Sep 16, 2009

bila takbir bergema...

sayu rasa hati kan bila Ramadhan bakal meninggalkan kita.... harapan semoga ramadhan kita suma kali ini is better than the past years..
.
dan sabtu malam nanti, takbir raya akan mula bergema di merata2.... dulu, masa arwah abah ada tiap kali mlm raya, kat rumah pasti akan buat takbir raya.. kalau kena turn awal2 best la jugak... bila part hujung2..tersengguk2 la tuan rumah menunggu tetamu sampai...
.
dis is our 6th raya without abah.. arwah pergi meninggalkan kami pada tanggal 6 May 2003 (selasa).. x de penyakit apa pun..my brother jumpa ketika beliau sedang solat asar, masih dlm keadaan sujud... sblm solat tue elok je main kejar2 keliling meja ngan cucunya, si nabiha.. terkilan mmg terkilan sbb x dpt jumpa..
.
yg lbh terkilan, ahadnya tue dpt call from him tanya x balik ka? i was in kuantan at dat time..bagitau nak blk next wknd tp rupa2nya x sempat... :-(
.
really miss my abah... i was very close to him compared to my mum... lbh senang mencurah rasa dgn abah lg :-( how i wish, he is still around..)
.
hanya doa dpt kami sampaikan dan moga beliau ditempatkan dikalangan org yg beriman dan beramal soleh... amin....
.


arwah bersama motor kesayangannya... pernah masuk berita harian tauuuu, x sure where my mum keep d paper cutting.... dan satu lagi perangai beliau ialah selalu mencatat date pada apa2 je la...kat gambar tue tertulis 13.6.97... beli washing machine baru pun ada catat date jugak....kucing kesayangan mati pun ada date jugak..hehe....byk lg la...mesti ada date..

tp perangai abah x menurun langsung ke anak2nya haih.....

.

4 comments:

Shifu67 said...

kita hanya akan lebih mengerti..... apabila tidak lagi memiliki.....

Selamat hari raya..... ceria2 selalu

faiz said...

shifu, betul kan? mmg kita selalu mcm tue.... so, hargai la apa yg kita ada skrg nie...

Norizan N Littlechild said...

Iz, hanya doa yg mampu kita kirimkan buat mereka2 yg dah pergi meniggalkan kita. Your Dad was a good man, & I'm glad I had the opportunity to meet & know him. I miss my Dad, too. So, selagi ada hayat our dear Moms, we should try to provide them with the best care we could. Insya'Allah! Al-Fatihah buat both our DADS ..... AMIN!

faiz said...

Zan - yup..indeed my dad was a very gud man..walaupun garang..huhu..mlm raya aritu kami adik beradik duk sembang pasal abah..si bohjan pun blh menitis air mata :(

ingat lg masa bgtau dia kita akan attend wedding izan bah..he was so excited..tp x sempat :(

Al-Fatihah for both our dads.. amin..

send my regards to ur mom..lama x jumpa dia kan..