Aug 26, 2009

tempahan di bulan Ramadhan...

ingat kot bulan puasa nie x yah la wat aktiviti membaking tp rupa2nya ada gak yg mengorder esp. blueberry cheese tart.... sib baik senang gak nak buat and x amik byk masa..nak tau nape? sbb i dah ada byk tart mould..ahaha....berlagak la tue.. x dulu terkial2 jugak ler....last sunday bz ngan cheese tart for dayang, ila & suzy (thanks girls..!!) then kelmarin baking lg.. si suzy mengorder lg 3 sets of blueberry cheese tart & choc moist cake for her sister's birthday.. hepi birthday dik chu.. tp wording nyer tue...sungguh la kau suzy oiiii...ada ka suh tulis semoga makin membesar...bertuah la dpt kakak mcm ko ye suzy....
.
pas dah siap baking, terus continue ngan projek memasak for bebuka plak..termenung gak dpn peti ais tue.. nak msk pe yer...ari dah kat kul 6pm nieh... finally ended up dgn daging masak lada hitam, sambal tumis udang & petai dan juga sayur leek (ceh..ceh..dah pandai mkn vege nie..hehe) masak taucu ngan udang... udang lg...and as usual tapau to ofis for sahur..


selalu kalau order for tart i x upload sbb rupanya tue sama je...hehe...this wknd pun ada order blueberry cheese tart lg... korang x mo ke egg tart.. blh la i wat lbh sket utk mkn..egg tart is my fevret..kalau saja2 nak buat.. x kosa la cek..bkn nak mkn byk sgt pun kan..kan.. my mum pun dah pesan nak cheese tart gak.. ehmm..jap nanti nak pujuk dia mkn egg tart la..hehe...
.
nie la for buka and sahur .....sori ek..walaupun mkn sorang i still berhidang.. tertib di meja mkn..hahaha.. jgn mare k.....
.

9 comments:

diana_beads said...

Salam ramadhan k.faiz,
tarikh tutup order bila?

faiz said...

salam ramadhan diana... dah sihat? tarikh tutup order apa syg oiiii... kalau utk tart x kisah bila2 pun cuma kena kasitau awal la..

Anna said...

Nampak sedap la pulak blueberry cheese tu. Apasal dalam satu hari ni mata aku asyik ternampak je kuih pesen ni

faiz said...

anna - tue tanda2 nak mkn blueberry cheese tart la tueh..hehe...

Shahrul (Nama Sebenar) said...

akakFaiz,
egg tart?
nak jugak!!!
hehehe.
boleh tak akak ajarkan saya baking tart2 ni?
saya cuma reti buat kek biasa dan choc cake dan puding yg simple-simple je.

p/s: akak duk sengsorang?

faiz said...

shahrul - uikhhh...terer kome baking-membaking eh..bagus..
bagus..bakal suami mithali nie..

egg tart tue senang je, kalau akak kasi resipi pun kome blh buat sendirinyer...

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFaiz,

takde la teman terer.
masih dalam proses belajar.
almaklumlah modal nak baking ni bole tahan mencekik poket.
suami mithali?
amin. inshaAllah.

senang ye?
bagi resepi bole? ;)

faiz said...

shahrul - nanti akak wat entry egg tart nie ;)

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFaiz,

yeay!
saya nantikan entri tersebut.
dengan penuh kesabaran.
:)