Aug 2, 2009

bahana perhimpunan haram...

rasanya semua org tahu last Saturday ada perhimpunan haram kununnya utk memansuhkan ISA .. ceh..ceh..i bknnya nak citer pasal politik or pasal gerakan nie.. apa yg i nak citer nie iyelah... akibat dr perbuatan2 dorang nie... penyokong2 gerakan nie... MENYUSAHKAN orang lain... yg x terlibat dan x terbabit..
apa pekdah la agaknya yg korang dpt wat huru-hara mcm nie kan..kan....
.

sedar x peniaga2 di kwsn sekitar terpaksa menutup perniagaan akibat huru-hara yg ditimbulkan oleh penyokong2 nie.. kerugian peniaga2 nie.. esp. peniaga2/penjaja2 kecil nie..ada ke dorang nie nak ganti...

.

org2 yg dok shopping kat that area, x pasal2 terpaksa lari sbb penyokong2 nie pun dah mula jd ganas.. bayangkan lah those yg bwk anak2 kecil.. x ke kelam-kabut jdnya..kerosakan2 yg diakibatkan oleh penyokong2 nie.. sapa yg nak ganti rugi? kalau yg hak kerajaan tue.. korang pikir duit ganti rugi tue nanti dtg dr mana... dr hasil cukai...hasil cukai sapa? hasil cukai kita2 nie jugak la..

.

impact akibat dr huru-hara dorang nie, memberi perception yg x elok pd pelancong2 yg dtg ke mari.. apa yg dorang nie nak prove pd org2 luar..Malaysia nie negara huru-hara ke..?? nak jd cam kat Thailand ka.. Indonesia ka....x bersyukur ke kita nie hidup dlm aman damai.. x de la rasa takut nak kuar rumah bagai...
.

tp sebenarnya yg buat i paling marah dan paling bengang adalah, tindakan bodoh dorang nie telah menyebabkan kesesakan lalu-lintas yg teramat2 la teruknya di area KL...dan i tambah2 marah lagi adalah sebab... SAYA ADALAH SALAH SEORANG MANGSA KESESAKAN LALU-LINTAS tersebut...ada .paham...?????????
.

saya adalah slh seorang mangsa kesesakan jalan terlampau ini...
.
dah le i dgn gigihnya terpaksa gak bangun awal Saturday tue walaupun hanya dpt tdo 2, 3 jam sbb ada keje yg perlu dilakukan di KL.. nak kuar dr Kajang je dah jam sbb ada road block.. dr persimpangan Desa Waterpark dah start jam dah... WTF..!!!! apa kes plak nie..masa tue i x tau lg pasal perhimpunan haram nie but i noticed polis trafik masa tue merata2... nak cilok tang mana lagi..follow d flow je la...nak masuk SMART tunnel dah terlepas.. tp sepanjang2 jln mmg berbakul la sumpah seranah.. so, kiranya i kuar rumah on Sat tue adalah utk tuang petrol, reload my touch'n go and then mkn angin ke KL..sampai ke Jln Chan Sow Lin, buat u-turn n patah balik rumah... ahhhh...mmg mkn angin sungguh.. dan otw ke KL tue pun dpt call dr Dayang, bertanya. akak kat mana..??? otw tp stuck jam nieh.... x payah dtg la kak..jam teruk nie, saya keluar kul 8 lbh, kul 2pm baru sampai sini, kata Dayang...what....??? lg giler.. rasanya kalau i la Dayang, mau dah kering air liur memaki hamun kot....

.


dan bahana trafik jam terlampau jugak, i jd teramat la stress.. (i mmg stress bila jam..huhu)..dan bila dah stress i akan mula rasa nak mkn mcm2... dan kerana itu while otw blk, i telah tersinggah ke pasaraya near my hse utk membeli bahan2 utk buat nasi beriani...yahooooo....!!!!! dan mlm minggu itu i telah menjebakkan diri dgn nasi beriani + dalca daging + ayam masak merah + brownies...haha....amik kau.... tp x pe... sbb i ada tetamu came for dinner that nite ;-)

.
alhamdullilah...kenyang sungguh.....
.

8 comments:

Shifu67 said...

ko pegi protes depan rumah nuar berahim tuu... hehehe

faiz said...

Shifu - kalau ikut hati nak bakar je...hehe...

gee said...

Tu laa faiz..memang bongok..dah laa masa tu aku ada kat kl..otw nak balik pahang...mcm mana agaknya klu anuar jd PM yer??apa lagi tindakkan beliau??

faiz said...

gee - so ko pun sangkut ke..hehe..sabor je la...blm jd PM dah wat huru-hara..suma utk kepentingan diri dia sendiri..

Anna said...

Yang aku tahu, ko punya nasi beriyani memang look delicious!!!

faiz said...

Anna - delicious hingga menjilat jari...hmm..yummy2..hehehe..

Rifa'ie said...

mungkin boleh diterima pakai catatan di atas. tapi, fikirkan sekiranya polis tak membuat sekatan dan tidak menyerang orang yg berhimpun tu..

faiz said...

hi rifa'ie - thanks for visiting.. bila dah beramai2 sure akan jd huru-hara sbb tue la sekatan terpaksa diadakan.. dan i x rasa polis suka2 nak memulakan serangan, betul x?