nie sbb x yah nak kuar, get stuck in d jam.. masaalah parking.. so consider sesuai la shopping online utk org2 yg pemaleh nak kuar cam i nieh..hehe.. but rm220 pun still consider reasonable eh...x gitu..??

merdeka kita! said...

Mahathir merupakan neo colonialist. dan generasi Mahathir tidak boleh lari dari kesan psikologi.

Sama seperti negro yang menjadi hamba di US mereka mahu diterima oleh bangsa penjajah dengan menggunakan bahasa penjajah.

Tidak ada sebab guna bahasa Inggeris untuk kira2. Ini semua otak orang anglophile.

Orang melayu cerdik dan pandai. kita boleh bina ilmu sendri macam orang indonesia.

Dunia mengharap kepada melayu untuk memajukan rumpun melayu.

Mahathir tidak sayang bahasa melayu. Mahathir mengkayakan cina Kuok 70 billion, ananda 40 billion, lim goh tong 20 billio dan lain. YTL, Vincent tokeh judi kawan baik dia dan keling Lingam peguam Mahahtir.
Melayu dia?

Haprak.. hanya untuk mengkayakan anak dia mohkazni melayu terkaya.

Dia hanya nak perkuda melayu supaya dia nampak pandai di mata mat salleh.

Melayu mengharap kepada mahathir selepas 13 Mei tapi dia hanya nak senangkan keluarga dia dan tunjuk pandai diri dia. Orang Melayu halau dia kerana lupa daratan selepas 22 tahun tak nak berhenti dan tidak ada agihan kekayaan yang adil di bumi Melayu.

Bagi UMNO itulah perlembagaannya untuk memertabatkan bahasa dan bangsa Melayu. Sesiapa yang tak setuju dengan perlembagaan UMNO boleh lah buat parti sendiri, parti Negara ke haha.

Sekarang nak jual idea dah terlambat. What has Mahathir done for the Malays? Dont forget the Malays drove Mahathir out of UMNO precisely for his PPMSI!

Anonymous said...

takkk i terkejut member u kat LC sampai beribu :)
huhuhuhu kat sini mmg murah je
9 west pun sekarang tgh sale...30% leh dapat barang below 2 rat :). KAlau yang 50% lagi la.....murah, shopping place pun convenient kan butik 9 west The Gardens...

just an info :P

faiz said...

merdeka kita - sad to see one of the anak melayu like you.. pengajaran BI & Science in english bukanlah setakat utk mengira tetapi rasanya utk mendidik anak bangsa kita supaya selesa menggunakan bahasa english dlm pertuturan seharian dan bila mula bekerja kelak. Untungnya boleh berbahasa english dgn baik adalah pada diri kita sendiri... kdg2 sedih during iview session, anak melayu yg ditemuduga englishnya berterabur. Boleh pakai la kalau setakat nak keje kat kilang kicap kampung i tue. Anak melayu yg kurang fasih english selalunya have a very low self esteem.. x yakin pada diri sendiri.. satu hakikat yg kita kena terima english is one way of global communication whether you like it or not...

and whatever u said abt Mahathir, to me he is still the best PM that we hv ever had and he really is one in a million..

hi anonymous -skrg nie pun mmg tgh sale kan..tue yg bahayanya kalau p shopping time gini sbb i nie selalunya harussss terlajak membeli..hehe.. anyway, thanks for sharing ya..!