Aug 27, 2009

buka puasa & sahur at work..

we had to be at the ofis early yesterday sbb ada short training start at 8.00pm - Road to Excellence.. tp kalau dah attend pun cam terpaksa je.. x kemana pun excellencenya tue haih.. sib baik sejam lebih je..hehe.. memandangkan jadual yg mcm tue, maka harus la bebuka kat ofis...mcm nie ler nasib kami... kesian kan..kan..dah la sahur time mmg tentu2 kat ofis..nak wat camno....demi mencari rezeki yg halal... (teringat lak tagline one of my frenz nie..)

.


during sahur time d day b4 and buka posa smlm......tue nak tayang lunch box baru, sambar kat tesco aritu..ternampak masa otw nak ke cashier..eh..cam cute la plak..pe lagi...sambar je la....hehe...
.
lauk for bebuka smlm... terung masak lemak putih, talapia goreng cili (my all time fevret nieh...), daging lada hitam smlm msk lbh so blh perangat lg n ikan masin sepat as pembuka selera. so, wat's for bebuka today... ehmmm....jap la....bangun tdo kang baru pikir ;)..nite nite
.

11 comments:

nydia-mama akif said...

takpe la faiz..atleast berbuka ramai2..jgn berbuka sorg2 sudah..syahdu tau...
Tapi lunch box tu mmg cute la...nak g cari jugak la..senang bawak bekal kehulu kehilir,cam la aku ni kehulu kehilir semedang..hehe,eh tapi kalo buat storage food kat umah pun ok kan..so takde la bersepah lauk atas meja...good idea..akan kucari jua...

Anna said...

Beb: Bosanlah bersahur kat office je kan. Tapi kita kan dah biasa makan waktu seluruh umat nyenyak tidur

faiz said...

nydia - x sempat nak rasa syahdu pun bila buka sorang2 coz rushing kan..time tue la nak bersiap p keje, nak bebuka, nak solat maghrib..cuba kalau ari cuti..mau leleh air mata kot..hehe.. btw, p cari cpt lunch box tue..mmg cute tp tue la x dak pemegangnya la plak..kena carry cam tue je la...

anna - sampai bila agaknya ek kita nie nak jd batwoman... bosan kan..kan...huhu...

Shifu67 said...

macam ni punya menu tak leh masuk cabaran tukar saiz seluar le... hehehe

@LiYaNNuaR said...

sedapnya talapia itewww... my faveret tooo...

faiz said...

shifu - sapa2 yg telibat dlm cabaran tukar saiz seluar hanya blh amik bau je..hehe...

liya - mmg best dpt talapia goreng cili nieh...yummy...

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFaiz,
alololo.
ciannya akak.
nanti kalau free.
datang la bangi.
kita berbuka sesama.
tapi akak treat la ye. hehehe.

memang cute bekas tu.
tapi takde holder la plak kan.
susah nak gendeng sana sini.

rajinnya akak memasak.
sape la lelaki bertuah tu kan.
(mesti tengah kumpul duit kan?) :p

faiz said...

shahrul - mmg x smpt kalu nak pelawa bebuka pun..akak kan rush nak p keje plak pas tue.. nanti2 la kita open table kat yankees hut tueh..ajak kengkawan..d more d merrier ;-)

btw, kalu nak mkn sedap..kena dgn tekak..kena ler rajin masak..kan..kan..

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFaiz,

yankees hut?
apa tu?
idok penoh teman makan ket tempat cenggitu.
paling standard pun kenny rogers.

a ah.
kena la masuk dengan tekak.
baru puas makan.
macam saya. akhirnya masakan bonda juga the best. :P

faiz said...

shahrul - yankees hut tue kalau dr arah putrajaya nak ke bdr baru bangi, blh nampak belah kiri dkt ngan shell/petronas. situ best mkn sea food :)tempat mmg cantek..

Shahrul (Nama Sebenar) said...

kakFaiz,

ooo.
yang kat atas bukit tu ke?
sebelah flyover road tu ek.