Aug 13, 2009

gula x dak weiiiii.....

kelmarin pagi2 my mum call nak kasitau gula x der.....ala mak nie... kot ye pun nape ler nalipon anakanda pepagi yg tgh syok tdo nak habaq pasai stok gula dah x de kat kedai...so, smlmnya i ke tesco lagi nak cari gula sbb p b4 nie depa ada banyakkkkkkkkk stok.. sekali smlm kat tesco pun gula abis..
.
melampau la dorang nie main sorok2 gula kan...asal nak posa...nak raya.. itu habis la..ini habis la... camane ek... pe lg... cari Un. T la...eh bukan...dia bukan tokey gula la..hehe...
.
so, tadi Un. T dah call mau kasitau.. nie nak p amik gula kat Giant.. i dah suh reservekan 30kg.. umak aiiiii.... nak suh wat stok setahun ke ???
.
bila kasitau my mum, dia pun sudah fenin la..mana mau simpan la sbb she finally managed to get stok gula.. (dia ngan bestfrennye la tue p merayau cari gula).. my solution senang je... p antar umah fairuz ngan fawzi (my 2 buntal brothers) kasi sorang 10kg buat stok sampai hujung tahun..hehe..
.
for myself, x pe.. i dah beli aritu..lgpun saya nie bukan la kuat gula pun.. peket yg 1kg tue pun mau tahan sebulan haih...
.

4 comments:

nydia-mama akif said...

tiap2 tahun ade je la isu gula la, pastu skit lagi tepung la, minyak masak la, pastu ayam la....wey..jgn ingt org ramai budus la....ko g sorok ko cakap takde gula....pastu suh naik harga..harga naik terus tetibe sume brg ade..mane dtg?turun dari langit ke?pls la jgn nak budus buduskan org la, cara tu dah basi la...every year cara sama jer...kalo nak nipu org pun guna la cara lain,kerajaan pls la do sumthin ...mak emo le plak....hehehe...

Anna said...

Untuk I ada ka?

faiz said...

nydia - mmg kan..geram kan....emo gak bila ckp pasai hal2 nie.. bekalanan makanan x cukup nie mmg wl b a never ending story pung.....

anna - ko nak pe beb? gulo ko? meh la beratur..aku jual sepuluh hengget sepeket..okeh?

gee said...

Wei...umah aku..1kg...10 bulan pun tak habis...ha..ha