Sep 8, 2009

wknd yg dgn mcm2 aktiviti..

spt yg telah diplan, weekend last anak buah from Pedas were here tp Syameer & Athira x ikut sekali sbb demam... I picked them up (Firdaus & Akhmar) on Saturday afternoon kat komuter UKM tp aktivi shopping telah dirancang for Sunday, so lepak kat rumah je la...
.
dan juga spt yg dijanjikan, the menu for berbuka puasa on that day adalah ayam rosemary, sambal tumis udang & petai...(kena stop jap amik sea food pas nieh... dah telampau kerap lately..kang penyakit lain plak yg dpt), kacang buncis+cendawan, ikan kembong rebus goreng bodoh dan juga puding roti karamel
ayam rosemary sgt digemari oleh mereka dua beradik... sekor tue depa je yg makan ;) as for myself, yg penting adalah sambal...hehe...kalau ada sambal tumis ngan ikan kering je pun dah cukup dah..
.
mlmnya plak, Un. T was supposed to pick us up at home then p bersahur kat luar tp tukar plan, I drove down to Ampang, park my car kat tmpt biasa and kami saja ler pusing2 KL.. tetiba je rasa cam nak p uptown danau kota... jom Un. T... tp nasib x baik...otw ke sana hujan lebat la plak.. ok la jom la terus ke Kg. Baru, kita sahur nasi lemak Kg. Baru.. tp rupa2nya hujan merata tempat di KL.. setakat renyai2 x per... nie lebat giler...
.
so, nak sahur kat mana plak.. kita g Kadir je la ye tp x jd gak... org ramai kat situ then kena park keta jauh.. by d time sampai kedai, mau basah kuyup kot...ended up bersahur kat Nasi Lemak Antarabangsa, Ampang Point at 3am...kat situ OK sbb blh park keta dekat dgn kedai..hehe..kena hujan pun sket je...
.
our menu for sahur adalah nasi lemak+paru goreng, nasi lemak+ayam goreng, kuey teow goreng, mee kari & keropok lekor
.
but i was very upset sbb sambal nampak sedap tp x sedap...huhu...mee kari yg diorder oleh Un. T pun kurenggggg... masin plak tue..dah tue bowlnya plak sumbing...pe lagi...u don't play2 ar with him.. dipanggilnya waiter suh tukar bowl tue.. hehe.. cuma Akhmar je yg habis mkn kuey teow goreng tue pun alahai....sikitnya... rasanya tue la d first & d last mkn kat situ.. .


Akhmar & Firdaus.. and makanan yg x sedap.. yg habis hanya la kuew teow goreng & kepok lekor..
.

next day punya plan, pe lg...shopping raya la... puas mikir nak shopping kat mana, sudah2nya ke Jusco Bt. Tinggi again...hehe.. this time around Un. T pun ada sekali...sib baik org x bersesak2 sgt... x lama sgt spend masa kat situ.. we arrived there abt 1pm... and by 4pm dah habis shopping..cari baju budak2 lelaki senang kan...hehe... Un. T pun sempat jugak beli seluar 2 helai kat D'urban and depa ada free gift, for purchase RM200 dpt backpack dan backpack tue dgn rasminya menjadi hak milik i ler..hehe. I telah membelikan jugak bapak budak2 tue 2 helai t-shirt and jubah for my kakak ipar... OK , suma dah settle kita balik la...nak g ngopi pun x blh sbb posa kan...

nie free backpack yg i rembat...hehe...


free reusable shopping bag dr Jusco for every purchase of RM100 and above in a single receipt..dia kata only 1 bag per customer...rugi la sbb i ada 3 receipt yg more than RM100..pe lagi kerah anak buah yg 2 tue queue jugak kat customer service counter :)

dan i juga telah merembat bekas2 kuih yg tersangat la comel... hehe..ala 6 biji je....

abis shopping, i terus balik ke kampung sbb dah janji dgn my mum nak bwk budak2 tue buka posa kat sana...wah..wah... wannya pun dah belikan cucu2nya t-shirts 2 helai sorang rupa2nya :) lepak kat kg x blh lama sbb mlm tue gak kena hantar balik Pedas sbb N9 x cuti Nuzul Quran..depa kena sklh lgpun Akhmar ada doctor's appt to follow-up injury yg jatuh motor aritu...

Un. T offer antar dorang balik ke Pedas, so kami gerak ke sana kat pukul 1 pagi, ye la kena la tunggu Un T selesai solat terawih dan juga urusan lain and i le yg jd drivernya...huh..nyampah..

baik i antar sendiri awal2 td...dan memandangkan keadaan jln yg lengang.. sungguh x disangka dari Kajang ke rmh my brother kat Pedas tue hanya la mengambil masa 30 min sahaja... eh err... i pun laju gak sebenarnya.. for his SUV, 140km/hr tue kira laju per...lain la kalau keta i...hehe...

OK..dah puas hati...suma shopping raya dah selesai kecuali tuan punya blog ;) Un. T dah tanya, nak ikut dia shopping raya x on Wednesday? mesti la nak kan...hehe...tgk la Wednesday nanti camane...

.

3 comments:

nydia-mama akif said...

wah..wah..wah...shopping sakan nih,hehehe...tp i mmg agree with u faiz...i pun pernah pergi sekali je restoran nasi lemak antarabangsa...pastu tak g dah,y ha?food dia tak same la dgn yg kat kg baru...padahal org same....i kalo nak makan mesti g yg kat kg baru tu je....tak pergi restoran2 dia yg dah byk ni...

~0~ said...

wahhh...best la..shoping sakan ek..

saya xtau bila nak shopping...cam xde mood je..ahaks...

faiz said...

nydia - tue la kan..kata francais tp apesal rasa x sama yg mcm kat kg baru..mmg x pi situ lg dah pas nie...

~0~ - shopping nie ikut keperluan ler..kalau x perlu x payah la kan..kan.. ;)