Sep 14, 2009

baper ari cuti raya...???

mesti ramai yg sambung cuti seminggukan...al maklum la.. raya falls on sunday & monday, so bawak ke tuesday ler... apply lg 3 hari, dpt cuti seminggu kan... best eh cuti raya lama2 balik kg...
.
tp i apply cuti mon & tue je... (kesian kan...cuti raya pun kena apply...huhu..)
tp annual leave dis yr kira slmt sket... last yr punya byk habis ke N je...apa xnya..bila dia mai KL, i pun kena la apply cuti ;) tp kalau ikut dia... "amik mc je la yggggg...." amboiiii...bagus nasihat na...
.
x pe la cuti pendek je.. i pun bkn nak blk kg jauh2... hari2 pun blh balik... ye la..dekat je kan... tp aritu abg i yg kat pedas tue ada kasitau, ko raya la kat pedas tahun nie....ha...?? pe...???
.
apo dibuek eh nak berayo ke sano...kalau nak tunggu dorang balik beraya ke klang, lmbt le jwbnya sbb d wife kena keje 1st & 2nd raya.. she is attached with hospital besar seremban....tue yg cuti raya pun kena la rotate.. see la how ye long.... tp time raya mmg kami ke sana selalu pun... selalunya 2nd raya ler...
.
whatever it is, sapa2 yg plan nak blk kg, nak travel jauh2 tue... pleaseeee... drive safe and come back in one piece...kalau rasa2 ngantuk, berenti la rest walaupun time2 raya most of R&R sesak memanjang...

balik kg....oooooo oooooo balik kg......hati girang....(pesanan penaja - berhati2 di jalan raya..ingatlah keluarga/org yg tersayang....cewah.....)
.

grab la setin tongkat ali or kacip fatimah to hilang mengantuk...eh....hehehe....
.
kalau i plak bila nak travel jauh..pe lagi.. dgr lagu with full blast volume la... baru best...ibarat kata my teman tp mesra... mobile disco ;)


.

6 comments:

Shifu67 said...

kalau drive sambil makan kuih tart nanas sedap gak kannn

N&H said...

Malam2 Ramadhan ni Zikir lah banyak2 sambil drive tu.. lagi bagus dari dengar lagu full blast tuh..

gee said...

Salam..aku pun nak minta maaf banyak2 kat ko klu ada salah n silap...aku akan drive blk pahang...so doakan aku selamat sampai yer....

Anna said...

Nasib baik all well planned leaves taken huh, if unplanned...suruh N spend at our office

faiz said...

shifu - blh je...multi task kan..hehe..

N&H - zikir pun zikir jugak, tp kalau drive 3, 4 jam larat ke kome nak zikir sepanjang jln tueh.. ;-)x per..different people hv different style kan..anyway, kalau u blk kg, drive safe okeh..

gee - gerak ke pahang pas suboh..drive pagi2 fresh sket rasa kan.. Insyallah doa aku utk suma yg drive blk kg.. jgn merempit eh...

faiz said...

anna - of course la beb..well planned..work is work..personal is personal ler.. N surprise visit pun aku still x EL/MC tau...hehe..