Sep 12, 2009

yg ini sudah, itu pun sudah...

this week off posa :) so pe lagi take the opportunity to bake biskut raya ler... lgpun sunday nak deliver biskut yg diorder olh Saz, so x leh delay dah... i x jual biskut raya cuma aritu Saz nak tumpang sekali kalau i buat biskut.. ok la...dah alang2 buat, sekali kan je la.. ye dak....
.

dpt la siap dlm 3 jenis, al maklum la sehari blh buat sejenis je..dah la buat sorang2..terkial2.. kalau last year, ada 2 asst (nabiha & najwa) tp dis yr buat kat umah sendiri camane budak2 tue nak tlg though nabiha merengek2 nak tlg angah wat biskut raya..
.

tp tue la, 2 balang of my tart nenas dah kena rembat ngan Un. T & anak buah yg kat Pedas.. kena la buat lg..hehe... choc chip almond cookies pun dah tinggal 1/4 balang..harusssss buat lg...to be continued to nxt week lor.. termasuk la semperit ngan mazola yg x accomplish lg..
.

x plan nak buat mazola dis yr tp aritu najwa dah bebunyi... dulu angah buat sedappp..kita suka (sambil tersengih2)... ko dah dgr camtue, xkan x mo buat plak kan... budak nak mkn..buat je la...afterall, mazola nie bknnya susah sgt pung...hehe
.

accomplished so far, tart nenas, almond london & choc chip almond cookies.. tp tart nenas ngan chop chip kena buat lg...letihhh nok.....oh ye...si fasha pun nak jugak chop chip cookies....
.

btw, siang td merayau dgn my sis ke SACC mall & kompleks PKNS, the plan to cari baju raya tp kat kompleks PKNS punya la ramai umat... dgn panasnya lg..sudah2nya cabut keluar...baik cepat sblm suara si Mia kedengaran satu building tue...
.
dapat la sehelai for mum, dia sendiri dan i pun merembat gak kat SACC mall...tp sampai la nie i dok musykil nape ek...i pilih baju kaler kelabu taik anjing....hehe..my sis and i pilih corak pua (batik sarawak)..tp dia punya kaler biru..

ok la nie kot.....

.
hmmm...shopping raya ngan Un. T blm lg..patut aritu kan..tp sbb bz ngan biskut raya so postponed to next week.. nak cari lg selai yg d kaler more ceria

.
p/s what happened to kain yg beli byk2 aritu eh... separuh actually x siap lg sbb kakak tailor tue d husband diagnosed with lung cancer so i ckp kat zura, x pe la..no rush..kesian kakak tue..sure tgh gundah-gulana... separuh yg dah siap dah antar kat diana for jahit manik, insyaAllah next week siap la katanya...

.

6 comments:

nydia-mama akif said...

rajinnye buat kuih sendiri..i tiap tahun mmg kuih tunjuk je la..hehehe

abang besi said...

hebat la kak nie!=)

tart nenas tu mmg menarik ha..suka gila aii!!!

faiz said...

nydia - dulu pun i rajin main tunjuk je.. spend utk biskut raya kdg2 beratus jugak..maklum la utk 2, 3 rumah..baik buat sendiri kan..puas hati..

abang besi - mekasih....tart nenas mmg biskut wajib everytime raya :)

Anom said...

Baru jap tadi carik baju raya lain kat the mall. Satu utk aku, satu utk ko...hehehe

faiz said...

anom - mekasih daun keladi.. hehe..tp baju ko yg kaler putih tue cantekkkk...

Anna said...

Wei,wah kuih bermacam macam bagai ni. Baju aya pun cantik cantik.
Bertuah badan dapat sis like Anom