Sep 30, 2009

arghhh..ketensenan...!!!

ha'a...mmg tengah ketensenan sesgt nie....

tak tensen dgn sapa2 pun...cuma tensen ngan celcom je nieh...

dah baper hari nie hp line asyik problem je... tue satu hal..broadband pun sama jugak..

asal online je tetiba line disconnected...

mau ku lempar ke laut je modem tue...

tue yg maleh nak hapdet blog...(eh ceh...alasan la tue kunun)

tp i mmg kecik ati sesgt ngan celcom...as a postpaid user x dak apa benefits pun yg kami dpt rasanya...

asyik2 Xpax user je yg dpt mcm2....

hellooooooooooooo........ jagalah customer postpaid nie jugak...

nie tgh contemplating nak tukar ke provider lain plak.... bosan dah...

bertahun2 aku setia dgn kau... apa pun x dak... baiklah beralih arah..ye dak...

.

16 comments:

Anom said...

Tulah...org suruh tukar digi x mau. Lepas tu yg broadband tu tukarlah kepada wi-max. (Check area availability dulu!)

Shifu67 said...

aku dah bakar... berokband tu.... streamyx aku dah ok balik.... hehehe

nydia-mama akif said...

same ler kite....aritu tah bape hari tak bole call out...ntah ape masalah tah....awat teruk sgt nih???

Norizan N Littlechild said...

CELCOM Broadband I, ok lak, Iz. Tukar DiGi, Anom? I don't know, but dr apa yg K Izan dgr, DiGi coverage tak bagus di kebanyakkan tmpt. BPC baru migrate fr MAXIS to DiGi & ramai staff complain. Tgh hold migration of our CELCOM lines until DiGi's performance is improved. Procurement punya kerja lah ni, sebab nak yg murah. Entah ia ke tidak, DiGi murah.

faiz said...

Anom - nie tgh pikir2 la nieh..aritu ada van wi-max dok lepak dpn 7-11 buat promo..tak plak menyinggah

shifu - ha'a mmg patut dipanggil berokband je kan..kan...

nydia - hp line i rasa still problem until today...x pasal2 bila nak wat call error in connection kan...

izan - x tau la tp mine mmg teruk lately nie..alwiz disconnected..hp line pun mcm tue.. or is it depends on area kot?

I dgr mcm tue gak abt DIGI..d coverage is not so gud..

BPC migrate to DIGI plak..? Memula Maxis, pas tue Celcom la nie DIGI plak? Tgk la sapa Sr Mgr Procurement skrg..hehehe...

Sue M said...

faiz , i was a celcom user for 2 weeks ! i dah rujuk balik dgn DG..

1) 2-3 days bfore raya , kuantan offline fm 8pm-12pm..(i cool lagi)
2) malam raya jammed giler sms byk pending (i cool lagi)
3) 1-3 hari raya , sms on-off lepas ( hati sudah hangat , i belasah je customer careline dia)
4)Nak buat transaction Maybank2U.. TAC request x dpt2 kat HP.. maybank tunjuk request successful. i tried more than 5 times , so callup hopeless careline ckp dgn 3 org , none of them x tau nak jwp i keep blaming Maybnak.. i call bank.. simple je jwpan bank ' u pakai line apa?.. i said im new user of celcom.. he said, celcom mmg problem n u will get activated in one month time, we have report to them but no action taken.DG & Maxis no problem at all..

so tht was maximum i can tolerate wt celcom.. so im back wt DG. hari tu gatal2 pegi tukar sbb tingkat bawah rumah je line susah sikit.. other than tht.. balik kg / oversea all are superb wt DG..

streamyx no prob, balik kg belasah TM 1315 ayahanda ... hehehe

faiz said...

sue - mmg pun...b4 and during raya even worst..mmg cam p****k..

tp kalau i kena mcm u mmg meroyan tahap gaban dah..hehe..

mmg hv DIGI in mind..nak tengok apa package yg best..bertahun2 guna Celcom apa pun x dak..

streamyx nie kena ada line..tu yg leceh..kalau berokband nie blh angkut kulu kilir kan..

Anom said...

Ada info baru- offer from W1Max- Exchange from your other berokband to w1Max.....w1max minta latest broadband bill masa nak subscribe, lepas tu enjoy 1 month free berokband + other saving. Apa lagi....tukarlah...

~0~ said...

saya pun mengalami menda yang sama kak....tensen...

faiz said...

anom - ok, free time nanti blh p survey...

~O~ tue la...tensen kan..kan.. jom kita pakat tukar ramai2..

abang besi said...

tul tu!tensen aii tau dgn perangai celcom...huhu....pakcik kordi pon mesti tensen gila!

hahahaha....aii pon post[aid jgk...

asyik2 celcom blue je dpt mcm2 dak...hahaha...

pakcik kordi said...

apehal abg besi sebut nama pakcik nie!tensen ah lu abg besi!gi blk ah!!nyibuk je komen2...huhu....err waks ..salam kenal ye...hihi....

pakcik tkde tpon..pakcik guna public je...tu pon kena kopak ngn budak2 kg...so..pakcik pkai la telegram.what is the you betul la perangai pakcik kn...

faiz said...

abg besi - bengang kan..kan..asyik2 celcom blue je...

hmm..pakcik kordi pun celcom user jugak ke..???

pakcik kordi - abg besi asyik sebut2 nama u sbb dia suka sgt kat u tue..

tue la..public phone pun 2x5 je dgn celcom..

abang besi said...

kah kah kah !!!nk buat ape suka kt pkcik kordi tu!bknnye awek pun...hahhahaa...kui3...nk tkr digi plk ke wak?

pakcik kordi said...

ala..mcm la lu tu awek jgk!kah kah kah!!!tensen ah pakcik dgn lu abg besi!dh la selalu pinjam tpon pakcik...tkde duit nk bli topap la tuh!

faiz said...

abg besi - tue la..rasa2 nak try digi plak.. tp ok ke ha..??

pakcik kordi - awak kan byk tepon..apa salahnya pinjam satu kat abg besi...kat tepi jln tue ha belambak2 pe public phone ;-)