Aug 21, 2009

selamat berpuasa..

to all muslimin and muslimat selamat mengerjakan rukun islam yang ke3..
.
kalau2 ada yg terlupa niat tue... ha..baca la kat bwh nie ha....


.
Lafaz niat puasa harian fardhu Ramadhan
.

Maksudnya :“Sahaja aku berpuasa esok hari menunaikan Fardhu Ramadhan tahun ini kerana Allah Taala”.

.

Lafaz niat puasa sebulan Ramadhan
.

.
Maksudnya: Sahaja aku puasa untuk sebulan pada bulan Ramadhan kerana Allah Taala

.

9 comments:

Shifu67 said...

selamat berpuasa....

errr... u pakai lafaz niat yg mana... hehehe

nydia-mama akif said...

salam ramadhan juga...

faiz said...

shifu67 - i niat dua2...blh gitu...??

nydia - ye sama2 la kita..

Anna said...

I am waiting for this, babe. Join you next week..

gee said...

selamat berpusa gak...tq..upload niat puasa sebulan tu..tp joe dah bacakan utk aku....aku ikut jer..ha..ha..sbb tak hafal..

rockmetaller said...

selamt pose..

nk cuppy cake utk berbuka?

Dena said...

better we use the first one lagi2 perempuan ada hari boleh tak boleh.AHAHA btw, good post. and blog cantik la weh ;) do check me out.

faiz said...

Anna - nanti sama2 la kita bersahur eh...

gee - tue la asyik harap kat Joe je..bila nak hafal sindiri haha...

rockmetaller - kenyang ke buka ngan cupcake.. :)

faiz said...

dena - u hv a nice blog too..keep it up dear!