Jul 23, 2009

wang atau cinta..???

kalau diberi pilihan, mana yg korang akan pilih... wang atau cinta? definitely love will come first la kan... dah lama2 baru la kita akan nampak kecacatan or kekurangan pada partner kita, betul x? x tau la plak kot2 cinta itu buta eh...

.
siang td i terbaca somewhere luahan hati seorang gadis pasal boiprennya yg asyik pinjam duit dia je.. dah le budak tue pun belajor lg..harap duit skolar je.. tue pun boipren asyik nak pinjam and nie kira pinjam kasi halal terus la... paham2 la kan... to me senang je, kalau dah dari mula dah tunjuk sikap irresponsibility cenggitu.. ko nak tunggu pe lagi dik oiiii.... kalau ko nak tunggu jugak, mmg cari penyakit la namanya tue... ko abiskan je la belajar dulu...sok2 dah koje byk lg org yg ko akan jumpa... x matinya kalau masa belajar x dak boipren.... kalau skrg pun dah mula menyusahkan hidup apa gerenti yg ko ada dah kawin nanti dia berubah? so, sblm ko menjebakkan diri dlm masalah... baik la ko angkat kaki awal2....
.

as for myself plak, cinta or wang...???? iskh...sensitip isu nie...hehe... zaman dulu2 boleh la.. demi cinta segala2nya kuturutkan... tp dah umur2 cenggini.. to me whatever it is, money will surely come first.. hello.... kalau x dak duit...ko nak kasi anak org makan apa... ibarat kata2 my late father, cinta nie memula je... pas tue yg dtg tanggung-jawab..tp kalau dah x reti nak pikul tanggung-jawab... sendiri mau ingat la... and financial is a very sensitive issue.. byk kes porak-peranda nie pun punca dari duit...betul tak...?? i don't think i have to elaborate this here.. kalau korang tengok sekeliling, sendiri blh nampak, kan...
.

anyway, i'm not materialistic.. and i'm comfortable with my life and what i have now....tidak la mewah tp selesa...alhamdullilah.... and i have people around me who are being so kind and generous to me..be it love or money...amin.....prinsip i senang.. what you give you get back.. so be kind and generous towards humankind okeh... tp bior ler generous bertempat eh... :-)

cenggini....boleh ka.....hehe...
.

8 comments:

Anna said...

For me,money is important.Dulu masa aku decide nak kawin, tengoklah juga the potential of bakal husband. Kalau sama sama muda, kenala work hard for better living..takkan harap cinta je..kan?

Anonymous said...

hehehe.. i like this. cam ni laa..
money is not everything but everything is money!


M'

faiz said...

Anna - beb kdg2 ada org x nampak suma tue b4 kawin.. blindfolded... cinta punya pasal..hehe..

M'- tue la k zana kan..skrg nie everything is money...nak masuk jamban pun need money ma...haha..

gee said...

wei..
bagi aku duit tu penting beb..takde duit..nak bg kita makan apa?takkan nak bg kita makan kasih sayang jer...btl tak??fuhh zaman skrg duit tak de...aku pun tak leh bayang...lelaki skrg ni pun dah pandai..mereka pun mencari bakal isteri yg berduit..atau bahasa lembutnya isteri yg berkerjaya,...tul tak??

faiz said...

gee - yezza..aku bersetuju 200% dgn ko... btw, lelaki skrg pun materialistic..hehehe...jgn ingat pempuan je pisau cukur..lelaki lg dahsyat tawwwwww......

Eztismail said...

hi ..
as Sir Richard Branson said in his book-MONEY IS FOR MAKING THINGS HAPPEN.

betul tak?

::narita:: said...

B.O.T.H is essestial ehehhe..

tp, abang angkat org ckap "duit bukanlah segala2nye, tetapi segala2nye memerlukan duit"
ehehe

faiz said...

Eztismail / narita - money is everything, everything is money... agree?