Aug 25, 2009

yeayyy...shopping baju raya...!!!

last sunday took the anak buah (4 beradik) to Jusco Bt Tinggi to get their baju raya.. seronok kan main budak2 tue tp satu syarat.. please wear your face mask ok... x dak kalu.. x blh ikut..
.
sampai je kat kiddos punya section i suh dorang pilih sendiri mana yg dorang berkenan but pleaseeeee....no more power puff girls okeh....last year dah power puff x kan this year pun nak yg sama...tp kalau nama pun dah pempuan... still nak yg kaler2 pink jugak haih...and as for najwa plak.. now teramat la menggilai checkered dress.. sempat gak sambar 2 helai...iskh...sib baik momoe ada sale kan jua kan....
.
and jgn ingat utk pali senang nak beli...had to ask him first whether he like it or not...cerewet blh tahan gak si kenit tue and seems that he likes the red red one ma.....(ni blh gang ngan aunty izan ..) tp payah gak nak cari size dia nieh.. rasanya yg i amik tue dah abis kecik..the smallest size tp still nampak gedobos je kat dia... utk sepupunya si zafri lg la... nampak gayanya baju yg i beli tue pakai next year la kot...
.
so, the rest... guess the pictures say it all kan ;-)
.
.
.

.

dan angah sekarang adalah ke'pokai'an... hehehe....
.

13 comments:

nydia-mama akif said...

baiknye makciknye sponser baju raye....best kan dapat gembirakan budak2 nih...ye ye nak raya...hehehe

Norizan N Littlechild said...

Pali kalau nak duti raya boleh dtg rumah UnT Izan kat Kuantang! hehehe ....

diana_beads said...

Salam K.Faiz.... bajumu diana masih menikam.... InsyaAllah siap sblm raya... Diana demam & migrain sbb tu tak dapat nak update blog... Kena kuarantin kat rumah... Isk Isk Isk.... Hubby jauh (sop sop sop!!)

gee said...

hai faiz..aku nak bg tau ko sstu..jgn jealous..berat badan aku dah semakin menyusut terutama slps demam ari tue...setakat ni dah 7 kg turun...so leh laaa aku melaram ngan baju raya..ha..ha

faiz said...

nydia - mmg rasa seronok sgt bila tgk dorang pilih baju sendiri..tp setiap baju yg dorang pilih sure angah x berkenan..hahaha..blh gitu..??

UnT izan - kalau pali dtg nanti, pali nak duit raya manyak2 tau.. (on behalf ye zan..hehe..)

diana - syiannya kamu..dah ler cik abe x de disisi..anyway, get well soon k.. baju k faiz tue x pe la..no rush k..kalau x siap x pe..ada reason nak p beli baju ready made..hahaha...

gee - ko nie demam apa yg turun sampai 7kg nie..hopefully ko blh menten ler..jgn jd cam yo-yo udah ler.. kita serupaaaa...muahaha...

Hani said...

untie untie..
untie nak tak anak angkat ??
ada lima kat umah saya :D

Love

Anom said...

Amboooi...Seghonoknya bebudak tu. Nasib baik mia xde. Klau tidak, tambahlah gamatnya. Besonya baju pali n ecah

Anom said...

Amboooi...Seghonoknya bebudak tu. Nasib baik mia xde. Klau tidak, tambahlah gamatnya. Besonya baju pali n ecah

rockmetaller said...

comel dak2 kecik tuh!hehe...mintk la byk sket bj raya..br best(dan org yg membelanja pasti menangis blk umah nt)

har har harrr!!!

faiz said...

hani - beb..tue kalau nak adopt yg 5 orang tue harus tukar bin/binti..hehe..

anom - kalau ada mia.. suara dia je la satu jusco tue..baju si pali tue dah abis kecik dah tue.. aku suh dia mkn byk2 sket biar cpt besor...

rockmetaller - beli yg ada tue pun angahnya dah hampir2 nangis tau..haha..baju budak2 sama mahalnya dgn baju dewasa..huhu..

Anna said...

Suka la tengok pali tu..

faiz said...

anna - budak pali mmg comel..kalau bwk dia p mana2 org suka nak usik dia..pas tue nanti dia akan kemalu2an..hahaha..

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFaiz,
comelnya anak buah akak. pali tu.
pakai baju merah.
warna kegemaran saya.
moto merah. sweater merah. baju melayu merah.
hahaha.
red addicted.

tapi kan akak.
anak buah akak yg guls 3org tu.
ala-ala pengkid je saya tengok.
ganas!
sorang tu siap pakai baju berhood lagi.
mesti mahal baju tu.
:p

anyway.
tahniah sebab jadi auntie yang pemurah. semoga dimurahkan rezeki juga. ;)