Aug 5, 2009

Tutorial : Camane nak buh komen ek...


anak2 murid..sila beri perhatian okeh....
.
ada few frenz yg tanya i, camane nak buh komen kat blog ye..? kena jd member ke?
.

sayang2 sekelian, x yah jd member pung x pe...senang je kalau nak komen.. u juz click kat comments, which is normally located at the bottom of the entry and buh la apa2 komen yg korang suka pun..pas tue nanti ada word verification, since dia dah suh verify tue...verify je la... x reti2 lg ke..x verify kang x kuar la komen..
.

next, u will get few options such as:-
.

Google account ~ kalau ada Google account, boleh la select yg nie..
.

Open ID ~ nie plak for those yg registered with WordPress, LiveJournal, Type Pad, AIM
.

Name/URL ~ kalau x de both yg kat atas tue, no need to panic k...korang select la this option, type in ur name, sukati ler nak buh nama panjang ka...pendek ka..suma pun buleh... nak buh nama kambing peliharaan korang pun ok gak....kalau x de URL x pa...x yah la buh..tp kalau ada.. buh la
.

Anonymous ~ haaa... yg nie plak, buh la kalau korang rasa korang x dak nama or kot2 terlupa nama korang kan...tp kan..syian mak pak korang kan..kasi nama sedap2 tp korang nak anonymous jugak..kan..kan...hehe...
.

so, sekianlah sahaja tutorial utk arini, sekian terima kasih...
.

ha... jgn la plak lupa nak ucap ~ terima kasih cikgu ~ hehehe...
.
p/s Shifu67 - jgn marah ek...take over jap.. ;-)
.

7 comments:

rockmetaller said...

testing komen testing komen...ha..boleh pon komen...=p..nice blog kawan...

sue M said...

terasa neh... one of them , i le tu..hehhheee

Shifu67 said...

amvoii... tutorial eii...

tutorial buat cupcake tak de ke... :)

Anna said...

Hahahaha...dah jadi cikgu la pulak...ko ni all rounder la beb

faiz said...

rockmetaller - bagus..bagus..anak murid yg cekap nieh... hehe.. standby for next topic k :-)

sue M - terasa yg part mana tueh..anonymous ke..hehe..

Shifu67 - cupcake kena hands-on.. kalau x nanti cupcake bantat..haha..

Anna - biasa la beb...multi-tasking..kwang3x...eh..aku dulu pernah jd lecturer kat private institute jap tauuuuuu....long2 time ago tueh....

rockmetaller said...

ok...i'll be waiting...ahakss....

naqiubex said...

Hoo... hebat hebat.. so i comment like this!